31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Genoeg aanwijzingen wanbeleid’

alexWillemstad – PAIS-Statenlid Alex Rosaria is blij met de civiele enquête naar het vermeende financiële wanbeleid bij Aqualectra, Curoil, Curgas en Refinería di Kòrsou (RdK).

,,We hebben denk ik genoeg aanwijzingen die er op duiden dat er mogelijk malversatie, wanbeleid en corruptie heeft plaatsgevonden.”

Rosaria stelt dat de civiele enquête, aangevraagd bij het Openbaar Ministerie door burgerbeweging Akshon Sivil, aangeeft dat er ruimte is voor verbreding en verdieping van de democratie op Curaçao.

,,Deze enquête is een voorbeeld daarvan.
Participatieve democratie waar burgers die bezorgd zijn een verzoek kunnen indienen en dat er gehoor aan gegeven kan worden.”

Aan de andere kant stelt het PAIS-Statenlid dat het democratisch proces heilig is en dat daar geen misbruik van gemaakt moet worden.

,,Niemand kan zeggen ‘die en die heeft het gedaan’, zonder dat het democratisch proces heeft plaatsgevonden. We kunnen niet nu al zeggen wie iets gedaan heeft of niet. Dat moet zijn gang vinden. Ik hoop dat het democratisch en onafhankelijk proces antwoord geeft op de vragen die we hebben.”

Het Openbaar Ministerie gaf al eerder aan het van belang te vinden dat de in te stellen onderzoekscommissie zodanig wordt samengesteld dat er sprake is van ‘betrokkenheid in distantie’ en dat de commissie over de benodigde deskundigheid beschikt. Daarom zal de commissie deels uit personen van buiten Curaçao moeten zijn samengesteld en over faillissementsdeskundigheid en financiële deskundigheid moeten beschikken.

Wat Rosaria betreft kan deze expertise binnen het Koninkrijk gezocht worden, maar desnoods daarbuiten.

,,Als je wilt dat het proces eerlijk en transparant is, moet je niet alleen kundige mensen hebben, maar ook mensen die op afstand staan van het eiland en de personen hier.
Onafhankelijke mensen.
Als de beste persoon in Rusland zit, moeten we die halen, als het maar de beste mensen zijn.”

Ook PAIS maakt zich zorgen over de water- en elektriciteitsvoorziening op Curaçao. De komst van meer groene energie juicht de partij toe.

,,Maar de wijze waarop de vorige regering dat wilde invoeren, daar ben ik het niet mee eens.
Je kunt niet overstappen zonder dat je kijkt naar de prijzen van Aqualectra.
Er moet ondertussen elektriciteit en water geleverd worden tegen een redelijke prijs en op constante basis, het mag niet telkens uitvallen.
We moeten voorkomen dat Aqualectra failliet gaat.”

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -