28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 09:43

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoGenoeg aanwijzingen wanbeleid’

Genoeg aanwijzingen wanbeleid’

alexWillemstad – PAIS-Statenlid Alex Rosaria is blij met de civiele enquête naar het vermeende financiële wanbeleid bij Aqualectra, Curoil, Curgas en Refinería di Kòrsou (RdK).

,,We hebben denk ik genoeg aanwijzingen die er op duiden dat er mogelijk malversatie, wanbeleid en corruptie heeft plaatsgevonden.”

Rosaria stelt dat de civiele enquête, aangevraagd bij het Openbaar Ministerie door burgerbeweging Akshon Sivil, aangeeft dat er ruimte is voor verbreding en verdieping van de democratie op Curaçao.

,,Deze enquête is een voorbeeld daarvan.
Participatieve democratie waar burgers die bezorgd zijn een verzoek kunnen indienen en dat er gehoor aan gegeven kan worden.”

Aan de andere kant stelt het PAIS-Statenlid dat het democratisch proces heilig is en dat daar geen misbruik van gemaakt moet worden.

,,Niemand kan zeggen ‘die en die heeft het gedaan’, zonder dat het democratisch proces heeft plaatsgevonden. We kunnen niet nu al zeggen wie iets gedaan heeft of niet. Dat moet zijn gang vinden. Ik hoop dat het democratisch en onafhankelijk proces antwoord geeft op de vragen die we hebben.”

Het Openbaar Ministerie gaf al eerder aan het van belang te vinden dat de in te stellen onderzoekscommissie zodanig wordt samengesteld dat er sprake is van ‘betrokkenheid in distantie’ en dat de commissie over de benodigde deskundigheid beschikt. Daarom zal de commissie deels uit personen van buiten Curaçao moeten zijn samengesteld en over faillissementsdeskundigheid en financiële deskundigheid moeten beschikken.

Wat Rosaria betreft kan deze expertise binnen het Koninkrijk gezocht worden, maar desnoods daarbuiten.

,,Als je wilt dat het proces eerlijk en transparant is, moet je niet alleen kundige mensen hebben, maar ook mensen die op afstand staan van het eiland en de personen hier.
Onafhankelijke mensen.
Als de beste persoon in Rusland zit, moeten we die halen, als het maar de beste mensen zijn.”

Ook PAIS maakt zich zorgen over de water- en elektriciteitsvoorziening op Curaçao. De komst van meer groene energie juicht de partij toe.

,,Maar de wijze waarop de vorige regering dat wilde invoeren, daar ben ik het niet mee eens.
Je kunt niet overstappen zonder dat je kijkt naar de prijzen van Aqualectra.
Er moet ondertussen elektriciteit en water geleverd worden tegen een redelijke prijs en op constante basis, het mag niet telkens uitvallen.
We moeten voorkomen dat Aqualectra failliet gaat.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties