26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 06:22

Laatste reacties

- Advertentie -

Geldigheid gunning aan IDG onderzocht

SoabWillemstad – Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) is verzocht onderzoek te doen naar de geldigheid van de gunning door het Land Curaçao aan Intelligent Development Group nv (IDG), die op 15 januari 2012 door de toenmalige regering Schotte werd gedaan. Dit staat in het vonnis van het kort geding dat IDG tegen het Land Curaçao had aangespannen. Het Gerecht in Eerste Aanleg stelt in het vonnis, dat in bezit is van deze krant:

,,Inderdaad is niet zonder meer duidelijk of de gunning geheel volgens de regels is verlopen.”

Op 24 november 2011 bood IDG aan de toenmalige regering een offerte aan in het kader van de aanbesteding van het project ‘Inhuren van externe deskundige i.v.m. evaluatie technische inrichting m.b.t. het Call Centrum’.
Op 15 januari 2012 liet interim-sectordirecteur Publieke Dienstverlening Sherwin Thielman aan IDG weten het project aan haar te gunnen.
Uit de offerte blijkt dat er voor de inventarisatie door IDG, die twee maanden besloeg, een riant bedrag van 53.200 gulden is betaald.
In de tweede fase die daarop volgde en die twaalf maanden in beslag zou nemen, werd maandelijks 48.000 gulden betaald.
De ministerraad ging omstreeks 17 april vorig jaar akkoord met dit voorstel van toenmalig minister van Financiën George Jamaloodin.
Sinds juli 2012 heeft IDG geen werkzaamheden meer kunnen verrichten.

Begin augustus viel de regering Schotte.
Toch is IDG uitbetaald tot en met september 2012, het moment waarop de demissionaire regering werd vervangen door de interim-regering van Stanley Betrian.
Voor de resterende vier maanden eiste IDG in kort geding alsnog uitbetaling bij wijze van voorschotbetaling.
Dit betreft 203.530 gulden, vermeerderd met incassokosten en de wettelijke rente.
De rechter wees deze eis af.

,,Het Land heeft vraagtekens gezet bij de geldigheid van de gunning, dan wel van de totstandkoming van de overeenkomst van opdracht.
De interim-sectordirecteur zou daartoe niet bevoegd zijn geweest en het akkoord van de Ministerraad heeft alleen betrekking op de twee maanden.
Aan Soab is opdracht gegeven uit te zoeken hoe een en ander in zijn werk is gegaan.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -