27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 04:25

Laatste reacties

- Advertentie -

Geldigheid gunning aan IDG onderzocht

SoabWillemstad – Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) is verzocht onderzoek te doen naar de geldigheid van de gunning door het Land Curaçao aan Intelligent Development Group nv (IDG), die op 15 januari 2012 door de toenmalige regering Schotte werd gedaan. Dit staat in het vonnis van het kort geding dat IDG tegen het Land Curaçao had aangespannen. Het Gerecht in Eerste Aanleg stelt in het vonnis, dat in bezit is van deze krant:

,,Inderdaad is niet zonder meer duidelijk of de gunning geheel volgens de regels is verlopen.”

Op 24 november 2011 bood IDG aan de toenmalige regering een offerte aan in het kader van de aanbesteding van het project ‘Inhuren van externe deskundige i.v.m. evaluatie technische inrichting m.b.t. het Call Centrum’.
Op 15 januari 2012 liet interim-sectordirecteur Publieke Dienstverlening Sherwin Thielman aan IDG weten het project aan haar te gunnen.
Uit de offerte blijkt dat er voor de inventarisatie door IDG, die twee maanden besloeg, een riant bedrag van 53.200 gulden is betaald.
In de tweede fase die daarop volgde en die twaalf maanden in beslag zou nemen, werd maandelijks 48.000 gulden betaald.
De ministerraad ging omstreeks 17 april vorig jaar akkoord met dit voorstel van toenmalig minister van Financiën George Jamaloodin.
Sinds juli 2012 heeft IDG geen werkzaamheden meer kunnen verrichten.

Begin augustus viel de regering Schotte.
Toch is IDG uitbetaald tot en met september 2012, het moment waarop de demissionaire regering werd vervangen door de interim-regering van Stanley Betrian.
Voor de resterende vier maanden eiste IDG in kort geding alsnog uitbetaling bij wijze van voorschotbetaling.
Dit betreft 203.530 gulden, vermeerderd met incassokosten en de wettelijke rente.
De rechter wees deze eis af.

,,Het Land heeft vraagtekens gezet bij de geldigheid van de gunning, dan wel van de totstandkoming van de overeenkomst van opdracht.
De interim-sectordirecteur zou daartoe niet bevoegd zijn geweest en het akkoord van de Ministerraad heeft alleen betrekking op de twee maanden.
Aan Soab is opdracht gegeven uit te zoeken hoe een en ander in zijn werk is gegaan.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -