28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Geen vergunning voor artsen afkickcentrum

HomeNieuwsGeen vergunning voor artsen afkickcentrum

Behandelingen gestaakt

WILLEMSTAD — De Nederlandse psychiaters en psychologen van Jellinek Retreat, de kliniek op Westpunt waar mensen uit Nederland zich voor een verslaving kunnen laten behandelen, blijken sinds de start in 2010 zonder toestemming van de lokale overheid te hebben gewerkt.

Dat is illegaal en op last van de inspecteur voor de Volksgezondheid Jan Huurman zijn de behandelingen derhalve gestaakt.
Dat bevestigt de inspecteur ook tegenover deze krant.
Jellinek is een luxe rehabilitatiecentrum, dat gevestigd is op het terrein van het Kura Hulanda-resort. Het hoofdkantoor staat in Nederland.
Een verblijf en behandeling in de kliniek kosten een paar duizend euro.
Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel Curaçao staan als directeuren van Jellinek Retreat ingeschreven Jasper ten Dam (1979) en Carel Nicolaas (Cai) Winkel.

De laatste is op dit moment ook medisch directeur van het St. Elisabeth Hospitaal.
Hij was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.
Huurman heeft inmiddels gesproken met een van de directeuren, die heeft erkend dat er voor de behandelende artsen nooit een ontheffing is gevraagd bij de lokale autoriteiten.
Dit zal dus alsnog moeten gebeuren.

Vorige week is in de lokale media een advertentie geplaatst, waarin Jellinek Retreat vraagt om een manager zorgbehandeling.
Als een lokale verslavingsarts besluit hierop te reageren en ook aangenomen wordt, dan zouden de behandelingen door kunnen gaan.
De lokale arts heeft dan de supervisie en de Nederlandse psychiaters en psychologen zouden hem of haar dan kunnen adviseren.
Die constructie is wel toegestaan.
Artsen uit het buitenland dienen hun bul te laten reviseren én toestemming te krijgen van de Inspectie voor de Volksgezondheid om hun beroep uit te mogen oefenen.
Dat is voor de psychiaters en psychologen van Jellinek Retreat dus nooit gebeurd.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties