27.2 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 05:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Geen officiële beheerder voor Baya Beachbar

Balborda: Overheid is met niemand overeenkomst aangegaan

WILLEMSTAD — Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning (VVRP) Earl Balborda (PNP) stelt dat de overheid voor de oude Baya Beachbar geen enkele overeenkomst is aangegaan voor beheer. Sterker nog, zo geeft de minister aan, er is ook geen sprake van gedoogbeleid.

“Wanneer de overheid een overeenkomst aangaat, is dat altijd schriftelijk en aangezien het gehele schiereiland Caracasbaai van de overheid is en er geen masterplan voor ontwikkeling is uitgewerkt, kan niemand zonder overeenkomst rechten opeisen”

, aldus de minister resoluut.

Deze palapa werd onlangs binnen het resocialisatie project gebouwd door de ex-gedetineerden.
Deze palapa werd onlangs binnen het resocialisatie project gebouwd door de ex-gedetineerden.

Balborda benadrukt dat er verschillende partijen naar de pers zijn gestapt, waarbij zij zich voor exploitatie op al dan niet lopende aanvragen beroepen.

- Advertentie -

Hij reageert hiermee onder andere ook op de uitspraken van een voormalige exploitant van een watersportverhuurbedrijf, Wilco Ursulita, die daar in het verleden gevestigd was. Ursulita heeft te kennen gegeven in hongerstaking te willen gaan omdat hij na een vier jaar durende ‘strijd’, geen vergunning voor exploitatie heeft gekregen. Milania Suares.

“Het Koetshuis wordt nu gebruikt voor Bijbellessen. Wij menen dat gevangeniskapelaan Martina dat ook kan blijven doen als hij bijvoorbeeld de locatie zou delen met een uitbater van de beachbar.
Ook moeten zij dan zorgen dat het gebied schoon blijft.
We hopen snel een uitbater te vinden.
Tevens zou het mooi zijn als daar weer een watersportbedrijf zou komen”

, aldus Adriaens in een eerdere reactie.
Balborda:

“Nogmaals, niemand kan enig recht opeisen. Het is mij overigens compleet onduidelijk hoe de heer Martina en mevrouw Suares aan de sleutels van het koetshuis zijn gekomen. Ik heb zelfs begrepen dat mevrouw Suares, ten onrechte dus, zich als uitbater presenteert. Noch met de heer Martina noch met mevrouw Suares is er een overeenkomst getekend”

, aldus de minister.
Suares licht desgevraagd toe dat de kapelaan haar enkele maanden geleden heeft gevraagd om een bijdrage te leveren aan het resocialisatieproject van de ex-gevangenen genaamd Yudami kana den libertat, waarbij het doel is om hen ook de basisprincipes van horeca bij te brengen.

“De heer Martina verzorgt het begeleidingstraject aan de gevangenen en hun familieleden in samenwerking met de kerk, waarbij iedereen zich vrijwillig inzet”

, aldus Suares.
Ze benadrukt dat Martina in 2010 de sleutel van het koetshuis van oud-minister Charles Cooper (MAN) van VVRP zou hebben gekregen.
Hierbij zou Cooper als vereiste hebben gesteld dat er op termijn ook een ‘toeristische uitbater’ moest komen.

“De heer Martina heeft zowel onder minister Adriaens als onder de huidige minister Balborda, een businessplan ingediend. De opzet is dat wij ook eten en drinken willen verkopen om zo inkomsten te genereren en arbeid te verschaffen aan de ex-gedetineerden”

- Advertisement -

, aldus Suares.
Ze stelt verder de reactie van de voormalige exploitant Ursulita te betreuren ‘na zoveel jaar dat hij daar als exploitant weg is’.

“Het is jammer want we hebben daar schoonmaaken opknapwerkzaamheden verricht”

, aldus Suares.foto

 

 Masterplan schiereiland

Minister Balborda stelt dat er vooralsnog geen stappen zijn ondernomen voor de ontwikkeling van een masterplan voor het schiereiland en dat dit niet onder de prioriteiten van een transitiekabinet valt.

“Mocht ik als minister aanblijven, dan zal de kwestie in de toekomst zeker mijn aandacht en prioriteit krijgen. De ontwikkeling van een masterplan hoort zorgvuldig plaats te vinden, waarbij men met alle groeperingen die interesse hebben getoond voor ontwikkeling, eerst een gesprek aan moet gaan. Men zal ook duidelijk een standpunt in moeten nemen in welke vorm de ontwikkelingen plaats moeten vinden. Waarbij bijvoorbeeld economische of ecologische ontwikkeling na wordt gestreefd of mogelijk een combinatie van deze varianten”

, aldus minister Balborda die toelicht dat er meerdere internationale groeperingen interesse hebben getoond in de ontwikkeling van het gebied.

 

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -