29 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 15:43

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoGeen officiële beheerder voor Baya Beachbar

Geen officiële beheerder voor Baya Beachbar

Balborda: Overheid is met niemand overeenkomst aangegaan

WILLEMSTAD — Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning (VVRP) Earl Balborda (PNP) stelt dat de overheid voor de oude Baya Beachbar geen enkele overeenkomst is aangegaan voor beheer. Sterker nog, zo geeft de minister aan, er is ook geen sprake van gedoogbeleid.

“Wanneer de overheid een overeenkomst aangaat, is dat altijd schriftelijk en aangezien het gehele schiereiland Caracasbaai van de overheid is en er geen masterplan voor ontwikkeling is uitgewerkt, kan niemand zonder overeenkomst rechten opeisen”

, aldus de minister resoluut.

Deze palapa werd onlangs binnen het resocialisatie project gebouwd door de ex-gedetineerden.
Deze palapa werd onlangs binnen het resocialisatie project gebouwd door de ex-gedetineerden.

Balborda benadrukt dat er verschillende partijen naar de pers zijn gestapt, waarbij zij zich voor exploitatie op al dan niet lopende aanvragen beroepen.

Hij reageert hiermee onder andere ook op de uitspraken van een voormalige exploitant van een watersportverhuurbedrijf, Wilco Ursulita, die daar in het verleden gevestigd was. Ursulita heeft te kennen gegeven in hongerstaking te willen gaan omdat hij na een vier jaar durende ‘strijd’, geen vergunning voor exploitatie heeft gekregen. Milania Suares.

“Het Koetshuis wordt nu gebruikt voor Bijbellessen. Wij menen dat gevangeniskapelaan Martina dat ook kan blijven doen als hij bijvoorbeeld de locatie zou delen met een uitbater van de beachbar.
Ook moeten zij dan zorgen dat het gebied schoon blijft.
We hopen snel een uitbater te vinden.
Tevens zou het mooi zijn als daar weer een watersportbedrijf zou komen”

, aldus Adriaens in een eerdere reactie.
Balborda:

“Nogmaals, niemand kan enig recht opeisen. Het is mij overigens compleet onduidelijk hoe de heer Martina en mevrouw Suares aan de sleutels van het koetshuis zijn gekomen. Ik heb zelfs begrepen dat mevrouw Suares, ten onrechte dus, zich als uitbater presenteert. Noch met de heer Martina noch met mevrouw Suares is er een overeenkomst getekend”

, aldus de minister.
Suares licht desgevraagd toe dat de kapelaan haar enkele maanden geleden heeft gevraagd om een bijdrage te leveren aan het resocialisatieproject van de ex-gevangenen genaamd Yudami kana den libertat, waarbij het doel is om hen ook de basisprincipes van horeca bij te brengen.

“De heer Martina verzorgt het begeleidingstraject aan de gevangenen en hun familieleden in samenwerking met de kerk, waarbij iedereen zich vrijwillig inzet”

, aldus Suares.
Ze benadrukt dat Martina in 2010 de sleutel van het koetshuis van oud-minister Charles Cooper (MAN) van VVRP zou hebben gekregen.
Hierbij zou Cooper als vereiste hebben gesteld dat er op termijn ook een ‘toeristische uitbater’ moest komen.

“De heer Martina heeft zowel onder minister Adriaens als onder de huidige minister Balborda, een businessplan ingediend. De opzet is dat wij ook eten en drinken willen verkopen om zo inkomsten te genereren en arbeid te verschaffen aan de ex-gedetineerden”

, aldus Suares.
Ze stelt verder de reactie van de voormalige exploitant Ursulita te betreuren ‘na zoveel jaar dat hij daar als exploitant weg is’.

“Het is jammer want we hebben daar schoonmaaken opknapwerkzaamheden verricht”

, aldus Suares.foto

 

 Masterplan schiereiland

Minister Balborda stelt dat er vooralsnog geen stappen zijn ondernomen voor de ontwikkeling van een masterplan voor het schiereiland en dat dit niet onder de prioriteiten van een transitiekabinet valt.

“Mocht ik als minister aanblijven, dan zal de kwestie in de toekomst zeker mijn aandacht en prioriteit krijgen. De ontwikkeling van een masterplan hoort zorgvuldig plaats te vinden, waarbij men met alle groeperingen die interesse hebben getoond voor ontwikkeling, eerst een gesprek aan moet gaan. Men zal ook duidelijk een standpunt in moeten nemen in welke vorm de ontwikkelingen plaats moeten vinden. Waarbij bijvoorbeeld economische of ecologische ontwikkeling na wordt gestreefd of mogelijk een combinatie van deze varianten”

, aldus minister Balborda die toelicht dat er meerdere internationale groeperingen interesse hebben getoond in de ontwikkeling van het gebied.

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties