Geen benoeming Hernandez bij MEO

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — De benoeming van Pais-bestuurslid Don Hernandez als interim secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) is definitief van de baan. Dit bevestigt Pais-leider Alex Rosaria. Volgens Rosaria wil de partij iedere vorm van vriendjespolitiek of zelfs de schijn hiervan voorkomen.

Advertentie

Over een eventuele benoeming van Hernandez was deze week veel te doen.
Een ochtendkrant maakte melding van zijn aanstaande benoeming, maar moest dit later corrigeren.
Pais reageerde op haar Facebookpagina met de stelling dat het niet waar was dat Hernandez benoemd is of benoemd zal worden als interim secretarisgeneraal bij de MEO.
Maar later lekte de aanvullende agenda van de vergadering van de Raad van Ministers van 13 november uit, waarin melding wordt gemaakt van ‘het advies van 6 november 2013 van de waarnemend directeur Human Resources en Organisatie (HRO) inzake de aanstelling van Don A. C. Hernandez als secretaris-generaal ad interim van het ministerie van Economische Ontwikkeling’.
Pais-leider Rosaria geeft toe dat het punt van de benoeming van Hernandez voor een periode van drie maanden inderdaad op de aanvullende agenda stond.
Maar dat de behandeling daarvan niet is doorgegaan.

“Dit hebben wij als partij besloten. Wij hebben ons altijd sterk gemaakt voor behoorlijk bestuur en hebben ons altijd verzet tegen iedere vorm van vriendjespolitiek. Daarom hebben wij besloten dat de zaak geen doorgang zal vinden om zo iedere schijn van vriendjespolitiek te voorkomen.”

Volgens Rosaria komt er nu een open sollicitatieprocedure om een nieuwe secretaris- generaal voor het MEO te vinden.
Hernandez was in het verleden directeur van het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur.
Op dit moment is hij finance-manager bij Autobus Bedrijf Curaçao.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *