29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 16:40

Laatste reacties

- Advertentie -

Straf overval McDonald’s blijft hetzelfde

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — De 20-jarige man Richenderick Davelaar kreeg donderdag van het hof dezelfde straf die hij in Eerste Aanleg opgelegd kreeg voor de gewapende overval bij McDonald’s in Saliña begin dit jaar.

Advertentie

- Advertentie -

Medeverdachte Geraldson van Leenden kreeg van de eerste rechter vier jaar en zes maanden, wat iets minder was dan de eis van het Openbaar Ministerie, namelijk vijf jaar.
Hij werd op 24 februari vrijwel direct aangehouden door een kordaat optreden van een SKS-ambtenaar.
Hij wilde toen de naam van zijn medeverdachte niet noemen.
De politie kon later toch achterhalen dat het om Davelaar ging.
De mannen begaven zich op de bewuste dag naar de Dr. Maalweg in een grijze Toyota Starlet, die zij voor de deur van McDonald’s hadden geparkeerd.
Ze drongen het restaurant binnen.
Davelaar bleef bij de deur staan, Van Leenden liep naar de toonbank, trok vervolgens een mes en bedreigde de vestigingsmanager hiermee.
Hij slaagde erin de kassalade met geld mee te nemen. In het restaurant zat een ambtenaar van de SKS te eten.
Bij het zien van de overval trok hij zijn dienstwapen en droeg de overvallers op te blijven staan, waarop Van Leenden de manager in gijzeling nam.
De SKS’er droeg hem op om de vrouw los te laten.
Dit weigerde hij echter, ook nadat de SKS’er een waarschuwingsschot in het plafond van het restaurant loste. Davelaar was toen al te voet gevlucht.
Van Leenden nam de vrouw vervolgens onder bedreiging met het mes mee naar buiten en dwong haar in de Starlet te stappen.
Zij moest achter het stuur, op zijn schoot zitten. De man probeerde met de vrouw op zijn schoot weg te rijden, maar zijn zicht op de weg was hierdoor belemmerd.
Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam, zagen zij een grijze Toyota Starlet vastzitten in een hoop aarde op het terrein van het restaurant.
Na een korte zoektocht in de buurt werd Van Leenden bij een lagere school gevonden en later veroordeeld voor zijn betrokkenheid.
Davelaar werd later door de eerste rechter veroordeeld tot 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk en twee jaar proeftijd.
Hij is in beroep gegaan, maar het hof zag geen reden om van deze straf af te wijken en legde hem dezelfde straf op.

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -