Forse celstraffen geëist tegen medeverdachten moord Wiels

Carlos Kalo Pieter

Carlos ‘Kalo Pieter

WILLEMSTAD — Officier van justitie Gert Rip eiste gistermiddag respectievelijk 20 en 5 jaar celstraf tegen de verdachten Dangelo ‘Panchek’ Damascus en Carlos ‘Kalo’ Pieter voor hun betrokkenheid bij de moord op Statenlid Helmin Wiels, op 5 mei vorig jaar bij Marie Pampoen.

Volgens Rip is voldoende bewezen dat Damascus betrokken was bij de moord op Wiels, de moord op Raul Martinez, twee gewapende overvallen en vuurwapenbezit (drie pistolen en twintig scherpe patronen).

“Het gemak waarmee Damascus de moorden pleegde, zal in de strafmaat gemerkt worden”, zei Rip gistermiddag.

Verdachte Damascus (links) met medeverdachte 'Monster' (rechts). De officier van Justitie liet vandaag deze foto zien in de rechtszaal

Verdachte Damascus (links)

Verder wees hij op de houding van Damascus. Deze moord zou hij in samenwerking met wijlen Luigi ‘Pretu’ Florentina hebben gepleegd, die in september vorig jaar zelfmoord pleegde in zijn cel bij Barber.

Volgens de officier liet Florentina Damascus ‘zijn vuile werk’ doen. Opmerkelijk is dat Damascus eerder als chauffeur van de gebruikte vluchtauto werd aangemerkt.

Daarnaast wordt Damascus beschuldigd van twee gewapende overvallen. Hij heeft samen met Pieter een Venezolaanse vrouw in het pand van Camara rent a car bij Zegu overvallen en een geldloper van Hector Henriquez, samen met Elvis ‘Monster’ Kuwas overvallen.

Tegen Pieter eiste hij een veel mindere straf, aangezien hem ook minder (ernstige) feiten ten laste gelegd zijn, aldus Rip. Pieter zou kleding, handschoenen, een carnavalsmasker en een nummerplaat hebben verschaft aan Kuwas om de moord op Wiels te plegen.

Tevens heeft hij Martinez – de vermoorde chauffeur van de vluchtauto, gebruikt bij deze moord – geholpen met het wassen van de gebruikte vluchtauto, een mokkakleurige Kia Picanto, na de moord.

De officier heeft rekening gehouden met de ernst van de feiten.

“Deze moorden hebben ontzettend veel teweeggebracht. Het leed van de nabestaanden kan niet worden goedgemaakt, ook niet met forse celstraffen.”

Op 29 augustus a.s. wordt het vonnis uitgesproken.

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *