Fonseca voorlopig vrij

Burney 'Nini' Fonseca

Burney ‘Nini’ Fonseca voorlopig vrij

WILLEMSTAD – Burney ‘Nini’ Fonseca mag in de zaak rond de moord op Helmin Wiels zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechter vrijdag besloten op de vijfde zittingsdag in Willemstad.

Fonseca. zit sinds 20 september in voorlopige hechtenis voor de moord op de Curaçaose politicus.

Hij zou de contactpersoon zijn tussen de opdrachtgevers van de liquidatie en de uitvoerders, die deze week terechtstaan.

Het Openbaar Ministerie diende donderdag kort voor de zitting een schorsingsverzoek in. Er is meer onderzoek nodig naar de relatie tussen Fonseca en ex-minister George Jamaloodin, die vorige maand werd aangehouden als mogelijke opdrachtgever. De voormalige politicus van MFK is weer op vrije voeten, maar blijft verdachte.

De advocaat van Fonseca eiste meteen onmiddellijke invrijheidstelling als de zaak opnieuw zou worden aangehouden. De rechter ging daarin mee. De persoonlijke belangen van de verdachte wegen volgens hem zwaarder dan de strafvorderlijke belangen.

Fonseca blijft verdachte. Hij moet zich tot aan de behandeling beschikbaar houden.Hij mag Curaçao niet verlaten en zijn paspoort inleveren.

Deze week stonden nog drie verdachten terecht in de zaak-Wiels. Elvis ‘Monster’ Kuwas, de veronderstelde schutter, stond maandag en dinsdag terecht. Hij hoorde levenslang tegen zich eisen.

Woensdag en donderdag stonden Dangelo ‘Panchèk’ Damascus en Carlos ‘Kalo’ PIeter voor de rechter. Zij zouden hand- en spandiensten hebben verricht voor Kuwas en hoorden respectievelijk twintig en vijf jaar tegen zich eisen.

Bron: Persbureau Curaçao
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *