27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

FOL wil ‘time-out’ inlassen

Willemstad – Volgens partijleider van de FOL, Anthony Godett, zouden de leiders van de verschillende fracties in het parlement het beste een ‘time-out’ kunnen inlassen om hun hoofd af te laten koelen, en de persoonlijke en emotionele problemen die er zijn op te lossen.

Dit is zijn advies naar aanleiding van de hoogopgelopen ruzies die het parlement de afgelopen week kleuren en waarbij parlementsleden elkaar insinuaties en beledigingen toewierpen en respectloos met elkaar omgingen.

- Advertentie -

Als het kabinet valt, staat de FOL open voor onderhandelingen voor een plekje binnen de regering. Dat liet Godett tijdens een gesprek met deze krant weten. ,,Maar tot die tijd is aangebroken houden wij netjes onze afstand en laten wij de partijen het een en ander op een rijtje zetten.”

Of Godett inmiddels al is benaderd door MFK om hem een plekje aan te bieden binnen de regering, is nog onduidelijk. De FOL-leider zegt zelf: ,,Mijn telefoon gaat al de hele middag, maar ik heb er bewust voor gekozen om niet op te nemen. Ze moeten het eerst maar proberen uit te vechten.”

Godett, die zelf beweert de ontwikkelingen binnen het kabinet via de media te volgen, hoopt niet dat de ruzie tussen de partijen ervoor zorgt dat het Curaçaose volk de dupe hiervan wordt.

,,Ik hoop dat het land ondertussen wel gewoon geregeerd kan worden, want terwijl de partijen ruzie maken, blijft de criminaliteit stijgen en heerst er over verschillende zaken, waaronder het gratis onderwijs, nog steeds onduidelijkheid.”

De situatie in de zaal was volgens hem extra erg omdat op het moment dat ruzies hoog opliepen uitleg werd gegeven aan jongeren over de werking van het parlement.

,,Wat er gebeurde was absoluut geen goed voorbeeld voor hen. Na het beschamende schouwspel te hebben gezien wil ik een oproep doen aan alle 21 leden van het parlement om hun verantwoordelijkheid te nemen. Daarmee bedoelen wij respect tonen voor elkaar en geen van de 21 leden moet zich beter voelen dan de rest.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -