28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

FKP-vakbond Sebi wil ex-directeuren terug

HomeNieuwsFKP-vakbond Sebi wil ex-directeuren terug

Personeel in actie

WILLEMSTAD — Vanmorgen legden de werknemers van Fundashon Kas Popular (FKP) het werk neer. Vakbond Sebi van FKP wil ex-directeuren Herman George en Jaap Groenhof vragen om orde op zaken te komen stellen. Deze beslissing werd tijdens de algemene ledenvergadering van deze week genomen. Dat zegt voorzitter Richenel Ilario.

De FKP-werknemers liepen vanaf het kantoor aan het Waaigat naar Forti. Daar werden aan zowel het interim-kabinet als Statenlid Humphrey Davelaar een brandbrief overhandigd. Voorop Sebi-voorzitter Richenel Ilario.

De werknemers liepen vanaf het kantoor aan het Waaigat naar Forti.
Daar werden aan zowel het interim-kabinet als Statenlid Humphrey Davelaar een brandbrief overhandigd.
Zoals bekend wacht FKP nog steeds op uitsluitsel van de regering over de subsidie (7 miljoen gulden) en de beheersovereenkomst van de woningen (6,2 miljoen gulden).
Omdat deze bedragen niet op de begroting voor 2013 zijn opgenomen, dreigt de huur volgende maand drastisch verhoogd te worden.
Sinds vorige maand wordt er ook geen onderhoud meer gepleegd aan woningen.
Problemen als verstoppingen worden niet verholpen. Er wordt fors gesneden in de personeelskosten.
Ook is de vakbond boos omdat er twee nieuwe directeuren zijn aangesteld, Siegfried Martis en Nirmala Bernadina.

Sebi is absoluut niet tevreden over het beleid van directeur Arthur Con.
Con stelt op zijn beurt dat Sebi zelf akkoord is gegaan met het businessplan voor FKP, dat over een paar maanden klaar moet zijn en het financiële tij moet keren.
In dat plan staat onder andere dat er de eerste twee jaar 10 procent gesneden moet worden in personeelskosten, omdat deze de helft van de bedrijfskosten bedragen.
Volgens Con zijn de twee nieuwe directeuren van de juridische en financiële afdeling afkomstig en verdienen ze met zijn drieën juist minder dan toen er nog twee directeuren waren (Con en ex-financieel directeur Henri Jourdain).
Dat er toch contracten verlengd worden, of zelfs mensen in dienst worden genomen ondanks de afgekondigde personeelsstop, komt omdat er veel mensen binnen FKP ziek zijn en de dienstverlening toch moet doorgaan.

Over de beheersovereenkomst zegt Con dat deze nooit is geformaliseerd en dat dit nu eindelijk een keer dient te gebeuren.
Hiervoor is een concept ingediend, waar 9 miljoen gulden mee gemoeid is.
Sinds het jaar 2000 heeft er geen afrekening meer plaatsgevonden door de overheid, FKP draaide voor het onderhoud van de huizen op.
Con wijst verder op de Moontjeweg, waar 78 woningen klaar zijn voor bewoning.

“Wij hadden een mondelinge toezegging voor de huursubsidie.
Maar die blijft uit.
Zo hebben wij dus een aantal gezinnen, die al 20 jaar op de wachtlijst stonden en 500 punten hadden, moeten teleurstellen.
Zij kunnen voorlopig niet naar de Moontjeweg tot er duidelijkheid is.
De overheid wil wel dat er huizen gebouwd worden, maar wil geen huursubsidie verstrekken.”

Naar verwachting zal de FKP-problematiek zeer snel in de ministerraad behandelt worden. Het FKP-personeel zou vanmiddag beslissen of ze de hele dag in actie zouden blijven.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties