30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

FirstCaribbean ziet winst dalen

HomeMediaFirstCaribbean ziet winst dalen

logo-CIBC FirstCaribbeanWillemstad – FirstCaribbean International Bank (Cayman), waar ook Curaçao en Sint Maarten deel van uitmaken, heeft de winst voor belastingen over het laatste gebroken boekjaar dat eindigt op 31 oktober 2013 zien dalen tot 35,1 miljoen dollar (was 47,6 miljoen dollar).

De winst na belastingen nam af met circa 12 miljoen dollar, van 45,8 miljoen dollar tot 33,5 miljoen dollar.
Dat blijkt uit vandaag elders in deze krant in een gepubliceerde jaarcijfers.
Het totale eigen vermogen van FirstCaribbean bedraagt 565,1 miljoen dollar.
De directie, waar Pim van der Burg op Curaçao deel van uitmaakt, stelt dat de internationale economische teruggang ook van invloed is geweest op alle landen waar de bank actief is: FirstCaribbean International Bank (Cayman) heeft vestigingen op de Caymaneilanden, de Britse Maagdeneilanden, Sint Maarten en Curaçao.
In de Dutch Caribbean had de bank te kampen met opnieuw een jaar met ‘zeer lage rentepercentages, stijgende kosten en beperkte mogelijkheden om als bank te investeren’.
Ook toonde deze markt slechts bescheiden economische groei, zwakke vraag en weinig directe buitenlandse investeringen.
De netto rente-inkomsten daalden van 90 miljoen dollar tot 79,9 miljoen.
De inkomsten uit fees en commissie bleven wel nagenoeg gelijk.
Door hogere ontvangsten uit beleggingen kwamen de operationele inkomsten van First- Caribbean uit op 108,5 miljoen dollar (was 113,8 miljoen).
Doordat echter de operationele kosten hoger uitvielen (73,4 miljoen tegenover 66,2 miljoen een jaar eerder) is het financiële resultaat flink lager.
De bank had aan het eind van het boekjaar een balanstotaal van 3.420,7 miljoen dollar (was 3.481,7 miljoen).
De leningenportefeuille viel terug van 1.721,1 miljoen tot 1.509,7 miljoen.
Aan de andere kant van de balans bedroeg het totaal aan spaargelden en deposito’s van klanten 2.114,6 miljoen (was twaalf maanden eerder 2.185,4 miljoen).
CIBC First- Caribbean heeft de visie om een leidende financiële dienstverlener te zijn in de Caribische regio, aldus de directeuren Van der Burg en Mark McIntyre in hun verslag.
De bank is op Curaçao en Sint Maarten actief met dochterondernemingen en filialen en bedient internationale cliënten met FirstCaribbean International Bank (Curaçao) nv.
De jaarrekening eindigend per 31 oktober 2013 kreeg al in december een goedkeurende verklaring van Ernst & Young. FirstCaribbean International Bank (Cayman) is een volledige dochter van FirstCaribbean International Bank Limited op Barbados, waarvan de meerderheidsaandeelhouder de Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) in Canada is.

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties