31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Nog geen plannen met Stupi Haltu

HomeMediaNog geen plannen met Stupi Haltu

stupi haltuWillemstad – Er zijn nog geen concrete toekomstplannen voor het pand naast Kranshi in Otrobanda dat Stupi Haltu wordt genoemd. Dat heeft Marcel van der Plank, de bestuurvoorzitter van Stichting Monumentenzorg, tegenover deze krant bekendgemaakt.
 

Van der Plank reageert hiermee op eerdere berichtgevingen als dat er verregaande onderhandelingen zouden zijn voor het pand en dat de toekomstige huurder hier een hotel zou willen vestigen.
Wel gaf de bestuursvoorzitter van Stichting Monumentenzorg toe dat er sinds de restauratie medio 2013 verschillende gesprekken met allerlei geïnteresseerde partijen hebben plaatsgevonden.

,,Van een concrete afspraak is echter nog helemaal geen sprake”, zo geeft Van der Plank te kennen.

,,Zolang er geen contract is ondertekend, kan ik me hier dus ook niet echt over uitlaten.”

Begin vorig jaar onderging het pand aan de Breedestraat in Otrobanda een cascorestauratie ter waarde van 800.000 gulden waarbij alleen het grove werk, zoals het vervangen van het dak en het plaatsen van nieuwe ramen en deuren, werd gedaan.
Van der Plank legde toen uit dat het pand nog niet volledig klaargemaakt werd voor gebruik. Stupi Haltu heeft op dit moment grote, open ruimtes.

,,De nieuwe huurders zullen hun verdere eisen en wensen over de inrichting kenbaar moeten maken en dan is het een kwestie van onderhandelen wie wat voor hun rekening neemt”, aldus de bestuursvoorzitter gisteren.

Stupi Haltu, dat letterlijk vertaald kan worden als ‘hoge stoep’, was tot 2010 eigendom van de familie Pietersz.
Zij wilden het pand eerste bij het guesthouse aan de overkant, genaamd ‘Pietersz Guesthouse’ betrekken, maar zagen hier later vanaf en verkochten het pand aan Stichting Monumentenzorg die deze sindsdien beheert.
Inmiddels staat het pand al jaren leeg. Vorig jaar werd besloten deze te renoveren.

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties