31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Financieel schip zonder kapitein

HomeNieuwsFinancieel schip zonder kapitein

Willemstad – ,,Niet alleen heeft de minister van Financiën (George Jamaloodin (MFK red.) een gebrek aan leiderschap om om te gaan met de precaire situatie op financieel gebeid, ook de Staten geven geen blijk van een urgentiegevoel over de financieel-economische situatie van het eiland”, zo concludeert buitenparlementaire partij PAIS in een mediabericht.

,,Eind 2010 leverde de minister van Financiën een begroting in voor 2011 met een overschot van 96 miljoen gulden. Nu verklaart hij dat er een tekort is van 163 miljoen.”

,,Niet alleen demonstreert hij een gebrek aan leiderschap om met de situatie om te gaan, hij demonstreert het vooral bij het uitleggen aan het volk hoe hij de pijnpunten als belastingverhoging, koopkrachtvermindering, inkrimping van de economie en verhoging van werkeloosheid gaat verlichten.”

,,In plaats van verantwoordelijkheid te tonen gooit hij alles in de schoot van het verleden om zijn lijf te redden. Het is duidelijk dat er geen kapitein is op het financiële schip van Curaçao”, aldus PAIS.

,,We moeten ons bewust zijn dat wij de eerste verantwoordelijken zijn voor onze interne aangelegenheden. Hij moet uitleggen hoe een overschot van 96 miljoen kan resulteren in een tekort van 163 miljoen, hij moet uitleggen waar het is misgegaan en wat er gedaan wordt om het te remediëren.”

Tevens vindt PAIS dat Jamaloodin ook dient uit te leggen waarom hij Nederland verwijt niet honderd procent van de schuld te hebben gesaneerd terwijl hij niet protesteerde toen zijn partij in 2010 een handtekening plaatste onder de overeenkomst om een deel van de schuld te saneren.

Ook moet hij uitleggen waarom belastingen als ob omhoog zijn gegaan, terwijl werd beloofd dat bij het uiteenvallen van de Antillen de belastingen omlaag zouden gaan, waarmee de structurele tekorten betaald zullen worden als er geen belastingmeevaller meer is, wat hij doet om betalingsbalans-problemen te verlichten en het gevaar dat dit vormt voor de gulden en hoe het staat met de monetaire unie en de gedeelde centrale bank.

Als laatste wil PAIS weten waarom de minister ondanks alle adviezen nog steeds toegang heeft tot alle ongebruikelijke transacties die de basis zijn van geld-witwaspraktijken.

De partij wil dat een discussie over de openbare financiën een prioriteit wordt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties