29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:57

Laatste reacties

- Advertentie -

Financieel schip zonder kapitein

Willemstad – ,,Niet alleen heeft de minister van Financiën (George Jamaloodin (MFK red.) een gebrek aan leiderschap om om te gaan met de precaire situatie op financieel gebeid, ook de Staten geven geen blijk van een urgentiegevoel over de financieel-economische situatie van het eiland”, zo concludeert buitenparlementaire partij PAIS in een mediabericht.

,,Eind 2010 leverde de minister van Financiën een begroting in voor 2011 met een overschot van 96 miljoen gulden. Nu verklaart hij dat er een tekort is van 163 miljoen.”

,,Niet alleen demonstreert hij een gebrek aan leiderschap om met de situatie om te gaan, hij demonstreert het vooral bij het uitleggen aan het volk hoe hij de pijnpunten als belastingverhoging, koopkrachtvermindering, inkrimping van de economie en verhoging van werkeloosheid gaat verlichten.”

,,In plaats van verantwoordelijkheid te tonen gooit hij alles in de schoot van het verleden om zijn lijf te redden. Het is duidelijk dat er geen kapitein is op het financiële schip van Curaçao”, aldus PAIS.

- Advertentie -

,,We moeten ons bewust zijn dat wij de eerste verantwoordelijken zijn voor onze interne aangelegenheden. Hij moet uitleggen hoe een overschot van 96 miljoen kan resulteren in een tekort van 163 miljoen, hij moet uitleggen waar het is misgegaan en wat er gedaan wordt om het te remediëren.”

Tevens vindt PAIS dat Jamaloodin ook dient uit te leggen waarom hij Nederland verwijt niet honderd procent van de schuld te hebben gesaneerd terwijl hij niet protesteerde toen zijn partij in 2010 een handtekening plaatste onder de overeenkomst om een deel van de schuld te saneren.

Ook moet hij uitleggen waarom belastingen als ob omhoog zijn gegaan, terwijl werd beloofd dat bij het uiteenvallen van de Antillen de belastingen omlaag zouden gaan, waarmee de structurele tekorten betaald zullen worden als er geen belastingmeevaller meer is, wat hij doet om betalingsbalans-problemen te verlichten en het gevaar dat dit vormt voor de gulden en hoe het staat met de monetaire unie en de gedeelde centrale bank.

Als laatste wil PAIS weten waarom de minister ondanks alle adviezen nog steeds toegang heeft tot alle ongebruikelijke transacties die de basis zijn van geld-witwaspraktijken.

- Advertisement -

De partij wil dat een discussie over de openbare financiën een prioriteit wordt.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -