26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 05:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Feestelijke opening Ctex-gebouw

Ctex opent haar deuren

Met vuurwerk werd de opening van datacentrum Ctex - dat in 18 maanden is gebouwd - feestelijk gevierd. Honderden genodigden waren toeschouwer toen directeur Anthony de Lima het lint doorknipte. Ctex heeft 24 klanten in productie op de meest geavanceerde Cloud-infrastructuur van de regio. FOTO CTEX
Met vuurwerk werd de opening van datacentrum Ctex – dat in 18 maanden is gebouwd – feestelijk gevierd. Honderden genodigden waren toeschouwer toen directeur Anthony de Lima het lint doorknipte. Ctex heeft 24 klanten in productie op de meest geavanceerde Cloud-infrastructuur van de regio. FOTO CTEX

 

Datahub voor organisaties in Caribisch gebied sinds zaterdag operationeel

- Advertentie -

Willemstad – In aanwezigheid van honderden genodigden knipte een trotse Anthony de Lima, de directeur van Ctex, zaterdagavond het lintje door waarmee de opening van het datacentrum, dat een hub vormt voor de regio, officieel is geworden.

Advertentie

De Lima gaf zaterdagavond eerst een roos aan zijn moeder en knipte vervolgens in aanwezigheid van vrienden, familie en zakenrelaties, trots het lint door waarna het gebouw door de bisschop werd ingezegend.  FOTO’S JEU OLIMPIO
De Lima gaf zaterdagavond eerst een roos aan zijn moeder en knipte vervolgens in aanwezigheid van vrienden, familie en zakenrelaties, trots het lint door waarna het gebouw door de bisschop werd ingezegend.
FOTO’S JEU OLIMPIO

Onder de genodigden waren oud-minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper, de nieuwe VVRP-minister Earl Balborda, minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening en verschillende vertegenwoordigers uit de zakenwereld, zowel lokaal als internationaal.
De opening werd een feestelijke aangelegenheid waarbij genodigden, na te hebben geparkeerd, eerst met een tuk-tuk naar de ingang werden gebracht, waar men na het opgeven van de naam, via een rode loper en een cocktail welkom werd geheten.

Het welkomstwoord werd gevoerd door de regionale accountmanager van Ctex, Germaine Gibbs.
Het welkomstwoord werd gevoerd door de regionale accountmanager van Ctex, Germaine Gibbs.

Het welkomstwoord werd gevoerd door de regionale accountmanager van Ctex Germaine Gibbs.
Zij herinnerde de menigte eraan dat de constructie van Ctex amper 18 maanden geleden is begonnen.

,,De omvang van de faciliteit en de technologie in en achter dit gebouw lijkt nu zo veel verder dan de dag waarop het startteam zich hier verzamelde. Het was op deze plek, bijna 18 maanden geleden, al was het toen alleen grind, dat hier werd vergaderd om de visie van Ctex te presenteren. De toekomst behoort daadwerkelijk aan degene die kansen aangrijpt”, aldus Gibbs zaterdagavond.

,,Het werk en de toewijding achter het realiseren van Ctex is niet met woorden te beschrijven.
Vandaag hebben we een ‘state of the art’ faciliteit waar Curaçao en de hele regio trots op mag zijn.”

Gibbs, die zelf geboren en getogen is op Curaçao, maar die 20 jaar van haar leven in de Verenigde Staten heeft doorgebracht, heeft altijd in haar achterhoofd gehouden dat ze op een dag terug zou keren naar haar thuis.
Maar dan alleen als ze deel kon uitmaken van een project dat een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de vooruitgang van het eiland.
Dat lijkt Gibbs te hebben gevonden bij Ctex.

,,Een organisatie die Curaçao en haar reputatie tot een compleet nieuw niveau kan tillen. Dat gevoel delen wij allemaal hier bij Ctex.”

Volgens de regionale accountmanager van het datacentrum is de vraag voor oplossingen en het niveau van beveiliging en betrouwbaarheid dat Ctex kan bieden, niet langer slechts een theorie.

,,Onze klanten hebben aangegeven dat we hun wensen tegemoet komen en ze komen nu wekelijks naar Curaçao. Ook zij hebben op deze dag gewacht.”

En: ,,Wat we op deze technologieband aanbieden, is wat onze klanten ervan verzekert dat hun belangrijke data en uitrusting wordt bewaakt met het hoogste veiligheidsniveau in een faciliteit die gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar operationeel is. Dankzij Ctex kunnen organisaties nu opereren met een minimale kans op dataverlies en kunnen ze zich volledig concentreren op het runnen en de groei van hun core business.”

Na Gibbs werd De Lima, de directeur van Ctex, op het podium verwelkomd.
Hij vertelde dat hij die middag voor de 15e keer een speech had geschreven, maar ook deze verscheurde omdat hij op het laatste moment besloot om vanuit het hart te spreken.

,,Dit is een bijzondere avond. Niet alleen vanwege de officiële opening van Ctex, maar vanwege iets wat veel groter is dan dat. Dit is een herinnering voor Curaçao en andere ontwikkelingslanden dat het vermogen van een kleine groep mensen om opmerkelijke resultaten te boeken, nooit mag worden onderschat.”

Terwijl een drone boven de menigte vloog om de avond vast te leggen, vervolgde De Lima:

Wanneer ik mijn dochter in de ogen kijk besef ik mij dat onze generatie alles moet doen dat mogelijk is om een betere plek achter te laten.” aldus een duidelijk geëmotioneerde De Lima.
Wanneer ik mijn dochter in de ogen kijk besef ik mij dat onze generatie alles moet doen dat mogelijk is om een betere plek achter te laten.” aldus een duidelijk geëmotioneerde De Lima.

,,Ik hoop dat dit project op de een of andere manier de hoop van een ieder hier aanwezig, jullie kinderen, onze buurlanden en de hele wereld doet opleven.
Wanneer ik mijn dochter in de ogen kijk en haar hunkering voor het leven zie, geen angst en verlangend om nieuwe dingen te ontdekken, besef ik mij dat onze generatie alles moet doen wat mogelijk is om een betere plek achter te laten. Dat is onze plicht”, aldus een duidelijk geëmotioneerde De Lima.

Volgens de directeur van Ctex heeft het datacentrum Curaçao en de gehele regio in een benijdenswaardige positie geplaatst.

,,Ik zal ervoor zorgen dat we gebruik maken van deze aanwinst om nieuwe kansen te creëren waar toekomstige generaties van kunnen profiteren om succes te boeken.”

Na de speech van De Lima werd het gebouw door een aanwezige pastoor gezegd.
De directeur van Ctex richtte zich tot zijn moeder, die ook aanwezig was, gaf haar een bos bloemen en bedankte haar voor haar steun en knipte vervolgens trots het lint door waarmee de opening van het datacentrum officieel werd.
Ctex opende afgelopen zaterdagavond officieel de deuren met 24 klanten in productie op de meest geavanceerde Cloudinfrastructuur van de regio.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

ParadiseFM | ACU opent deuren voor oud-Girobank klanten

Algemene Spaar- en Kredietcoöperatie ACU zet de deur open voor oud-Girobank klanten. Dat meldt de Extra vandaag. De klanten kunnen niet alleen een rekening openen bij ACU,...

DH | Former security service chief sentenced for embezzlement

PHILIPSBURG--The Joint Court of Justice on Tuesday sentenced former head of the Security Service St. Maarten VDSM James Adolphus Junior Richardson to eighteen months, nine of which...

AntilliaansDagblad | ‘Toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde’

Den Haag - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro’s die naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en...

AntilliaansDagblad | Scheepswrakken Mullet Pond verwijderd

Philipsburg - Een half gezonken woonboot, een gekapseisde catamaran en vele andere stukken stormafval zijn onlangs verwijderd uit Mullet Pond in het kader van het Emergency Debris...

AntilliaansDagblad | Patstelling tussen VMSC en CMC

Willemstad - De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) hoeft niet bang te zijn dat het Curaçao Medical Center (CMC) de 27 vrijgevestigde medici de toegang tot het...
- Advertentie -