FD | Trustdirecteur vindt DNB te laks

Ronald Posthumus, directeur bij trustkantoor Vistra werkte eerder bij ABN Bank, ING, Intertrust en Alter Domus

Toezichthouder De Nederlandsche Bank moet harder optreden tegen trustkantoren die het niet zo nauw nemen met de wet. Dat pleidooi kwam maandag bij de ondervragingscommissie fiscale constructies van een veteraan uit de trustwereld zelf, Ronald Posthumus, directeur bij trustkantoor Vistra.

Hij werkte eerder bij ABN Bank, ING, Intertrust en Alter Domus.

‘Het toezicht zou strenger mogen. We staan toch negatief in het nieuws en daar heb ik ook last van. Maar ik kan niet voorkomen dat een ander kantoor een vergunning krijgt. Ik verstrek ze niet’, aldus Posthumus.

Vorige week zei toezichthouder Willemieke van Gorkum van DNB dat drie van de vijf trustkantoren onvolkomenheden vertonen, soms ernstige. ‘Dan moeten ze corrigerend optreden, vergunningen intrekken’, raadde Posthumus aan. Vanaf volgend jaar krijgt DNB meer wettelijke mogelijkheden hebben om dat te doen.

Bron: Financieel Dagblad

3 Reacties op “FD | Trustdirecteur vindt DNB te laks

  1. Ik was een Mango aan het eten – maar je inteligentie stelt ons gerust.

  2. Joep Meloen

    Miep,

    Begrijpend lezen is voor jou nog een lastig concept. Hij praat namelijk over Nederland en niet over Curacao.

  3. ach weer zo eentje die even populair wil gaan doen -laten we even heel duidelijk kijken wat er binnen Nederland zelf gebeurd – maar nee het is altijd de Antillen. zo zoekt Nederland altijd een zondebok om hun eigen misdadige belasting ontduikings gedrag te Camoufleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *