PBC | Besprekingen Avianca liggen stil

De exacte reden hiervoor is onbekend. Stakeholders benadrukken dat een strategische partner een must is om als airliner te overleven | Jeu Olimpio

De besprekingen tussen Insel Air en Avianca liggen stil. Dat meldt de Èxtra, die bevestiging daarvoor kreeg van premier Rhuggenaath.

De exacte reden is niet bekend. Insel Air heeft haar routenetwerk sterk gereduceerd en vliegt alleen nog maar tussen de eilanden. Mogelijk dat dat voor de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij niet meer interessant is, aldus de Èxtra.

Stakeholders benadrukken dat een strategische partner een must is om als airliner te overleven.

Bron: Persbureau Curacao

23 Reacties op “PBC | Besprekingen Avianca liggen stil

 1. Terwijl Avianca al bezig is om Avianca Brasil op te doeken.. en dan willen ze een Avianca curacao oprichten met oude vliegtuigen om op en neer naar Bonaire te vliegen…

 2. observator

  Vraag: Waarom zou iemand een luchtvaartmaatschappijtje dat enkel lokale vluchten uitvoert, zwaar overbemand is in een land dat in Cat 2 van de FAA valt willen kopen ? Het is niet aannemelijk, noch waarschijnlijk, dat Avianca groot is geworden door de filantroop uit te hangen. Waarom zou de op een na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld met een vloot van 173 relatief nieuwe vliegtuigen een failliete organisatie met een vloot bestaande uit overwegend half gesloopte vliegtuigen willen overnemen ????

 3. @Drechi pa bosnan schreef;
  “Een overpeinzing;
  Onze premier heeft twee titels: een MBA en een MBI. Uit zijn kop leren kan hij dus zeker! Het is een zeer intelligente man!!!!!!!”

  @Drechi pa bosnan,
  Het gaat mij niet om opleiding etc, ik was al op de hoogte dat hij gestudeerd heeft. Ik zal Ruggenaath’s intelligentie zeker niet ontkennen noch onderschatten, dat is hij ongetwijfeld, hij straalt het namelijk uit. Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is wat jij met andere woorden ook al suggereerde, ‘hij is misschien wel in een wespennest belandt’, maar óf hij het weet, van tevoren wist of nog niet weet, weet ik niet. 🙂

  Ik ben eigenlijk niet geïnteresseerd in politiek, ik volg het wel, zo aan de zijlijn, maar verder heb ik er niets mee. Kan er dus ook niet veel over kwijt. Maar Ruggenaath viel mij pas op toen ongeveer 2 à 3 weken voor de verkiezingen de een na de ander vette krantenkop over Ruggenaath in de Nederlandse media verscheen, zowel opiniestukken als gewone berichtgeving, en dat in vrijwel elke Nederlandse dagblad/krant.

  Die dagbladen kopten met berichten zoals o.m. “De Kennedy van Cur, Mahatma Ghandi, Martin L. King een voorbeeld etc & etc…”, zulks soort krantenkoppen, groot en vet gedrukt, het kon niet op. Hij is door Nederlandse media zoals het in Nederland heet zowat halfdood ‘geknuffeld’. Waarom is hij eigenlijk zo ‘geliefd’ bij de Nederlandse media? Niet dat ik het erg vind hoor, maar het valt natuurlijk wel op. Waarom?

  Ik ben al sinds mijn tienerjaren een fervent krantenlezer, ben nog steeds een nieuwsjunkie. Maar ik kan me echt niet herinneren dat ooit eerder een Antilliaanse/Kurazoleño politicus zo openlijk, haast liefdevol, omarmt is geworden in Nederland, althans door de Nederlandse media. Daar heb ik zo mijn bedenkingen over, want als je zo omhoog geschreven wordt door de Nederlandse media, ik vond het soms erg overdreven overkomen, rekenen zij in Nederland op jou, stel ik me zo voor. Voor de goede orde, heb er niets op tegen, ze moeten het maar zelf weten…

  Maar het brengt wel een zekere druk met zich mee, niet meteen, maar gedurende het regeren. Je moet immers aan de verwachtingen voldoen, de Nederlandse politiek verwacht gewoon veel van je. De Nederlandse media heeft je niet zo maar voor de gein of om je leuke snoet de hemel ingeschreven. Die hoge verwachtingen van Nederland in combinatie met de druk die van binnenuit komt, dus vanuit Curaçao waar hele grote problemen heersen, en ook de Curaçaose politiek, zal mocht hij serieus aan de slag gaan veel, ook energie, van hem vergen.

  Ik denk dat het steeds moeilijker wordt om Curaçao te regeren, tenzij men de koppen bij elkaar steekt. Óf de regering zit 4 jaar en Ruggenaath komt grijs, maar enigszins tevreden uit de strijd, óf de regering valt binnen 2 jaar dan is z’n haar nog redelijk gekleurd. Ik ben niet helderziend, maar ben vooruit kijkend en best wel een ervaren vooruit denker..ook al kan en mag ik dat niet van mezelf beweren. 🙂

  Tja, wat een rare bedenkingen van mij, zomaar een gedachte die ik op papier wilde zetten..tog mi no tin masha kos di hasi awor aki… 😆
  O ja, die Juancho Everts, ik heb hem niet meegemaakt, heb wel van hem gehoord en ooit eens iets over hem gelezen. Hij stond inderdaad bekend als een politicus met verstand én met ballen.

 4. Geloof dat de CEO dat wel wist hoor..

 5. Verkiezingingspraat…

 6. Ik dacht dat Schotte alles in een uren heeft geregeld.

 7. @ Drechi pa bo het interesseert jou geen lor!!!!! zo denken hondjes ook als hun baasje maar hun (jou) te eten geeft, bijten ze iedereen maar dood net als jij. Wat een zielige onwetende nietsnut ben jij.

 8. @Mano goed hé die Ruggenaath, ik heb geen politieke kleur en ben ook niet politiek gebonden zoals jij. Maar maar liever kabinet Rhuggenaath en niet jouw maffia held.

  Stel je voor Corallo als directeur van onze centrale bank, alleen stelletjes lolo’s zou hiermee akkoord gaan hahahaaaaaaaaa.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/09/gerrit-schotte-heeft-banden-met-italiaanse-maffia-a1440993

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2170430-verkiezingen-curacao-democratie-of-maffiastaat.html

 9. Ja, in die brief werd de CEO van Avianca even duidelijk gemaakt dat hij trots op de foto was gegaan met de grootste crimineel van Curaca0, Schotte.

  Oftewel, de CEO heeft zichzelf hiermee volslagen belachelijk gemaakt.

  Daarmee zal de CEO not amused geweest zijn. Die wil niets meer van Insel weten.

 10. Drechi pa bosnan Tur

  Een overpeinzing:
  Onze premier heeft twee titels: een MBA en een MBI. Uit zijn kop leren kan hij dus zeker! Het is een zeer intelligente man!!!!!!!
  Maar weet je hoeveel mensen met een alfabet aan diploma’s de allerslechtste Managers blijken te zijn?
  En omgekeerd is hetzelfde van toepassing. Mensen ZONDER diploma, anders dan een MULO of HBS diploma, die het zeer ver hebben geschopt in de politiek of buiten de politiek!! Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een Juancho Evertsz. Herrineren jullie je die nog?

  Keta vroeg mij vanmorgen welke diploma’s Gerrit Schotte dan heeft, omdat ik vroeg wat voor opleiding onze kersverse Minister van Financien heeft om op die post terecht te zijn gekomen. Volgens mij zijn er richtlijnen, toch? DAT vroeg ik.
  Maar ja Keta is een klasse apart.
  IK weet het niet. Ben ik het Orakel van Dephi dan? Vraag het aan hem, fool! Het interesseert mij geen lor!!!!!
  De man (onze huidige Premier) weet niet in wat voor nest hij zich nu weer in heeft gestoken.
  Ik wens hen omwille van ons allemaal, veel sterkte en wijsheid toe.

 11. @Drechi pa bo als je mij die naam geeft geen probleem maar een echte cacho van Schotte ben jij hahahaaaaaaaaaaaaaaaa, jij bijt, vecht en zelfs dood voor hem.

  Dat doet een echte hond en dat bent jij hahahaaaaaaaaaaaaaaaa.

 12. Drechi pa bosnan schreef;
  “He jongens, en dat met de beste wensen van de voorheen minister van Economische Zaken, thans premier…..”

  Premier wie ook weer? O ja, dat is toch die door de Nederlandse media omhoog geschopte oftewel over het paard getilde o zo geprezen “John Kennedy, Mahatma Ghandi en Martin Luther King ‘tegelijk’ ” van Curaçao? genaamd Ruggenaath van partido PAR…. 😆 😆 😆
  Ik moet toch zo lachen joh, de Nederlandse media heeft deze man zo groot gemaakt dat hij bijna zeker weten een grote teleurstelling zal blijken voor de Curaçaoënaars. Heb nog nooit eerder meegemaakt dat de Nederlandse media, met name de kranten, een politicus van Curaçao met zowel Kennedy, Ghandi en Martin L. King vergeleken.. 😆

  Ik ben er overigens vrijwel zeker van dat de huidige regering geen 4 jaar zal regeren. Ik geef regering PAR=Ruggenaath anderhalf jaar, dan komen er nieuwe verkiezingen.

 13. Misschien heeft het te maken met de verwarde brief van 11 april van Margret Smeets aan de CEO van Avianca – Mr. German Efromovich

 14. heb je de waslijst aan corruptie en fraudezaken tot doodslag aan toe gelezen die door Lukas Bouwman geplaatst is?
  nee, daar wil je niet aan je zult er ook niet opreageren, want je weet dat het de waarheid is.
  je bent en blijft een crimineel…net als de hele MFK en KdnT
  ps ik heb ook geen PAR gestemd, maar ben wel blij dat deze nu regeren en niet de maffia.

 15. Drechi pa bosnan Tur

  Kijk Keta,
  Tantu bal abo of Max mi kacho……

 16. Drechi pa bosnan Tur

  Je vertelt nu wel, maar je kan me nog meer vertellen, Joep.
  Come on!!!!!
  We are grown ups here!!!!
  Bedoel je dat als je het maar vaak genoeg herhaalt, het ooit de waarheid wordt?
  Ja… is goed! Begrepen. De huik naar de wind hangen heet dit in goed Nederlands.

 17. @Drechi pa bo jij bent geen YdK, wij staan niet achter deze soort mens(en). Dit geldt ook voor al jouw trollenmaatjes, jullie moeten zich diep en diep schamen.

  https://knipselkrant-curacao.com//kkc-blog-machtsstrijd-curacao-ontbrandt-de-politieke-vervolgingen-van-gerrit-schotte/

 18. Joep Meloen

  Wanneer je tijdens de laatste verkiezingen de posts van de PAR had gevolgd had je kunnen weten dat ik hen daar iedere keer op heb aangesproken. Geloof niet dat ze het echt leuk vonden.
  Hoeft dus geen betoog dat ik geen PAR heb gestemd. Maar heb gelukkig ook niet op de Maffia partijen gestemd, want dat was nog vele malen erger geweest. Wil je MFK stemmen dan is een strafblad een voorwaarde en helaas had (en heb) ik dat niet.

 19. Joep Meloen

  Klopt.
  Heel Curacao wist dat, maar er moest een reden worden verzonnen waarom er 33 miljoen overheidsgeld in gepompt moest worden. Teveel politieke vriendjes zouden teveel geld verliezen. Nu zijn ze allemaal keurig afbetaald, hebben de ‘crisis managers’ hun zakken gevuld en mag Insel failliet.
  Het belastinggeld hoor je straks niemand meer over, we zullen alleen de zure vruchten er van plukken.

 20. Drechi pa bosnan Tur

  He jongens, en dat met de beste wensen van de voorheen minister van Economische Zaken, thans premier…..
  Jullie moeten dit tegen HEM zeggen, en niet hier op dit forum laf staan blaffen terwijl de karavaan voorbij trekt, heren Joep en Sander!!!!!!!!!

 21. Insel was zowiezo niet een echte optie. Oude vliegtuigen en schulden. Avianca zit daar niet op te wachten.

 22. voor gezondheidszorg i geen geld, wel voor dit soort imbeciele bedrijven.
  zo liggen er heel veel van dit soort zaken ergens in een doofpot.

 23. Joep Meloen

  Insel is inmiddels net zo groot als Divi Divi, alleen hebben ze 10 keer zoveel personeel in dienst en smijten ze het geld met bakken tegelijk over de balk.
  De belastingbetaler mag dit avontuur betalen. Over een paar maanden is het afgelopen met Insel en zijn we 33 miljoen kwijt.
  En helaas was dit geheel voorspelbaar, maar een groot aantal mensen moesten nog even de zakken vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *