27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

FD | KPMG raakt topadviseur kwijt door Mocro-oorlog

HomeMediaFD | KPMG raakt topadviseur kwijt door Mocro-oorlog
KPMG-topadviseur ondergedoken om vete in mocro-oorlog’ | Michael Niewold

Accountants- en advieskantoor KPMG raakt een veelbelovende overnameadviseur kwijt aan de gevolgen van een bloedige vete in de Marokkaans-Nederlandse onderwereld.

Dealmaker Khalil B. is in maart ondergedoken nadat een broer van hem werd geliquideerd. Hij is sindsdien uit vrees voor zijn leven niet meer op zijn werk verschenen. Omdat hij in een beschermingsprogramma van de overheid zit, is het volgens bronnen die bekend zijn met het bedrijf en de materie, onwaarschijnlijk dat hij nog zal terugkeren bij de adviesfirma.

KPMG Corporate Finance maakte in maart 2016 de transfer bekend van topadviseur Khalil B. Hij stapte over van zakenbank NIBC naar de M&A-praktijk (fusies en overnames) van het in Amstelveen gevestigde Big Four-kantoor. Khalil moest ‘na een transitieperiode’ een nieuw gezicht worden van de fusie- en overnametak van KPMG. Op de relatief jonge leeftijd van 42 mocht hij dan ook direct toetreden als partner met als titel ‘Head of deals’.

Mocro-maffia

Waar Khalil een razendsnelle opmars heeft gemaakt in de financiële wereld, gleed zijn jongste broer Nabil af naar de onderwereld, namelijk de Mocro-maffia. Dat is een verzamelnaam voor verschillende met elkaar rivaliserende Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisaties die zich onder meer bezighouden met grootschalige drugshandel.

In maart maakte justitie bekend dat Nabil, die zelf verdacht wordt van betrokkenheid bij een liquidatie, in ruil voor bescherming wil getuigen tegen een Mocro-maffia-kopstuk. Om hem te intimideren werd nog geen zes dagen nadat het OM Nabil had gepresenteerd als kroongetuige, zijn onschuldige broer Reduan door een huurmoordenaar geliquideerd. De rest van de familie werd vogelvrij verklaard.

Niets meer vernomen

Andere familieleden, onder wie Khalil, werden nog geen 24 uur later onderworpen aan zeer strenge veiligheidsmaatregelen. Sindsdien heeft KPMG niets meer vernomen van Khalil, verklaart een ingewijde.

Khalils naam is inmiddels niet meer te vinden op de website van het accountants- en advieskantoor. KPMG heeft met de aanstelling van een een nieuwe adviseur de M&A-afdeling weer op sterkte gebracht.

Top 10-dealmaker

Het wegvallen van Khalil is een hard gelag voor KPMG. Eind 2017 stond hij volgens vakblad M&A samen met zijn KPMG-collega’s Wouter van de Bunt en Danny Bosker nog in de top 10 van meest actieve dealmakers. ‘Khalil B. van KPMG is in de loop der jaren steeds dichter bij de top gekomen en staat nu op de tiende plaats’, schreef het vakblad.

Khalil is nog altijd als partner geregistreerd van KPMG. Dat stelt het bedrijf ongewild voor een dilemma. ‘Als iemand niet weer op zijn werk verschijnt, komt vanzelf de vraag op om dit partnerschap op een nette manier af te wikkelen’, vertelt een ingewijde. ‘Maar dat is ingewikkeld als iemand volstrekt onbereikbaar is.’ Of de adviseur de afgelopen maanden nog wel een inkomen heeft ontvangen van KPMG is onduidelijk.

Broer geliquideerd

Uit een donderdag gepubliceerd vonnis tegen de huurmoordenaar die broer Reduan heeft geliquideerd, blijkt aan welk leed de familie de afgelopen maanden is blootgesteld. De rechtbank spreekt over ‘zeer uitzonderlijke’ omstandigheden. ‘Niet eerder is in Nederland een familielid van een kroongetuige om het leven gebracht. De nabestaanden van het slachtoffer zijn vanwege het acute gevaar voor hun eigen leven uit hun sociale omgeving weggehaald.’ Daarbij hebben sommige familieleden ‘ernstig psychiatrisch letsel’ opgelopen. De rechter heeft aan negen betrokken familieleden een schadevergoeding toegekend.

Lees ook: Vonnis: 20 jaar voor huurmoordenaar Shurandy S.

Ook op het hoofdkantoor van KPMG heeft het noodlottige verhaal veel indruk gemaakt, bevestigen betrokkenen. ‘Khalil is een groot talent. Een verzorgde man ook, altijd onberispelijk gekleed, kortom een echte gentleman. Maar van de ene op de andere dag verscheen hij niet meer op kantoor. Contact is er niet meer geweest en niemand weet waar hij is gebleven’, aldus een bron uit de omgeving van KPMG.

20 jaar cel voor huurmoordenaar

KPMG zelf wil geen commentaar geven. ‘Dat doen wij nooit als het om individuele partners gaat’, laat een woordvoerder weten. Advocaat Derk Wiersum die kroongetuige Nabil B. bijstaat, wil ook geen commentaar geven.

Huurmoordenaar Shurandy S. kreeg donderdag 20 jaar cel voor het ombrengen van Reduan B.

Bron: Financieel Dagblad

4 reacties

 1. Laatste deel van het artikel geeft perfect de verrotte sfeer bij KPMG weer:
  “Khalil is een groot talent. Een verzorgde man ook, altijd onberispelijk gekleed, kortom een echte gentleman”
  Kennelijk is alleen het uiterlijk belangrijk en niet wat je presteert. Pruters en zakkenvullers.

 2. Khalil heeft niets te maken met criminaliteit. Hij is slachtoffer van de ‘werkzaamheden’ van zijn broer. Ruïneert zijn carriëre.

  Van je famillie moet je het maar hebben.

 3. KPMG niet meer een bedrijf van goede naam.Het heeft wel heel lang geduurd voordat alles aan het licht kwam.natie.
  De onderwereld is verweven in de bovenwereld in en in triest.

 4. Tja, KPMG, ook op Curacao bekend als een mafia kantoor dat APNA en SVB heeft leeggeroofd middels deals met de directeuren van die instanties die onder de tafel flinke kickbacks hebben gekregen.

  Medeschuldig aan het Ennia debakel. Ze leverden niet alleen de directeur (de veelwijvende Ralph ‘Bentley’ Palm) maar keurden ook de jaarrekeningen goed.

  En wel door het lichtgewicht Victor Bergisch (notabene tuchtrechtelijk veroordeeld voor grove nalatigheid bij werkzaamheden voor een ander verzekeringskantoor!).

  Ralf Wieriks, voormalig hoofd vaktechniek bij PWC Curacao, komt ook van KPMG Curacao. Hij deed zijn werk bij PWC zo goed dat PWC besloot meteen maar van alle eilanden te vertrekken.

  Om over andere illustere KPMG produkten (van Henry Jourdain tot Andre Delger) nog maar niet te spreken.

  Ook de accountant die nu voor de tuchtrechter en gewone rechter staat wegens medewerking aan een witwaszaak van honderden miljoenen, Giovanni Schob, heeft het vak geleerd bij KPMG Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties