FD | DNB geeft ABN Amro tik op vingers om falende witwascontrole

Eva Rooijers Saskia Jonker | Financieel Dagblad

ABN AMRO Bank | Bloomberg

ABN Amro heeft zijn witwascontrole niet op orde. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de bank een tik op de vingers gegeven omdat vijf miljoen particuliere klanten beter en sneller moeten worden gescreend op verdachte activiteiten. ABN Amro weet nu bijvoorbeeld niet altijd waar de klant zijn rekening voor gebruikt. De bank hangt daarom een boete boven het hoofd.

In het kort

  • ABN Amro moet particuliere klanten beter en sneller screenen van toezichthouder DNB.
  • Mogelijk moet de bank een boete betalen vanwege het falende witwasbeleid.
  • De bank steekt €114 mln in een verbeterplan voor de afdeling die onderzoek doet naar verdachte transacties en klanten bij de retailtak.

Die boete kan van bankentoezichthouder DNB komen, maar ook van het Openbaar Ministerie (OM). Dat betekent dat het potentieel om een groot bedrag gaat. ING trof vorig jaar een schikking van €775 mln met het OM om vervolging voor falend witwasbeleid te vermijden. ABN Amro geeft geen antwoord op de vraag of er aanwijzingen zijn dat daadwerkelijk geld is witgewassen.

De bank, die deels in staatshanden is, heeft nog geen voorziening genomen voor een eventuele boete. ‘We weten gewoon niet of we een boete krijgen en hoe hoog die mogelijk is’, aldus bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen tijdens een persconferentie over de kwartaalcijfers. Voor zover de bank weet doet het OM geen strafrechtelijk onderzoek, zoals dat eerder bij ING wel gebeurde. Het OM geeft geen commentaar.

Alle vijf miljoen klanten doorgelicht

Omdat ABN Amro de dossiers van zijn retailklanten onvoldoende op orde heeft, worden alle vijf miljoen klanten doorgelicht. ‘We moeten een beter gevoel krijgen bij wie onze klanten zijn en waar ze hun rekeningen voor gebruiken’, zegt de topman. De reprimande van DNB kwam voor de bank als een verrassing. ‘Natuurlijk is het spijtig dat dit is gebeurd’, zegt Van Dijkhuizen hierover. ‘Normaal kom je zelf tot de conclusie dat het anders moet.’

De bank steekt €114 mln extra in de afdeling die onderzoek doet naar verdachte transacties en klanten bij de retailtak. Dat is een krappe €23 per particuliere klant. ABN Amro moet bijvoorbeeld beter onderzoeken of particuliere klanten hun rekening ook gebruiken voor zakelijke transacties, want daar hoort een hoger risicoprofiel bij. Veel van de extra controle is geautomatiseerd, daar merkt de klant niets van. Maar een deel moet ook met de hand, aldus de topman. Sommige klanten kunnen een telefoontje verwachten.

ABN Amro maakte eerder werk van het doorlichten van zakelijke klanten en de klanten van vermogensbeheer. Begin dit jaar stak de bank al €85 mln extra in verbeterprogramma’s om die klanten beter te kunnen screenen.

ING en Rabobank zeggen desgevraagd niet of DNB ook een zogeheten thema-onderzoek doet naar de manier waarop zij particuliere klanten doorlichten. Wel benadrukken ze dat ze in overleg met DNB werken aan het verbeteren van het witwasbeleid. Na de torenhoge schikking die ING vorig jaar trof, is banken er veel aan gelegen om te laten zien dat ze hun poortwachtersfunctie serieus nemen en bovenop witwastoezicht zitten.

Andere banken

De overheid wil niet dat banken worden gebruikt om geld wit te wassen. De financiële instellingen moeten daarom verdachte transacties melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU), een onafhankelijk instantie die onder het ministerie van Justitie en Veiligheid valt.

Het aantal mensen dat zich in de sector bezighoudt met het opsporen van financieel-economische criminaliteit groeit de laatste jaren hard. Bij ABN Amro werken nu duizend mensen aan het opsporen van financiële criminaliteit, een verdrievoudiging sinds 2013. Dat aantal neemt de komende jaren nog eens met enkele honderden medewerkers toe, verwacht de bank.

Bij ING steeg het aantal medewerkers dat werkt aan ‘Ken je Klant’, zoals de bank het noemt, van 2500 naar 3000 het afgelopen kwartaal. Bij Rabobank werken momenteel 1600 mensen aan het screenen van klanten.

Het aandeel van ABN sloot 0,3% hoger na eerder op de dag op fors verlies te hebben gestaan.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *