FCUpdate | Hiddink schrikt van chaos Curaçao: “Anders blijf ik weg”

“Als ik nu al het rumoer hoor, dan moet ik concluderen dat het niet klopt, dat alles netjes is afgehandeld, zoals mij gezegd is. Dat zal dan eerst moeten gebeuren. Zo lang dat loopt, wacht ik met verder praten, laat staan dat ik nu een handtekening zet.”

7:32 – Het is chaos troef rondom de nationale ploeg van Curaçao. Bondscoach Remko Bicentini moest via de media vernemen dat hij moet wijken voor Guus Hiddink. Pas daarna werd Bicentini via de e-mail op de hoogte gesteld door de bond. Hiddink is op zijn beurt overvallen door de opmerkelijke gang van zaken. Hij wacht daarom nog met het zetten van zijn handtekening.

“Ik heb nog geen handtekening gezet. En dat ga ik ook niet doen, voordat alles keurig netjes is afgehandeld”, zegt Hiddink tegen De Telegraaf. De Varssevelder heeft in zijn onderhandelingen aangegeven dat Curaçao correct moet omgaan met Bicentini. “Als ik nu al het rumoer hoor, dan moet ik concluderen dat het niet klopt, dat alles netjes is afgehandeld, zoals mij gezegd is. Dat zal dan eerst moeten gebeuren. Zo lang dat loopt, wacht ik met verder praten, laat staan dat ik nu een handtekening zet.”

Lees ook: Bicentini over komst Hiddink: “Ik dacht dat het een geintje was”

Enige haast is wel geboden, want de komende interlandperiode in september wil Hiddink een trainingskamp beleggen. “Het is de bedoeling dat we de groep dan bij elkaar roepen voor een trainingskamp op De Veluwe. Bertus Holkema (beoogd teammanager, red.) is daar nu al mee bezig. Of het allemaal doorgaat, hangt af van wat er nu gaat gebeuren.”

Lees meer: Hiddink wacht met krabbel en wil Maduro als assistent

Hiddink heeft als doel om Curaçao naar het WK 2022 in Qatar te loodsen. “Het is een zware weg naar het WK, want je moet meerdere ronden door, maar het is niet onmogelijk. Het is een prachtig doel om naar toe te werken. Maar nogmaals: alles onder voorbehoud. Eerst moet het goed geregeld worden, zodat ik kan tekenen. Anders blijf ik weg.”

Bron: FCUpdate.nl

8 Reacties op “FCUpdate | Hiddink schrikt van chaos Curaçao: “Anders blijf ik weg”

 1. Die Hiddink is zometeen helemaal niet meer welkom op Curaçao hoe alles gaat met zijn aanstelling.
  En waarom wordt er überhaupt geld uitgegeven aan een voetbalteam? Is dit echt wat curaçao op dit moment nodig heeft?

 2. Onze gezagsdragers, bestuurders, en in dit geval voorzitter, blinken zeker niet uit in galantie, diplomatie en tact.

  Olifanten in porseleinen kasten zijn het.
  Aan de kwaliteiten van Hiddink ligt t niet in deze case, Bicentini wilde zelf ook gebruik maken van zijn expertise.

  Bescheidenheid en een beetje omgangsethos is op zijn plaats hier. Aan alle fronten..

 3. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Menki”palu di lechie” Rojer, vanmorgen is benaderd om voorlopig bondscoach te worden.
  Hij had gisteren zoals altijd zitten schelden dat er weer een makamba een goeie positie ten dele valt.

 4. Tico Martina

  Meneer Hiddink, blijf aub ver weg van de rotzooi op Curacao. Ten tijde van Zuid Korea had u te maken met een beschaafd team, beschaafde bondsleden, beschaafde politici en beschaafde mensen. Op Curacao zult u wellicht een gemotiveerd team aantreffen, maar een rotzooi en chaos aan bondsleden, oerdomme politici en mensen die nog niet eens beschaafd zijn naar hun ouders toe. Nogmaals blijf weg Hiddink want het zal alleen maar ergenis worden. U heeft nu een voorproefje op wat te wachten staat

 5. Abraham Mossel

  Geef 1 tegen 100 dat Guus Geluk niet komt om dit takken elftal te trainen. In leg van nu af aan onder de port ingang van Forti bij de man met de zwarte hoed, in leg tijd van 9 uur t/m 1 uur. Komt allen Pik en vet varken is er ook.

 6. Nogmaals met alle respect voor Hiddink zijn opmerking klinkt verstandig.
  Het is een chaos en blijft een chaos.

 7. Chaos. Wat had je anders verwacht Hiddink? Dit is Curacao en geen Nederland! Ooit de politiek op Curacao gevolgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *