NU.nl | Hiddink wil alleen bondscoach Curaçao worden als ‘alles is afgehandeld’

“Eerst moet het goed geregeld worden, anders blijf ik weg.” | ANP-HH

Guus Hiddink benadrukt dat het nog geen zekerheid is dat hij de nieuwe bondscoach van Curaçao wordt. De 73-jarige Achterhoeker wil dat de nationale bond eerst de plooien gladstrijkt met zijn voorganger Remko Bicentini, die niks wist van zijn ontslag.

Afgelopen vrijdag bevestigde Hiddink nog bij FOX Sports dat hij tot en met het WK 2022 gaat tekenen bij Curaçao. Hij poseerde zelfs met het tenue van het elftal, maar een dag later liet zijn voorganger Bicentini bij het AD weten volledig verrast te zijn.

De furieuze Bicentini dacht dat de aanstelling van Hiddink een grap was en dat hij nog altijd als bondscoach fungeerde. Hij moest in de media lezen dat hij wordt opgevolgd door Hiddink, die op zijn beurt dacht dat alles al was afgehandeld met zijn voorganger.

“Ik heb zelf ook aan de andere kant gezeten. Daarom heb ik de bond gezegd dat ze alles keurig netjes moeten afhandelen. Als ik nu al het rumoer hoor, dan moet ik concluderen dat dat niet is gebeurd”, zegt Hiddink dinsdag tegen De Telegraaf.

“Dat zal dan eerst moeten gebeuren. Zo lang dat loopt, wacht ik met verder praten, laat staan dat ik nu een handtekening zet. Ik verwacht daar wel snel iets over te horen van de president. Eerst moet het goed geregeld worden, zodat ik kan tekenen. Anders blijf ik weg.”

Als Curaçao de laatste formaliteiten met Bicentini afrondt, gaat Hiddink voor het eerst in jaren als bondscoach aan de slag. Zijn laatste klus in die hoedanigheid was tussen 2014 en 2015 bij het Nederlands elftal. De ervaren coach wordt ook technisch directeur bij de voetbalbond van Curaçao.

Bron: Nu.nl

4 Reacties op “NU.nl | Hiddink wil alleen bondscoach Curaçao worden als ‘alles is afgehandeld’

  1. Abraham Mossel

    Als Guus Geluk zoeker ooit trainer van het nationaal elftal van Curacrim word en de eerste wedstrijd thuis word verloren, dan zingt heel curacrim het liedje Guus Gaat Naar Hus Wand de Koeien staan Op Springen etc etc

  2. Tico Martina

    Hahaha drechi pa bosnan. Ethiene Silljee oplichter en mooiprater en Shaheen El Hash debiel neefje van Tante Me, ga nu maar met de billen bloot. Ik hoop dat Hiddink beslist om niet te komen. Dat zal jullie arrogante kwallen leren.

  3. Op Curacao is genoeg geld.

  4. Da’s goed nieuws voor Bicentini, want die kan nu de hoofdprijs vragen voor beeindiging van zijn contract.

    Volledige uitbetaling van contract, daarbovenop een fikse schadevergoeding, een nacht met Anuska Cova en het levenslange abonnement op Netflix van Tilly Pikerie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *