Familie doet politiewerk

auto-duiker-shut

De familieleden van de man die verdacht wordt van het vermoorden van zijn echtgenote zaterdag betaalden een gecertificeerde duiker om bij Noordkant naar hun geliefde te zoeken.

NOORDKANT – De familieleden van de man die verdacht wordt van het vermoorden van zijn echtgenote zaterdag, besloten gisteren niet meer op de politie te wachten. Ze betaalden zelf een gecertificeerde duiker om bij Noordkant naar hun geliefde te zoeken. Alleen zijn auto werd echter in het water ontdekt en eruit gehaald.

De politie trof zaterdagavond rond half tien, na een melding van buurtbewoners, de 37-jarige vrouw Sugailie Clara Patrocinia Mathilda Martina-Maduro dood aan in haar echtelijke woning aan de Zuiderzeestraat in de buurt Suffisant. Ze lag op haar rug in een plas bloed.

Omstanders vertelden de politie dat het slachtoffer minuten eerder ruzie had met haar echtgenoot. Ze hoorden gegil en op het moment dat het plotseling stil bleef, zagen ze de man des huizes uit het huis rennen, in zijn auto stappen en wegrijden. De politie werd meegedeeld dat het een goudkleurige voertuig betreft.

auto-shut

Met de politie geen actie ondernemend, besloot de familie een duiker te benaderen deze dook deze in het ruwe water te Noordkant. De duiker vond de auto maar geen inzittende. De familie liet het voertuig uit het water halen en hoopt nu dat de politie verder onderzoek doet.

Het lichaam van het slachtoffer werd in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen voor lijkschouwing. Het vermoeden bestaat dat de echtgenoot zijn vrouw doodstak, omdat de politie een scherp object (dit werd niet nader toegelicht) naast het lichaam vond. De politie meldde ook dat er een steekwond in de rug van het slachtoffer werd waargenomen.

Vanaf die zaterdagavond was de echtgenoot spoorloos en gonsde het van de geruchten. Zo werd verteld dat hij op het werk was, toen hij een telefoontje zou hebben gekregen. Hij zou toen zich ziek hebben gemeld en reed naar huis, waar minuten later buren hoorden hoe hij met zijn vrouw ruzie maakten.

Een familielid vertelde gisteren aan de ploeg van TeleCuraçao dat ze die zaterdagavond een telefoontje kregen van hun broer. Die bekende zijn echtgenote te hebben vermoord en dat hij in zijn auto bij Noordkant zat. Ze reden daar naar toe, maar konden hem nergens vinden en de politie hierover ingelicht.

De familieleden bleven in contact met de politie en ook de Kustwacht. Omdat ze in het ongewisse bleven en de politie niets ondernam, besloten ze zelf maar in actie te komen. Ze verkenden de Noordkant en konden bandsporen zien. In het water wisten ze ook contouren van een auto te zien.

Met de politie nog steeds geen actie ondernemend, besloot de familie een duiker te benaderen en tegen betaling dook deze in het ruwe water te Noordkant. De duiker vond de auto maar geen inzittende. De familie liet het voertuig uit het water halen en hoopt nu dat de politie verder onderzoek doet.

Het is vooralsnog niet duidelijk waarom de politie dit gedeelte van het onderzoek en dus opsporingswerk naar de verdachte echtgenoot overliet aan zijn familie.

Bron: Tilii

Een Reactie op “Familie doet politiewerk

  1. Abraham Mossel

    RIP, de waarheid zal van zelf boven water komen drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *