26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 21:55

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Familie doet politiewerk

Familie doet politiewerk

auto-duiker-shut
De familieleden van de man die verdacht wordt van het vermoorden van zijn echtgenote zaterdag betaalden een gecertificeerde duiker om bij Noordkant naar hun geliefde te zoeken.

NOORDKANT – De familieleden van de man die verdacht wordt van het vermoorden van zijn echtgenote zaterdag, besloten gisteren niet meer op de politie te wachten. Ze betaalden zelf een gecertificeerde duiker om bij Noordkant naar hun geliefde te zoeken. Alleen zijn auto werd echter in het water ontdekt en eruit gehaald.

De politie trof zaterdagavond rond half tien, na een melding van buurtbewoners, de 37-jarige vrouw Sugailie Clara Patrocinia Mathilda Martina-Maduro dood aan in haar echtelijke woning aan de Zuiderzeestraat in de buurt Suffisant. Ze lag op haar rug in een plas bloed.

Omstanders vertelden de politie dat het slachtoffer minuten eerder ruzie had met haar echtgenoot. Ze hoorden gegil en op het moment dat het plotseling stil bleef, zagen ze de man des huizes uit het huis rennen, in zijn auto stappen en wegrijden. De politie werd meegedeeld dat het een goudkleurige voertuig betreft.

auto-shut
Met de politie geen actie ondernemend, besloot de familie een duiker te benaderen deze dook deze in het ruwe water te Noordkant. De duiker vond de auto maar geen inzittende. De familie liet het voertuig uit het water halen en hoopt nu dat de politie verder onderzoek doet.

Het lichaam van het slachtoffer werd in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen voor lijkschouwing. Het vermoeden bestaat dat de echtgenoot zijn vrouw doodstak, omdat de politie een scherp object (dit werd niet nader toegelicht) naast het lichaam vond. De politie meldde ook dat er een steekwond in de rug van het slachtoffer werd waargenomen.

Vanaf die zaterdagavond was de echtgenoot spoorloos en gonsde het van de geruchten. Zo werd verteld dat hij op het werk was, toen hij een telefoontje zou hebben gekregen. Hij zou toen zich ziek hebben gemeld en reed naar huis, waar minuten later buren hoorden hoe hij met zijn vrouw ruzie maakten.

Een familielid vertelde gisteren aan de ploeg van TeleCuraçao dat ze die zaterdagavond een telefoontje kregen van hun broer. Die bekende zijn echtgenote te hebben vermoord en dat hij in zijn auto bij Noordkant zat. Ze reden daar naar toe, maar konden hem nergens vinden en de politie hierover ingelicht.

De familieleden bleven in contact met de politie en ook de Kustwacht. Omdat ze in het ongewisse bleven en de politie niets ondernam, besloten ze zelf maar in actie te komen. Ze verkenden de Noordkant en konden bandsporen zien. In het water wisten ze ook contouren van een auto te zien.

Met de politie nog steeds geen actie ondernemend, besloot de familie een duiker te benaderen en tegen betaling dook deze in het ruwe water te Noordkant. De duiker vond de auto maar geen inzittende. De familie liet het voertuig uit het water halen en hoopt nu dat de politie verder onderzoek doet.

Het is vooralsnog niet duidelijk waarom de politie dit gedeelte van het onderzoek en dus opsporingswerk naar de verdachte echtgenoot overliet aan zijn familie.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties