30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Europese verkiezingen 2014: Antillianen willen ‘geld’

HomeMediaEuropese verkiezingen 2014: Antillianen willen 'geld'
Directeur
Directeur Curaçaohuis Ann Groot-Philipps is duidelijk over de belangen bij de Europese verkiezingen voor Antillianen: ‘Geld’.

DEN HAAG – De Europese verkiezingen zijn in aantocht. Op 22 mei mogen voor het eerst de bewoners van de voormalige Nederlandse Antillen meedoen met de stemming.

Pownews vroeg in haar uitzending van vrijdagavond aan de directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag mw. Ann Groot-Philipps wat de belangen zijn voor Antillianen bij de Europese verkiezingen. Groot-Philipps was hierover kort: ‘Geld’.

De interviewer prijst de Curaçaohuis directeur vervolgens om haar eerlijkheid, waarop de Directeur zich eenvoudigweg nogmaals afvraagt: “Maar wat moeten we nog anders halen?”

Ook andere Antillianen komen in de uitzending kort aan het woord, en lijken het eens te zijn over het uitsluitend financiële belang bij Europa. Zie hier de video.

In de samenvatting vanaf minuut 00.20

In de korte reportage vanaf minuut 08.30

Op de site van Europees Parlement Nederland staat vermeld: “Wist je dat de EU ook een beetje Caribisch is? Ook de inwoners van de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden zijn namelijk EU-burgers. 22 mei mogen dus ook Aruba, Curaçao en Sint Maarten naar de stembus voor de Europese verkiezingen.

Check de video met de vertegenwoordigers van de eilanden in Den Haag, waaronder de Gevolmachtigde Minister van Curaçao Marvelyne Wiels, directeur Curaçaohuis Ann Groot-Philipps, en de Gevolmachtigde Minister van Aruba J.A. Boekhoudt.

Bron: Pownews.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties