Europa heeft de BES-eilanden veel meer te bieden’

Peter van de Mosselaar

Peter van de Mosselaar

 

KRALENDIJK- Bonaire, Saba en Sint Eustatius stemmen op 22 mei voor het eerst rechtstreeks in de verkiezingen voor het Europees Parlement. De stempassen vallen deze dagen in de bus.
Peter van de Mosselaar, kandidaat voor de nieuwe lijst ‘ikkiesvooreerlijk.eu’, vindt dat Europa als grote eenheid de eilanden veel meer te bieden heeft. Van de Mosselaar en de Arubaanse Rudy Lampe zijn de Caribische kandidaten. Voor de inwoners van de BES-eilanden zijn de Europese Verkiezingen nieuw.

Belkis Osepa in gesprek met Peter van de Mosselaar

Naast de lijst ‘ikkiesvooreerlijk.eu’ is ook de VVD Afdeling Bonaire gestart met campagne voeren op Bonaire. Ook de Nederlandse VVD-kandidaat Hans van Baalen vertegenwoordigd Caribisch Nederland in de verkiezingen.

Mosselaar weet dat het onmogelijk is een zetel te bemachtigen in het Europees parlement.

Zelfs als ze allemaal gaan stemmen, hoef je geen groot rekenwonder te zijn om uit te rekenen dat een zetel bemachtigen niet mogelijk is. Dus die nuance moet er zijn. Maar toch heeft Europa de eilanden wat te bieden.”

Aandacht
Volgens Van de Mosselaar hebben de eilanden niet alleen aandacht nodig van Nederland.

De Caribische kandidaten geven de eilanden de mogelijkheid dichter bij Europa te komen. Extra aandacht binnen Europa kan op lange termijn leiden tot meer welvaart.”


Lees het transcript  mee terwijl u dit filmfragment bekijkt.

Transcript:

650.000 nederlanders zijn ouder dan 80 jaar. Ik ben een van hen. We hebben het dikwijls beter dan velen van de jongeren.

Ik was staatssecretaris en daarna koos ik niet voor de luwte van het burgemeestersambt of het grote geld , maar ik ging in het ontwikkelingswerk in Mali en Maleisië. Ik spreek mijn talen en dat doen er maar weinig in het Europees Parlement en daar wilk ik met Uw steun naartoe. Europa maakt een einde aan bloedige conflicten. Nú wordt er gepraat. Griekenland staat bijna weer op eigen benen. Met onze solidariteit maar ook wel voor ons eigenbelang. Ik kies voor meer Europa, omdat op dat bestuursniveau de oplossingen gevonden moeten worden voor Uw problemen, voor onze problemen en voor de problemen van onze kleinkinderen.

Wij hebben maar één aarde, ok al doen we in onze productie en onze consumptie alsof we er drie beschikbaar hebben. Is dat eerlijk? Maar als we er iets aan doen is dat voor hen die betalen kunnen.

Corruptie en vriendjespolitiek kosten Europa per jaar 120 miljard Euro. Is dat eerlijk? Is het eerlijk om dat toe te schrijven aan Oost Europeanen terwijl Nederlandse bedrijven betalen. Is dat eerlijk?

Ik stuit op hetzelfde probleem bij de Nederlandse politie. Corruptie? Beschikt U over gegevens? Stuur mij Uw dossiers, ik kijk erin.

Meer Europa, ook omdat daardoor de nationale staat minder van belang wordt en er meer ruimte komt voor regionale partijen en bewegingen.

Ik ga zeker niet naar Europa om nationale belangen te verdedigen, maar om Europees te denken en te doen.

ikkiesvooreerlijk.eu

 

Door Belkis Osepa
Bron: caribischnetwerk.ntr

Video bron: Youtube/Ikkevooreerlijk.eu
Transcript: Sent G. Wierda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *