27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 05:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Emissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis

Emissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis
Emissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis

WILLEMSTAD — De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) komt op 2 juni met de emissie van een obligatielening ten behoeve van het land Curaçao.

De lening heeft een looptijd van dertig jaar en een effectieve rente van 2,45 procent. De coupons zullen om de zes maanden vervallen.

- Advertentie -

De lening is in het kader van het verzoek van de regering van Curaçao aan het College financieel toezicht (Cft) om 250 miljoen gulden te lenen ten behoeve van de bouw van het nieuwe ziekenhuis.

Op woensdag 21 mei is het mogelijk voor de Nederlandse staat (Agentschap Nederlandse Thesaurie van het ministerie van Financiën) om in te schrijven op de lening. Het publiek in het algemeen kan dit doen tot en met vrijdag 23 mei tien uur ‘s ochtends. Dit kan bij alle commerciële banken. Inschrijving zal gebeuren volgens het tendersysteem waarbij geïnteresseerden moeten aangeven voor welk bedrag ze inschrijven op de lening en tegen ten hoogste welke koers ze het willen afnemen.

Nadat de inschrijving is gesloten zal de CBCS de eindkoers bepalen. Iedereen die voor een hogere koers dan de eindkoers heeft ingeschreven krijgt het volledige bedrag waarvoor ze hebben ingeschreven toegewezen. Degenen die voor dezelfde koers als de eindkoers hebben ingeschreven krijgen het restant emissiebedrag toegewezen.

Ook ten behoeve van land St. Maarten komt CBCS met een drietal emissies van obligatieleningen. Een lening heeft een looptijd van vijftien jaar en een effectieve rente van 2,250 procent. De coupons zullen om de zes maanden vervallen. Deze lening is in verband met 60 miljoen aan investeringen dat land St. Maarten over dit jaar moet doen.

Een tweede emissie heeft een looptijd van twintig jaar en een effectieve rente van 2,450 procent. De coupons zullen om de zes maanden vervallen. Deze lening beoogt een inschrijving voor 45,4 miljoen gulden voor herfinanciering van investeringen die St. Maarten in 2011 en 2012 heeft gedaan.

De derde emissie heeft een looptijd van dertig jaar en een effectieve rente van 2,375 procent. De coupons vervallen om de zes maanden. Deze lening is in het kader van het nieuwe overheidsgebouw en is voor een bedrag van 40 miljoen gulden.

 

Bron: Amigoe

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -