31 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Emissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis

HomeMediaEmissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis
Emissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis
Emissie obligatielening voor bouw nieuw ziekenhuis

WILLEMSTAD — De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) komt op 2 juni met de emissie van een obligatielening ten behoeve van het land Curaçao.

De lening heeft een looptijd van dertig jaar en een effectieve rente van 2,45 procent. De coupons zullen om de zes maanden vervallen.

De lening is in het kader van het verzoek van de regering van Curaçao aan het College financieel toezicht (Cft) om 250 miljoen gulden te lenen ten behoeve van de bouw van het nieuwe ziekenhuis.

Op woensdag 21 mei is het mogelijk voor de Nederlandse staat (Agentschap Nederlandse Thesaurie van het ministerie van Financiën) om in te schrijven op de lening. Het publiek in het algemeen kan dit doen tot en met vrijdag 23 mei tien uur ‘s ochtends. Dit kan bij alle commerciële banken. Inschrijving zal gebeuren volgens het tendersysteem waarbij geïnteresseerden moeten aangeven voor welk bedrag ze inschrijven op de lening en tegen ten hoogste welke koers ze het willen afnemen.

Nadat de inschrijving is gesloten zal de CBCS de eindkoers bepalen. Iedereen die voor een hogere koers dan de eindkoers heeft ingeschreven krijgt het volledige bedrag waarvoor ze hebben ingeschreven toegewezen. Degenen die voor dezelfde koers als de eindkoers hebben ingeschreven krijgen het restant emissiebedrag toegewezen.

Ook ten behoeve van land St. Maarten komt CBCS met een drietal emissies van obligatieleningen. Een lening heeft een looptijd van vijftien jaar en een effectieve rente van 2,250 procent. De coupons zullen om de zes maanden vervallen. Deze lening is in verband met 60 miljoen aan investeringen dat land St. Maarten over dit jaar moet doen.

Een tweede emissie heeft een looptijd van twintig jaar en een effectieve rente van 2,450 procent. De coupons zullen om de zes maanden vervallen. Deze lening beoogt een inschrijving voor 45,4 miljoen gulden voor herfinanciering van investeringen die St. Maarten in 2011 en 2012 heeft gedaan.

De derde emissie heeft een looptijd van dertig jaar en een effectieve rente van 2,375 procent. De coupons vervallen om de zes maanden. Deze lening is in het kader van het nieuwe overheidsgebouw en is voor een bedrag van 40 miljoen gulden.

 

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties