Cooper heeft ‘problemen’ met Camelia

Cooper heeft ‘problemen’ met Camelia

Cooper heeft
‘problemen’ met Camelia

WILLEMSTAD — MAN-Statenlid en voormalig minister in het kabinet-Schotte, Charles Cooper, heeft problemen met het feit dat advocaat Glenn Camelia is belast met het traject voor de evaluatie van de consensus- Rijkswetten door de Curaçaose regering.

Volgens Cooper kan dit niet, omdat Camelia persoonlijk betrokken is bij een van deze consensus-Rijkswetten. “Ik beschuldig niemand van iets, maar we moeten proberen om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.”

Camelia is lid van de Raad voor de Rechtshandhaving. Deze Raad is belast met het toezicht op de justitiële keten op Curaçao, St. Maarten en de BES-Eilanden. Maar hij is door de regering aangewezen als de persoon die het traject moet trekken voor de evaluatie van de consensus-Rijkswetten. Tijdens een openbare Statenvergadering deze week sprak MAN-Statenlid Cooper zijn bezorgdheid uit over de combinatie van beide functies.

In een antwoord op vragen van Cooper, stelde premier Ivar Asjes (PS) dat Camelia niet met de evaluatie van de consensus-Rijkswetten is belast, maar met de voorbereidingen voor het evaluatietraject voor Curaçao. Cooper nam geen genoegen met het antwoord van de premier.

Hij benadrukte dat naar zijn mening alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen moet worden. Camelia is volgens Cooper lid van een orgaan, dat in het leven is geroepen door de consensus- Rijkswetten, de Raad voor de Rechtshandhaving.

Het zou volgens hem dan ook niet passen dat iemand uit een van deze organen, ‘ook maar iets te maken heeft met evaluatie van zijn eigen functioneren’. Cooper riep de regering op om in dit geval, maar ook in andere gevallen schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Cooper benadrukte telkenmale tijdens zijn presentatie in de Staten niets persoonlijks tegen Camelia te hebben, maar dat het hem om het principe gaat.

 

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *