Emerce | Factsheet Kansspelautoriteit handhaving online

Een online gokwebsite | Hollandse Hoogte / Pim Ras

De Kansspelautoriteit publiceerde op 29 juni 2017 een factsheet (pdf, 307 kB) over Handhaving online. Daarin licht de toezichthouder haar beleid toe.

De Nederlandse samenleving wil dat meerderjarige spelers (consumenten) die een gokje willen wagen, dat kunnen doen in een veilige omgeving bij betrouwbare aanbieders van kansspelen. Kansspelen die via internet worden aangeboden, zijn in Nederland verboden. De Nederlandse Kansspelautoriteit pakt online kansspelen aan die zich richten op de Nederlandse consument.

Wat zijn kansspelen online?
Kansspelen online zijn gokspelletjes waaraan spelers op afstand (online) mee kunnen doen, bijvoorbeeld via websites of apps. Kansspelen online zijn verboden in Nederland. Ook reclame voor kansspelen online is verboden.

Waarom zijn kansspelen online verboden?
De wet verbiedt alle kansspelen op afstand (online). Spelers lopen bij de illegale kansspelen online grote risico’s; vooral op gemanipuleerde spelen op gokverslaving en gokschulden, maar ook op niet uitkeren van spelwinsten en tegoeden. De Kansspelautoriteit verleent op grond van de huidige wet geen vergunningen voor aanbod online en houdt dus ook geen toezicht op deze aanbieders ter voorkoming van de genoemde risico’s. Daar kan verandering in komen als na de Tweede Kamer ook de Eerste Kamer der Staten-Generaal de Wet op de Kansspelen Op Afstand (KOA) aanvaardt.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *