32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Elias eist rectificatie van Pisas

HomeMediaElias eist rectificatie van Pisas

WILLEMSTAD — Zakenman Gregory Elias doet een dringend beroep op MFK-Statenlid Pik Pisas om publiekelijk bekend te maken waar en wanneer ze elkaar hebben ontmoet en dat Elias een poging heeft ondernomen om hem om te kopen. Doet hij dit niet, dan wil Elias dat Pisas de geruchten die al een paar dagen in de media rondzingen, rectificeert.

Sinds Pisas eerder deze week bij het Openbaar Ministerie (OM) is geweest om een verklaring af te leggen in het onderzoek naar mogelijke omkoping van Statenleden, doen geruchten de ronde in de media dat onder anderen ene G.E. hierbij betrokken zou zijn.
De manier waarom verder wordt beschreven wie G.E zou zijn (hij zou een zakenman zijn die veel investeert in het imago van Curaçao, zowel lokaal als internationaal) wijst direct in de richting van Elias.
Elias trekt de schoen dus aan en in een radio-interview met Z-86 stelt hij dat hij Pisas niet kent en hem ook nooit heeft ontmoet.
Hij doet een dringend beroep op het Statenlid om een paar vragen te beantwoorden.
“* -Heb ik jou ooit ontmoet?
* -Ken ik jou?
* -Als het antwoord op deze vragen ontkennend is heb ik dan ooit iets gedaan dat jou doet geloven dat ik jou in diskrediet heb gebracht?
* -Als dit laatste het geval is kun je dan publiekelijk de verklaring afleggen dat we elkaar hebben ontmoet en dat ik heb getracht jou om te kopen?”

In het geval Pisas deze vragen niet wil beantwoorden, eist Elias van hem dat hij een rectificatie plaatst, waardoor de naam van Elias uit de gehele geruchtenstroom wordt gehaald.
Als je een echte man en een verantwoordelijk politicus bent dan plaats je de rectificatie”, aldus Elias.
Elias stelt verder dat hij nooit iemand kwaad heeft gedaan en in dit geval vraagt hij van Pisas ook het correcte te doen jegens zijn persoon.
“Ik hoop dat Pisas de moed heeft dit ook te doen. Anders wil ik van hem horen waar en hoe laat we elkaar ontmoet hebben.” OM

Elias zei verder tijdens het interview dat hij aan de hand van deze kwestie al naar het OM is geweest.
Het enige dat hij daarover kan zeggen is dat zijn naam op geen enkele lijst staat.
Elias zegt de indruk te hebben dat anderen, die zich niet laten zien (‘een spook’), bezig zijn om hem in een kwaad daglicht te stellen.

Ik kan niet tot een andere conclusie komen dan dat er mensen zijn die mij niet meer op Curaçao willen zien. Als dat zo is dan moeten ze als een echte man naar me toekomen en mij dat recht in mijn gezicht vertellen.”

De advocaat van Elias heeft inmiddels een brief gestuurd naar de kranten Vigilante en Ultimo Noticia, waarin hij rectificatie van de publicaties eist.
De Vigilante heeft vandaag in een artikel duidelijk gemaakt dat de krant nooit initialen heeft geplaatst en ook niet tot rectificatie over zal gaan.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties