30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

El Hakim gaat ‘niet shoppen’

WILLEMSTAD — Minister Abdul Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling, MFK) wijst alle beschuldigingen van de hand dat zijn dienstreizen naar het buitenland plezierreisjes zijn, die het land niets opleveren. “Mi no ta bai shopping. Ik ga niet shoppen. Ik ga niet mijn tijd en de tijd van het Curaçaose volk op deze manier verkwisten”, aldus de minister deze week in de Staten.

De minister ging tijdens het Statendebat over de problemen met de betalingsbalans uitgebreid in op de diverse dienstreizen, die hij in de afgelopen periode heeft gemaakt. PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito had uitgerekend dat de minister dit jaar al zeven keer op reis is geweest, naar onder meer St. Maarten, Brazilië, het Midden Oosten, Canada, New York en Miami. Het PAR-lid wilde dan ook van de minister weten wat al deze reizen het eiland nu hebben opgeleverd.

- Advertentie -

De minister was niet te spreken over de vraag en hij benadrukte dat al zijn reizen als doel hebben om een bijdrage te leveren aan de lokale economie en om extra deviezen binnen te halen. Zo verwees hij naar het aantrekken van Air Berlin, Air Canada en Copa Airlines, die Curaçao aandoen, terwijl hij melding maakte van onderhandelingen met luchtvaartbedrijf GOL en interesse van een vliegmaatschappij uit het Midden Oosten.

Ook haalde hij aan dat Curaçao dit jaar als gastheer zal optreden van de regionale conferentie van de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA), die 1500 bezoekers zal trekken. Ook stelde hij dat in mei volgend jaar het eiland een logistieke conferentie zal organiseren voor de Caribbean-Central American Action.

Als ik naar het buitenland ga, ga ik om te werken. Ik ga niet shoppen en ik ga niet mijn tijd en die van het volk van Curaçao verdoen. Kijk maar naar de toename van de luchtvaartactiviteiten, die brengt tal van spin off-activiteiten met zich mee. DAE stond op het punt om begraven te worden, maar heeft nu een omzet van 7,2 miljoen per maand, in plaats van wat ooit 2,7 miljoen was. Waarom zoveel negativisme”, vroeg de minister zich af.

Tijdens het vervolg van het debat ging El Hakim uitgebreid in op zijn visie op economisch gebied. Hij deed dit zo uitgebreid, dat hij door Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) hierop werd aangesproken. De voorzitter wees hem erop dat het onderwerp van de vergadering de betalingsbalans was.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -