25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

Een of meer nieuwe politieke partijen in de maak

Pais wacht op Cleopa WILLEMSTAD — De geruchten over de oprichting van een of meerdere politieke partijen die op 19 oktober aan de verkiezingen deelnemen, worden met de dag sterker. In de wandelgangen wordt steevast de naam van Steven Martina, zoon van MAN-oprichter Don Martina en huidig bestuursvoorzitter van verzekeringsmaatschappij Fatum, genoemd als de belangrijkste stuwende kracht achter één van deze partijen.

Het lukte deze krant om vanochtend, net voor het verstrijken van de deadline, Martina even te spreken, maar hij was niet in staat op de vragen in te gaan.
Al tijden gaan er geruchten dat Martina, samen met anderen, bezig zou zijn een nieuwe politieke partij op te richten. Hiervoor zouden zeker drie bestaande partijen zijn benaderd om over een verregaande vorm van samenwerking te praten. Maar onder andere de positie van nummer één op de kandidatenlijst vormde steeds een breekpunt.
Eind vorige week zou dan uiteindelijk de knoop worden doorgehakt voor de oprichting van een nieuwe politieke partij.
Naast Martina moeten nog enkele aansprekende namen op de lijst komen. De nieuwe partij werpt zich meteen op als het alternatief voor de komende verkiezingen.
Over de oprichting van meerdere politieke partijen wordt hevig gespeculeerd. Namen die continu rondzingen die mogelijk tot of een van deze nieuwe partijen of een bestaande partij zullen toetreden, zijn naast Martina die van Eugene Rhuggenaath, Eugene Cleopa en Rene Rosalia.

PKU
In politiek Willemstad werd vanochtend ook de naam gemeld van een nieuw op te richten politieke partij. De Pais Kòrsou Uní (PKU), die zou moeten ontstaan uit de samenwerking tussen de PAR, PNP en Pais.
Maar vanochtend spraken vertegenwoordigers van deze drie partijen het verhaal, dat in een lokaal ochtendblad werd gemeld, tegen.

Volgens PAR-voorzitter Zita Jesus-Leito klopt er niets van.
Ik weet van niets en heb er ook niets van gehoord. Maar dit sluit niet uit dat samenwerking iets goeds zou zijn.”

Humphrey Davelaar, de politiek leider van de PNP, spreekt ook tegen dat zijn partij deel zou uitmaken van de nieuwe partij in oprichting.
Volgens hem is hier niets van waar.
Hij benadrukt dat de PNP onder de eigen naam en met de eigen partijkleuren aan de verkiezingen zal deelnemen. Davelaar wijst erop dat de PNP wel continu benaderd wordt door groepen en individuen die de partij op een of andere manier willen bijstaan.
We zijn bereid om met groepen samen te werken die onze ideologie, filosofie en normen en waarden delen. Op dit moment zijn wij met een aantal van deze groepen in gesprek.” Davelaar was niet bereid om meer informatie te verschaffen over deze groepen.

Ook Mike Franco, voorzitter van Pais, ontkent dat er gesprekken gaande zouden zijn met de twee eerder genoemde partijen. Hij geeft wel aan dat zijn partij officieel om de tafel heeft gezeten met het onafhankelijk Statenlid en voormalig MAN-lid Eugene Cleopa.
De partij is op dit moment in afwachting van een antwoord van Cleopa.

Dit was bij het sluiten van deze krant nog steeds niet binnen.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -