25 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 08:44

Laatste reacties

- Advertentie -

DUO voor voorlichting op Curaçao

logo-DUOWillemstad – Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is deze en volgende week op Curaçao voor informatieve bijeenkomsten met oud-studenten over een studieschuld. Deze bijeenkomsten zijn om de oud-studenten persoonlijk te informeren over de mogelijkheden om hun studieschuld terug te betalen. Er zijn uitnodigingen gestuurd naar oud-studenten en alle afspraken zullen op het kantoor van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) aan de Prof. Kernkampweg plaatsvinden.

Advertentie

- Advertentie -

De besprekingen zijn het resultaat van afspraken tussen het bestuur van SSC en DUO in augustus. SSC heeft veel aandacht voor studenten met een studieschuld.
De stichting informeert jongeren en maakt ze tegelijkertijd bewust van het feit dat ze hun opleiding binnen een zo kort mogelijke periode moeten afronden om zo de schuld laag te houden.
Sinds 2011 stuurt SSC een opgave naar de studenten om hen op de hoogte te houden van het saldo van hun schuld.

Archief Foto
Archief Foto

Een analyse van SSC heeft uitgewezen dat de studenten met de hoogste studieschuld, studenten zijn van de jaren 90 en later.
Gedurende die periode werd het beleid gehanteerd dat studenten naar het buitenland werden gestuurd om te studeren en dat er daarna werd geïnvesteerd om ze terug naar Curaçao te halen.
Dit beleid is niet het beste voor de studenten gebleken; veel studenten verhuisden naar Nederland zonder een goede voorbereiding waardoor veel van hen er langer over deden om hun studie af te ronden of verschillende keren van studie wisselden.
Dit is de groep met de hoogste studieschuld.
Deze maand heeft SSC een nieuwe website gelanceerd.
Deze website zal ook worden gebruikt voor de bewustwordingscampagne van SSC.
Er zal een zogenaamde ‘studentenaccount’ zijn op de website. Dit kan door de studenten worden aangeklikt om het saldo van de schuld te bekijken.
Vorig jaar had SSC een kortingsactie waarbij oud-studenten in één keer, onder bepaalde voorwaarden, hun schuld terug konden betalen.
Er zijn ook bepaalde instanties die de studieschuld van hun werknemers afbetalen als een werkvoorwaarde. SSC juicht dit soort acties.

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -