26.6 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 15:46

Laatste reacties

- Advertentie -

DUO voor voorlichting op Curaçao

logo-DUOWillemstad – Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is deze en volgende week op Curaçao voor informatieve bijeenkomsten met oud-studenten over een studieschuld. Deze bijeenkomsten zijn om de oud-studenten persoonlijk te informeren over de mogelijkheden om hun studieschuld terug te betalen. Er zijn uitnodigingen gestuurd naar oud-studenten en alle afspraken zullen op het kantoor van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) aan de Prof. Kernkampweg plaatsvinden.

Advertentie

- Advertentie -

De besprekingen zijn het resultaat van afspraken tussen het bestuur van SSC en DUO in augustus. SSC heeft veel aandacht voor studenten met een studieschuld.
De stichting informeert jongeren en maakt ze tegelijkertijd bewust van het feit dat ze hun opleiding binnen een zo kort mogelijke periode moeten afronden om zo de schuld laag te houden.
Sinds 2011 stuurt SSC een opgave naar de studenten om hen op de hoogte te houden van het saldo van hun schuld.

Archief Foto
Archief Foto

Een analyse van SSC heeft uitgewezen dat de studenten met de hoogste studieschuld, studenten zijn van de jaren 90 en later.
Gedurende die periode werd het beleid gehanteerd dat studenten naar het buitenland werden gestuurd om te studeren en dat er daarna werd geïnvesteerd om ze terug naar Curaçao te halen.
Dit beleid is niet het beste voor de studenten gebleken; veel studenten verhuisden naar Nederland zonder een goede voorbereiding waardoor veel van hen er langer over deden om hun studie af te ronden of verschillende keren van studie wisselden.
Dit is de groep met de hoogste studieschuld.
Deze maand heeft SSC een nieuwe website gelanceerd.
Deze website zal ook worden gebruikt voor de bewustwordingscampagne van SSC.
Er zal een zogenaamde ‘studentenaccount’ zijn op de website. Dit kan door de studenten worden aangeklikt om het saldo van de schuld te bekijken.
Vorig jaar had SSC een kortingsactie waarbij oud-studenten in één keer, onder bepaalde voorwaarden, hun schuld terug konden betalen.
Er zijn ook bepaalde instanties die de studieschuld van hun werknemers afbetalen als een werkvoorwaarde. SSC juicht dit soort acties.

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -