Duiker vermist bij Bonaire

duikflesKralendijk – Bij Bonaire is sinds afgelopen zondag een duiker vermist. Een groep van 30 duikers had het voornemen om ter hoogte van de slavenhuisjes bij Zuid-Bonaire een duik te maken. In het water bleek dat er een sterke stroom stond waarop zij besloten de duik te stoppen. Een van hen is niet teruggekeerd op de wal.

Bron: Radio Hoyer

De 25-jarige Colombiaan is nog wel aan de oppervlakte gesignaleerd maar is vervolgens uit het oog verloren.
Vrij snel was een boot van Stinapa, rescue boot brandweer, douane boot en de loodsboot ter plekke om te zoeken naar deze duiker.
Ook het Redding en Coördinatie Centrum van de Kustwacht in het Caribisch gebied is geïnformeerd. Die hebben vervolgens het maritiem patrouillevliegtuig de Dash 8 gelanceerd die tot in de avond heeft gezocht.
Op maandag is de zoekactie voortgezet met wederom het vliegtuig van de Kustwacht, de Kustwacht cutter Jaguar en daarnaast meerdere lokale boten van de douane en de brandweer.
Tot laat op de avond is het gebied tussen Bonaire en Curaçao grondig doorzocht, helaas zonder resultaat. De omliggende landen en eilanden zijn geïnformeerd en de aankomende dagen zal tijdens de routine patrouilles uitgekeken worden naar de duiker.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *