Druktank maandag open voor business

druktank-nasaWillemstad – De druktank is vanaf komende maandag open voor business. Dat laat Cai Winkel, de medisch directeur van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) tegenover het Antilliaans Dagblad weten. Volgens Winkel is de druktank al enige tijd, sinds Koningsdag, klaar voor gebruik en zou deze indien zich een noodsituatie aan zou hebben gediend, al in gebruik kunnen worden genomen.

 

,,Maar officieel zal de druktank vanaf komende maandag worden gebruikt”

, aldus de medisch directeur.
Nasa – waar de druktank van afkomstig is – heeft specialisten hierheen gestuurd, die de druktank in Amerika zelf uit elkaar hadden gehaald en verscheept om deze hier weer in elkaar te zetten en werkzaam te maken.
Volgens Winkel moest de druktank vervolgens ook nog eerst proefdraaien en moesten er verschillende goedkeuringen worden verleend voor deze gereed was voor gebruik.
Een team bestaande uit drie artsen, tien verpleegkundigen en zeven technici zal het gebruik van de druktank begeleiden.
Deze groep van twintig man is speciaal voor gebruik van de druktank opgeleid.
Het is de bedoeling dat mettertijd meer mensen zullen worden aangesteld om dit team tot ongeveer 25 man uit te breiden.

,,Met de groep die we nu hebben, is het mogelijk om de druktank 24 uur per dag en 376 dagen per jaar beschikbaar te stellen. Als het team eenmaal is uitgebreid, beschikken we over een ruime keus aan artsen, verpleegkundigen en technici en zal constante zorg nog minder een issue zijn”

, aldus Winkel tegenover deze krant.
Een officiële opening van de druktank volgt op een nog vast te stellen tijdstip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *