28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Botsing door klacht aannemers

Dick & Doof trok medio april aan bel na uitblijven werkvergunningen HDX Project

Willemstad – De aanvaring tussen minister Sherwin Josepha (Pueblo Soberano) en de ambtelijke leiding van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) vindt zijn aanleiding bij een klacht van Dick & Doof Contractors (D&D) medio april dat slechts een handjevol werkvergunningen was afgegeven, terwijl het Turnaround HDX Project bij Isla een week later moest beginnen.

- Advertentie -

Op 16 april liet D&D-directeur Manoel ‘Mani’ de Freitas weten dat de week ervoor met Arbeidszaken was gesproken over de verzochte 89 vergunningen, maar waarvan slechts op negen positief was gereageerd.
D&D vreesde met grote vrees dat de vereiste tewerkstellingsvergunningen niet tijdig, namelijk voor 25 april, beschikbaar zouden komen.
De aannemersvereniging AAV werd om bemiddeling verzocht.
Dat gebeurde vrijwel direct door middel van een schrijven van AAV-directeur Mike Willem, die niet alleen de ambtelijke top van het ministerie van SOAW, maar ook de minister zelf aanschreef in verband met de werkvergunningen voor het arbeidsintensieve HDX Project op het terrein van de raffinaderij.
Willem, die zelf als gedeputeerde politiek bestuurder is geweest, wijst op de mogelijk ernstige gevolgen van de vertraging en/of het uitblijven van de gevraagde vergunningen.
De AAV meldt minister Josepha en zijn ambtenaren dat ofwel de aannemers niet het risico durven nemen en het werk dat gemoeid is met HDX zullen teruggeven – met als gevolg het verlies van een grote hoeveelheid lokale arbeidsplaatsen.
Of de aannemers nemen het werk wel aan, maar met de kans op een claim van Isla in verband met vertraagde oplevering.
Als dat gebeurt, rest de aannemingsbedrijven niets anders dan op hun beurt de claim door te schuiven naar de overheid.

,,Het gaat om miljoenen”

, voegt Willem er voor de zekerheid aan toe.
Hij verzoekt de bewindsman en zijn functionarissen om de kwestie zeer ernstig te nemen en er alles aan te doen dat de aannemers tijdig met hun werk kunnen beginnen.
Afgelopen week werd bekend dat de topambtenaren, het managementteam van SOAW, meteen al de volgende dag – op 17 april – de ministerraad van hun bezorgdheid op de hoogte stelde.
Zij maakten in hun brief aan de regering, door tussenkomst van premier Daniel Hodge, melding van een ‘ernstige situatie die is ontstaan door het uitblijven van het in dienst nemen door het kabinet van vier ervaren medewerkers’.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -