Drie saluutmomenten op Koninginnedag

WILLEMSTAD — In verband met de troonswisseling geeft de Marine morgen om 08.00 uur, 12.00 uur en om 16.00 uur een ceremonieel saluut. Het korps is met groot ceremonieel aanwezig bij het Waterfort.

De militairen brachten het eerbewijs ‘joelen’: Lang leven de Koningin. Hoezee! Hoezee! Hoezee!

De militairen brachten het eerbewijs ‘joelen’: Lang leven de Koningin. Hoezee! Hoezee! Hoezee!

Er zullen 101 saluutschoten worden gegeven als eerbetoon aan het koninklijk huis.
Daarnaast zal om vijf voor acht op ceremoniële wijze de Nederlandse vlag op dit fort worden gehesen en om tien over vier weer gestreken.Afgelopen donderdag nam de Marine op de basis Parera met een Alle Hens voor de Boeg een voorproef op de traditionele viering van Koninginnedag en tevens de laatste viering onder koningin Beatrix.

Personeel van alle krijgsmachtdelen, de Kustwacht Caribisch Gebied, VKC en lokaal burgerpersoneel, zo’n 200 man, stond aangetreden op het exercitieterrein van de marinebasis voor een toespraak door Commandant der Zeemacht Dick Swijgman.
Hij blikte in zijn toespraak terug op de 33 jaren dat koningin Beatrix het Koninkrijk en haar onderdanen heeft gediend.
Gedurende de ceremonie werd een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan adjudant der mariniers Ton Broers voor zijn verdiensten op het gebied van Defensie.
Matroos 1 Bente Bakker kreeg daarnaast een gevechtsinsigne uitgereikt voor de strijd tegen piraterij bij Somalië.

De ceremonie werd onder meer bijgewoond door de waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, premier Daniel Hodge en diverse oud-ministers en hoogwaardigheidsbekleders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *