25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

OM eist 7 jaar rijontzegging tegen buschauffeur

rechtbankWILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) heeft afgelopen week een gecombineerde straf geëist tegen de 48-jarige buschauffeur F.F.J. (48), die betrokken was bij een dodelijk verkeersongeluk ter hoogte van California Supermarket bij Tera Kòrá, in 2008.

De advocaat-generaal eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden, een werkstraf van 240 uur, rijontzegging voor de duur van zeven jaar en een proeftijd van drie jaar.

- Advertentie -

De Hoge Raad heeft vorig jaar besloten dat de zaak tegen de buschauffeur (Bus 286), die op 31 augustus 2008 de twaalfjarige Audrey Chacon doodreed, door het hof opnieuw moet worden behandeld.

Het hof heeft bij vonnis van 27 september 2011, met gedeeltelijke bevestiging van het vonnis van de eerste rechter van 30 maart 2011, de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast heeft het hof aan de verdachte de bevoegdheid motorvoertuigen te besturen ontzegd voor de duur van zes jaar.

J. was het echter niet eens met dit vonnis en is in cassatie gegaan.
Het hof had bewezen verklaard dat de buschauffeur die dag 113 kilometer per uur reed, terwijl er een maximum snelheid van 60 km p/u gold.
Hij had verder zijn snelheid niet aangepast en had ook niet uitgeweken om een botsing te voorkomen, ondanks het feit dat hij het meisje langs de Weg naar Westpunt zag staan in een poging om over te steken.
Maar volgens de Hoge Raad (HR) heeft het hof dit vonnis niet genoeg gemotiveerd en heeft het de verklaring van de buschauffeur over wat er die dag is gebeurd ‘gedenatureerd’, oftewel verkeerd geïnterpreteerd.
Op basis hiervan werd de zaak terug naar het hof verwezen.

De buschauffeur is geen onbekende van de politie.
In 1999 werd hij reeds eerder veroordeeld voor dood door schuld toen hij ook een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de EEG-weg.
In 2004 was hij weer betrokken bij een dodelijke aanrijding op de Juan Domingoweg, maar werd hiervoor door het OM niet vervolgd.

De zaak van vorig jaar werd afgelopen donderdag weer geheel opnieuw behandeld, waarbij de officier onder andere een rijontzegging voor de duur van zeven jaar eiste met drie jaar proeftijd. Het hof doet over drie weken op 16 mei uitspraak in deze zaak.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -