27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 09:44

Laatste reacties

- Advertentie -

OM eist 7 jaar rijontzegging tegen buschauffeur

rechtbankWILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) heeft afgelopen week een gecombineerde straf geëist tegen de 48-jarige buschauffeur F.F.J. (48), die betrokken was bij een dodelijk verkeersongeluk ter hoogte van California Supermarket bij Tera Kòrá, in 2008.

De advocaat-generaal eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden, een werkstraf van 240 uur, rijontzegging voor de duur van zeven jaar en een proeftijd van drie jaar.

De Hoge Raad heeft vorig jaar besloten dat de zaak tegen de buschauffeur (Bus 286), die op 31 augustus 2008 de twaalfjarige Audrey Chacon doodreed, door het hof opnieuw moet worden behandeld.

Het hof heeft bij vonnis van 27 september 2011, met gedeeltelijke bevestiging van het vonnis van de eerste rechter van 30 maart 2011, de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast heeft het hof aan de verdachte de bevoegdheid motorvoertuigen te besturen ontzegd voor de duur van zes jaar.

- Advertentie -

J. was het echter niet eens met dit vonnis en is in cassatie gegaan.
Het hof had bewezen verklaard dat de buschauffeur die dag 113 kilometer per uur reed, terwijl er een maximum snelheid van 60 km p/u gold.
Hij had verder zijn snelheid niet aangepast en had ook niet uitgeweken om een botsing te voorkomen, ondanks het feit dat hij het meisje langs de Weg naar Westpunt zag staan in een poging om over te steken.
Maar volgens de Hoge Raad (HR) heeft het hof dit vonnis niet genoeg gemotiveerd en heeft het de verklaring van de buschauffeur over wat er die dag is gebeurd ‘gedenatureerd’, oftewel verkeerd geïnterpreteerd.
Op basis hiervan werd de zaak terug naar het hof verwezen.

De buschauffeur is geen onbekende van de politie.
In 1999 werd hij reeds eerder veroordeeld voor dood door schuld toen hij ook een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de EEG-weg.
In 2004 was hij weer betrokken bij een dodelijke aanrijding op de Juan Domingoweg, maar werd hiervoor door het OM niet vervolgd.

De zaak van vorig jaar werd afgelopen donderdag weer geheel opnieuw behandeld, waarbij de officier onder andere een rijontzegging voor de duur van zeven jaar eiste met drie jaar proeftijd. Het hof doet over drie weken op 16 mei uitspraak in deze zaak.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -