30 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Drastische stijging coronagevallen Sint Maarten | Antilliaans Dagblad

Sinds maandagmiddag zijn er elf nieuwe gevallen bijgekomen.

Philipsburg – Het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus neemt met de dag toe op Sint Maarten, dat sinds het virus op het eiland aankwam, 126 gevallen heeft gekend.

Sinds maandagmiddag zijn er elf nieuwe gevallen bijgekomen. Terwijl het land zich klaarmaakt voor het orkaanseizoen, heeft de gemeenschap ook te maken met verschillende gevallen van Covid-19, die sinds het weer openstellen van de grenzen drastisch toenemen.

Van de actieve gevallen volgen lokale gezondheidsautoriteiten 46 mensen die in thuisisolatie verkeren, één persoon is nog steeds opgenomen in het St. Maarten Medical Center (SMMC), terwijl een andere is geïsoleerd in een aparte faciliteit. Dit maakte de minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA), Richard Panneflek bekend.

Volgens de bewindsman zijn er op dit moment 47 actieve gevallen. ,,Eén (1) nieuw geval werd afgelopen maandag bevestigd en dinsdagmiddag bevestigde de gezondheidsautoriteit CPS vijf extra Covid-19-gevallen, waarmee het totale aantal gevallen in de afgelopen vierentwintig uur op zes kwam”, zei Panneflek.

Het aantal mensen dat is hersteld sinds het eerste geval op Sint Maarten eerder dit jaar, is nu 64. 189 Mensen bevinden zich nu in quarantaine op basis van contactopsporingsonderzoeken uitgevoerd door CPS op personen die mogelijk in contact zijn geweest met een van de 47 actieve gevallen.

In een voortdurende poging om de verdere verspreiding van het virus onder controle te houden, heeft CPS nu 151 mensen getest op de Princess Juliana International Airport (PJIA) en 706 mensen in de hele gemeenschap.

Minister Panneflek zei dinsdag: ,,Naarmate het aantal positieve gevallen stijgt, blijft CPS actief haar contactopsporingsmaatregelen uitvoeren, die waarschijnlijk meer gevallen zullen opleveren voordat het aantal uiteindelijk begint te verminderen.”

De minister zei dat er nog steeds behoefte is aan absolute veiligheid terwijl wordt gewerkt aan het beheersen van de toename van Covid-19-gevallen.

,,We kunnen het belang van het dragen van maskers, sociale afstand nemen en je handen wassen met zeep of voldoende handdesinfecterende middelen gebruiken niet vaak genoeg benadrukken. Dit zijn de enige stappen die we als gemeenschap kunnen nemen om ervoor te zorgen dat we de verspreiding van het virus tegengaan en de curve afvlakken”, aldus Panneflek.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -