26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 22:28

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoDouane ontmoet Guyanezen inzake goudroof

Douane ontmoet Guyanezen inzake goudroof

WILLEMSTAD — De douane bevestigt binnen het kader van een zogenoemd ‘fact-finding’ bezoek, een ontmoeting te hebben gehad met twee hoge functionarissen van de Guyanese Commissie van Geologie en Mijnbouw (GGMC).

“De heren die medio vorige week op het eiland zijn gearriveerd, hebben als doel om zo veel mogelijk informatie te vergaren aan de hand waarvan de autoriteiten in Guyana een besluit zullen nemen of er wel of geen diepgaand onderzoek moet komen naar de goudroof”

, aldus de interim-directeur van de douane, Clarion Taylor.

“Mits er überhaupt sprake is van een goudroof. Het is immers zo dat de autoriteiten op Curaçao niet hebben kunnen vaststellen of er daadwerkelijk, zoals in het manifest opgegeven, goud aan boord was”

, aldus Taylor.
Ze licht toe dat op de beveiligingsbeelden van de havenautoriteiten slechts te zien is hoe gemaskerde mannen drie kisten van boord dragen.

“We weten uiteindelijk niet wat de inhoud van die kisten was”

, aldus Taylor.
Dat het mogelijk om een ‘geënsceneerde goudroof’ zou gaan werd eerder al gesuggereerd door de Guyanese politiecommissaris Leroy Brumell die meende dat het schip ‘Summer Bliss’ op 17 juni in Guyana was aangekomen en op 19 juni weer vertrok.

Volgens Brumell kon niet bevestigd worden of het goud in de Guyanese haven daadwerkelijk aan boord was gehesen.
Volgens de Guyanese autoriteiten, in een eerder bericht gepubliceerd op de website van de Guyana Times, kan er mogelijk ook sprake zijn van een cocaïne ruilhandel.
Ze geloven het verhaal van de bemanningsleden niet en denken dat de goudstaven al voordat ze op Curaçao waren aangekomen, op zee werden gelost.
Het goud zou gebruikt zijn als ruil voor cocaïne.
Ze denken dat de goudroof gekoppeld is aan een recentelijk in beslag genomen partij cocaine, die dezelfde waarde heeft als de gestolen goudstaven, namelijk 11,5 miljoen dollar.
Op de vraag of de bemanningsleden op Curaçao als verdachten in de zaak worden aangemerkt, luidt Taylors antwoord ontkennend:

“Naar mijn weten worden de bemanningsleden als getuigen gezien.”

Het onderzoek dat door de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en met ondersteuning van de douane uitgevoerd wordt, is nog volop gaande.
Ondertussen bevestigt havenmeester Marlon Laroche dat de Summer Bliss nog steeds op Curaçao is en aan de Grote Werf aangemeerd ligt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties