27 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Douane ontmoet Guyanezen inzake goudroof

WILLEMSTAD — De douane bevestigt binnen het kader van een zogenoemd ‘fact-finding’ bezoek, een ontmoeting te hebben gehad met twee hoge functionarissen van de Guyanese Commissie van Geologie en Mijnbouw (GGMC).

“De heren die medio vorige week op het eiland zijn gearriveerd, hebben als doel om zo veel mogelijk informatie te vergaren aan de hand waarvan de autoriteiten in Guyana een besluit zullen nemen of er wel of geen diepgaand onderzoek moet komen naar de goudroof”

, aldus de interim-directeur van de douane, Clarion Taylor.

“Mits er überhaupt sprake is van een goudroof. Het is immers zo dat de autoriteiten op Curaçao niet hebben kunnen vaststellen of er daadwerkelijk, zoals in het manifest opgegeven, goud aan boord was”

- Advertentie -

, aldus Taylor.
Ze licht toe dat op de beveiligingsbeelden van de havenautoriteiten slechts te zien is hoe gemaskerde mannen drie kisten van boord dragen.

“We weten uiteindelijk niet wat de inhoud van die kisten was”

, aldus Taylor.
Dat het mogelijk om een ‘geënsceneerde goudroof’ zou gaan werd eerder al gesuggereerd door de Guyanese politiecommissaris Leroy Brumell die meende dat het schip ‘Summer Bliss’ op 17 juni in Guyana was aangekomen en op 19 juni weer vertrok.

Volgens Brumell kon niet bevestigd worden of het goud in de Guyanese haven daadwerkelijk aan boord was gehesen.
Volgens de Guyanese autoriteiten, in een eerder bericht gepubliceerd op de website van de Guyana Times, kan er mogelijk ook sprake zijn van een cocaïne ruilhandel.
Ze geloven het verhaal van de bemanningsleden niet en denken dat de goudstaven al voordat ze op Curaçao waren aangekomen, op zee werden gelost.
Het goud zou gebruikt zijn als ruil voor cocaïne.
Ze denken dat de goudroof gekoppeld is aan een recentelijk in beslag genomen partij cocaine, die dezelfde waarde heeft als de gestolen goudstaven, namelijk 11,5 miljoen dollar.
Op de vraag of de bemanningsleden op Curaçao als verdachten in de zaak worden aangemerkt, luidt Taylors antwoord ontkennend:

“Naar mijn weten worden de bemanningsleden als getuigen gezien.”

Het onderzoek dat door de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en met ondersteuning van de douane uitgevoerd wordt, is nog volop gaande.
Ondertussen bevestigt havenmeester Marlon Laroche dat de Summer Bliss nog steeds op Curaçao is en aan de Grote Werf aangemeerd ligt.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -