29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 17:27

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bemanningslid ziek van tanker gehaald

Persbureau Curacao Een bemanningslid van een tanker uit Spanje is vanochtend van boord gehaald nadat hij zijn bewustzijn verloren had. Reddingsorganisatie Citro is op verzoek van de Kustwacht...

RTL | Politicus op Curaçao doodgeschoten bij familieruzie

De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is vanmorgen bij een familieruzie doodgeschoten. Hij zou hebben geprobeerd te bemiddelden bij een ruzie tussen twee familieleden, maar werd zelf...

Telegraaf | Politicus op Curaçao om het leven gekomen bij familieruzie

WILLEMSTAD - De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is zondagochtend (lokale tijd) bij een familieruzie om het leven gekomen. Volgens eerste berichten ging Godett bemiddelen bij een...

NOS | Curaçaose politicus Almier Godett (39) gedood bij schietpartij

Almier Godett Facebook Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de splinterpartij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek DolfijnFM | Verlenging noodtoestand afhankelijk van oppositie

DolfijnFM | Verlenging noodtoestand afhankelijk van oppositie

De impasse in de Staten is ontstaan omdat de oppositie weigert voor een quorum te zorgen, zodat de vacante zetel van de PAR wordt opgevuld | Antilliaans Dagblad

Het is nog maar de vraag of de noodtoestand op Curaçao verlengd kan worden. De regering moet daarover een besluit nemen, want de eerste noodtoestand is slechts 90 dagen geldig.

Het besluit moet bekrachtigd worden door het parlement maar de regering heeft daar geen meerderheid. Ze heeft minstens één stem van de oppositie nodig.

De impasse in de Staten is ontstaan omdat de oppositie weigert voor een quorum te zorgen, zodat de vacante zetel van de PAR wordt opgevuld.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Dit hele proces moet gewoon aangepast worden. Geloofsbrieven worden op dag 1 aangeleverd bij de op dat moment overige zittende leden. En indien er binnen vijf werkdagen geen schriftelijk bezwaar is gemaakt worden de geloofsbrieven goedgekeurd als hamerstuk door de voorzitter.

 2. Bij veel verenigingen is het als volgt geregeld:
  1ste oproep, geen quorum, geen stemming.
  2e keer oproepen, geen quorum, geen stemming.
  3e keer oproepen, aantal aanwezigen mag stemmen.Totaal aantal stemmen is het aantal aanwezigen.

 3. Ja tijd dat ze alleen mensen met de juiste opleiding én burgerlijk fatsoen 14K p.m. betalen.

  De bezem door al die mondi gewire-de ruifvreters!

 4. Het is toch ongelooflijk parlementariërs die gewoon in een pandemie de bevolking de rug toekeren en geen haan die naar kraait. Het lijkt alsof de bevolking hier te dom is om te weten wanneer ze genaaid worden.

  Het is geen gezicht maar alle dames op de lijsten van politieke partijen zijn naar de beauty salon voor een metamorfose gegaan. Vooral die Larmonie Cecilia is geen gezicht en plotseling liep Coraline Kooistra in mantelpak met pruik op.

  Wat mij wel een beetje tegen de borst stuit is dat in American Football zeggen ze “As a visitor you don’t dance on the field of the hometeam, that is respectless”.

  Nou weten we dat Direct TV in financiële nood verkeerd en op de NOW regeling een beroep heeft gedaan. We zien daar dat medewerkers het zinkende schip verlaten en voor de politiek kiezen.

  Zo zien we op nummer 15 van de PNP een zekere Salvatore Cappaddona staan, deze man is een Venezolaan die bij Direct TV als voetbal analist werkte..

  Nu dat Direct TV geen geld meer heeft om voetbal wedstrijden life uit te zenden heeft hij het voorbeeld van zijn collega’s gevolgd en ook voor de politiek gekozen.

  De werkelijkheid is dat wij niet zomaar naar Venezuela kunnen verhuizen en daar op de lijst van de partij van Maduro gaan staan.

  Het is toch triest om te zien dat onze eigen mensen, de bezoekers op ons veld laten dansen.

 5. Zou toch wel moeten kunnen.
  Parlement komt bijeen voor het stemmen over het verlengen van de noodtoestand en loopt vervolgens de zaal uit bij het stemmen over de toelating van Capriles.
  Die zal dan inmiddels wel rijp zijn voor het Capriles..
  Horendol wordt die er van.

  Het verdient geen schoonheidsprijs,
  maar ik ben de oppositie wel dankbaar dat zij
  de toelating van Capriles blokkeren,
  Voorkomt verspilling
  van uw en mijn belastinggeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties