DolfijnFM | ‘Veel bedrijven betalen geen belasting’

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img

Volgens de MEO minister hebben veel bedrijven hun zaakjes administratief niet op orde en betalen geen belasting of hebben dat nooit gedaan | Persbureau Curacao

De corona-noodregeling voor bedrijven om subsidie te krijgen loopt niet overal even goed. Dat zegt Giselle McWilliam.

Volgens de minister van Economische Ontwikkeling hebben veel bedrijven hun zaakjes administratief niet op orde en betalen geen belasting of hebben dat nooit gedaan. Subsidie krijgen is dan niet mogelijk.

Bij anderen is het bestand met werknemers niet up-to-date gehouden richting de SVB, waardoor er minder subsidie wordt uitgekeerd.

Bron: DolfijnFM

26 reacties

 1. @Roberto zegt: “…Dit is het einde van de wereld MAU. Er ís géén ontkomen aan…”

  Hier is heel makkelijk aan te ontkomen. Gewoon NIET geloven.

  Ik heb eens eerder gepost:
  Mocht jouw god daar dan voor me zitten, dan zal ik hem aantonen, met het oude deel van zijn sprookjesboek in de hand dat hij een:
  – megalomane eikel
  – kindermoordenaar
  – slavendrijver
  – volkerenmoordenaar
  – jaloers
  – onrechtvaardig
  – racistisch
  – bloeddorstig
  – sadomasochistisch
  etc.
  mannetje is.

  Daarbij, mocht er een kans bestaan dat er een god is, dan zit jij, statistisch gezien, momenteel de verkeerde te aanbidden en ben je net zo ver van huis als ik.

  Voorts, als ik hier loop te hoeren en snoeren, snuiven en fuiven en weet ik wat nog meer wat jouw god heeft verboden, denk je dan dat, als hij mij naar de hel stuurt, ik daar niet met open armen ontvangen wordt door Lucifer en Beëlzebub themselves.

  High fivend mag ik dan de poorten van de hel betreden. En daar is het geen pap met gouden lepeltjes, maar veel bier en tieten.

 2. @Dislect: “Kan er gesteld worden dat het een vorm van, rechtvaardigen, burgerlijke ongehoorzaamheid is?”

  U slaat de spijker op zijn kop. In een integere samenleving (of organisatie) is the tone at the top van groot belang.

  De reacties van @Roy Rogers en @Juist Saying beschrijven het prima. Wij weten er van, maar doen er niets mee. Ik weet ook niet waar ik zou moeten beginnen. Sorry @Fox, maar hier kan ik even geen positieve draai aan geven.

  Als deze crisis ons als samenleving niet laat veranderen, dan weet ik het niet meer.

 3. Bezijdens wegen belasting heb ik ook nooit een cent belasting betaald op Curacao. Via de OB die sinds 1996 is ingevoerd op alle goederen betaal ik al genoeg. Ik weiger mee te betalen aan slechte wegen, exorbitante salarissen van nietsnutten daar geplaatst door hun Padrino, Madrina, vriendjes en kompinchis, en bij te dragen aan de rijkdommen van nitwits in de politiek zoals Cesar Prins, Frensel Marchena, Maria Liberia Peters. Sushi Graaimelia etc.
  Ik stook mijn geld nog liever op dan dat ik 1 dubbeltje ervan afsta aan de belastingdienst met zijn incompetente management en personeelsleden.

 4. MAURICE. Voorlopig komen wij ook niet aan deur, dus ook niet bij jou. Wij respecteren de regel van: 1,5 meter afstand. Lalalalalááááá.

 5. MAURICE. Je hebt gelijk kerel, groot gelijk, dan zal ik ze vertellen dat de CORONAVIRUS een onderdeel is van de profetische woorden van Jehovah opgetekend in LUKAS 21:11. Lees het goed MAURICE. Dit is het einde van de wereld MAU. Er ís géén ontkomen aan.

 6. Kan er gesteld worden dat het een vorm van, rechtvaardigen, burgerlijke ongehoorzaamheid is?
  Als de geschiedenis leert dat de overheid niet voor zijn burgers zorgt moeten de burgers voor zichzelf zorgen. Om die, persoonlijke, zorg te financieren moet dat wel gedaan worden door directe belastingen te ontduiken.
  En het ambtenaren apparaat maakt het mogelijk.

 7. OH gut iemand wordt misschien wakker .
  Nos mes por en de kleine man
  Waar corona niet goed voor is .
  Niet bedrijven alleen , heel veel mensen betalen geen belasting .

 8. Hoge Belasting betalen? Voor de kapotte wegen, de verwaarloosde infrastructuur, een zwaar vervuild eiland, de service van de publieke sector die amper een mail, brief of tekefoon beantwoord?

  Hoge belasting betalen voor hele politieke families die elke andere top post bekleden in de semi overheids NV’s, die grote bonussen uitkeren, maar nu nog steeds geen cent hebben ingeleverd terwijl zeker 1/3 van de bevolking geen inkomen meer heeft?

  Daar wordt iedereen spontaan belastingontduiker van.

 9. WIM. Hartelijk bedankt kerel. Met jou kan ik praten, je begrijpt mijn gevoelens, mijn emoties, mijn denken. Je moedigt mij aan om door te gaan jongen. Ik krijg tranen in mijn oogjes door emoties boeh boeh boeh. Thank you, thank you, thank you, thank you Wim, thank………

 10. RENE. Ach nee Rene, standaard mijn reacties hééélemaal onderaan zetten vind ik (persoonlijk hoor) kei en kei interessant en belangrijk. Maar kijk Rene, in één oogopslag kun je toch zien dat de reactie(s) van Roberto is/zijn, en dan sla je het gewoon over, je HOÉFT het niet te lezen, maar je MÁG het lezen. Makkelijk toch???? Weet je wat, ik zal je een geheimpje vertellen Rene, maar vertel het verder aan niemand. Pssssssst, mijn reacties zijn speciaal bedoeld voor mensen met insomnia oftewel, slaapstoornissen, mensen die moeilijk in slaap kunnen vallen en als zij mijn(lange) reactie(s) lezen, vallen zij direct in slaap, gaaaaap. Het is een medicijn dus, maar ook zonder patent/octrooi.Goed hè! Sapper de papper de pieper,de pupper, de popper.

 11. Geen belasting betalen als je de mogelijkheid hebt. Dat er redelijk wat mensen zijn die inderdaad bij die keus het niet doen is niet gek. De belasting druk is hier vergelijkbaar met Nederland al komt er hier meer uit indirecte belastingen. Maar wat er tegen over de belasting staat is niet vergelijkbaar met Nederland.
  Dus, waarom zo veel betalen als je er niets voor terug krijgt?
  En dan de ambtenaren. De ambtenaren werken niet dat geld dus ook voor de belastingdienst en ondvangen. Dus hoe groot is de pak kans op zwart werk?
  Het hele ambtenaren apparaat is zo rot als hun verandwoordelijke hoofden.
  Als 40% geen wegenbelasting betaalt is dat zo omdat ze er mee weg komen. Geen controle, geen boete.
  Alleen denk ik dat ze het ook zo doen met verzekeringen, en bij schade? Kale kip verhaal.
  Geen ambtelijke controle. De regeling moeten versimpeld, er moet zwaar gesneden worden en ZE MOETEN GAAN DOEN WAARVOOR ZE BETAALD Worden, gewoon werken.

 12. Roberto, kan het wat korter?

  Lezers haken halverwege het lezen van jouw epiloog af en lezen daardoor mijn belangrijke bijdrage helemaal beneden niet. En de minder belangrijke bijdrage van CR ook niet.

  Alternatief is dat de redactie standaard jouw reacties onderaan zet.

  Hou er ook rekening mee dat velen weer aan het werk zijn en minder tijd op dit mooie medium kunnen doorbrengen.

 13. Giselle die weer belerend roept, hoe “slech” en “ongehoorzaam” het “volk” is.

  De arrogantie en plaat voor de kop van deze politici wordt met de dag groter.

  Ja iedereen zou belasting moeten betalen, en iedere politici zoud niet zo corrupt moeten zijn en met eigen tokootjes bezig moeten zijn, en wat beter moeten sturen en handhaven…

 14. Misschien kan Giselle beginnen bij het bedrijf Coshel (van Statenlid D.S.) en tevens het bedrijfje van de vrouw van oud MAN leider Cooper. Die had heel wat cash bij haar in huis liggen.

 15. “Want jullie zijn wanbetalers. Jullie zijn “dubieuze” debiteuren Giselle.”
  dure wanbetalers: mega salarissen en niets terug betalen

 16. Niet iedereen betaalt belasting, te oordelen naar wat Giselle hier “verklapt”. Werk waarvan geen aangifte wordt gedaan, kost ons eiland waarschijnlijk miljoenen aan belasting en kan de begroting benadelen. Ieder bedrijf heeft de persoonlijke verantwoordelijkheid zich op de hoogte te stellen van de belastingwetten van het land en moet vervolgens eerlijk zijn en de belasting betalen die van hem wordt vereist. Dit betekent niet dat anderen zich met iemands zaken moeten inlaten, uit argwaan dat hij misschien niet eerlijk is in deze kwestie; maar bedrijven moeten gewetensvol zijn in het nakomen van de vereisten. Wat Giselle hier zegt, begrijpt nobody. Zij zegt: bedrijven betalen belasting NIET of hebben dat NOOIT gedaan. En daarnaast: veel bedrijven hebben hun zaakjes administratief niet op orde. Maar jullie hebben jullie zaken administratief helemáááál ook niet in orde Giselle. Jullie betichten de bedrijven van fraude, maar jullie maken ook een troep van. Steek je hand in eigen boezem Giselle. Hebben jullie geen controle op Corsow dan?? De bedrijven op hun beurt moeten Giselle beantwoorden met deze woorden: hij(zij) die spreekt van het mijne, gaat naar zijn huis en bekijkt het zijne, vindt hij daar géén gebreken, dán mag hij van het mijne spreken. Giselle, begrijp je nu waaróm Nederland huivert alleen aan de gedachte om jullie geld te lenen???????Want jullie zijn wanbetalers. Jullie zijn “dubieuze” debiteuren Giselle.

 17. @Just Saying, ik zal je eerlijk vertellen dat het voor mij wel een grote verassing is. Kijk dat er zoveel werklui geen belastinggeld afdragen kan gewoonweg niet. Is er inderdaad nooit controlle op dit gebied geweest, want zelf de Minister kon haar oren en ogen niet geloven. Geloof mij, ze was zelf uit het veld geslagen toen zij werd gevraag of dit echt waar is.
  Waar blijft de controlle in dit f**king eiland. Heb mijn hele (werk)leven belasting en allerlei premie moeten afdragen.
  Mensen in het betalingsverkeer(werkluui) die geen bankrekening hebben???
  Sorry, maar zijn wij zo diep beland den Republica di Banana?
  En dan zijn er mensen die over independiente denken te worden?

 18. Had in 1997 een bouwbedrijf op gericht op de crim, nooit mee gewerkt, en in 1998 weer op geheven bij de KvK, krijg sinds diens tot nu toe nog steeds elk jaar een rekening van de KvK ondanks ik diverse malen het bedrijf schriftelijk en persoonlijk heb op gezegd. en ze blijven maar rekeningen sturen, wat zijn ze slim daar bij de KvK. ps ik betaal natuurlijk nada niks nopes geen ene moer, laat maar voor de rechter komen crimies!!.

 19. @Roy Rogers: laten we nu niet doen alsof dit een grote verrassing is en dat niemand hiervan op de hoogte was. Dit is al jaren bekend. Men wil er alleen niets aan doen. Haar verontwaardiging kan ze beter richten op haar collega ministers.
  En trust me: ook nu gaat er niets veranderen. Even de geveinsde verontwaardiging en dan weer terug tot de orde van de dag. Volgende week is iedereen het weer ‘vergeten’.

 20. Volgens Giselle Mc. Williams in een intervieuw van afgelopen week, is het nog erger, daar een hoop zzp,ers(zelfstandig zonder personeel) zoals kappers, salon di bellesa’s, muzikanten,automonteurs enz. inderdaad nooit een belasting cent e/o SVB premie, nooit, maar dan ook nooit geen ene cent hebben afgedragen.
  Er zijn zelfs erbij de niet eens een bankrekening hebben, m.a.w. alles geschied handje contantje.De coronavirus en de NOW regeling hebben dit aan het licht gebracht toen een hoop van hun hulp kwamen zoeken bij o.a SAOW.

 21. ” veel bedrijven hun zaakjes administratief niet op orde ”
  het bedrijf waar Chanel Thijssen momenteel werkt, had zijn zaakjes ook niet administratief op orde

 22. Misschien heeft het er iets mee te maken dat het hoofd van de Ontvanger, de heer Trona, fysiek een zwaargewicht is (150 kilo) maar qua educatie een lichtgewicht (middelbare school niet afgemaakt).

  Die ook nog eens tijd heeft om een hoerentent aan de Santa Rosaweg te runnen.

  Heb al diverse malen gehoord dat hij belastingschulden van vriendjes buiten invordering stelt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties