DolfijnFM | Twee aanhoudingen vanmorgen in verband met ambtelijke corruptie

Volgens ingewijden is één van de verdachten de vrouw van ex-minister Nelson Navarro

Vanmorgen hebben leden van de Landsrecherche Curaçao in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC) en het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) een aantal aanhoudingen verricht in een onderzoek naar ambtelijke corruptie in verband met verblijfsvergunningen/verblijfsvergunning-aanvragen binnen de Toelatingsorganisatie (TO).

Daarbij is het hoofd van de TO, aangehouden, evenals een medewerkster, op verdenking van onder meer ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte, en misbruik van functie. De verdachten zijn: E.R.C. (51) en L.L.M.L. (47). Volgens ingewijden is één van de verdachten de vrouw van ex-minister Nelson Navarro.

Eveneens is een aantal huiszoekingen verricht onder leiding van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM). Eveneens is gezocht op een aantal kantoren binnen het gebouw van de TO zelf. Op dit moment zijn de huiszoekingen nog bezig.

De Landsrecherche is een opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich onder meer op de opsporing van gedragingen die de integriteit van het openbaar bestuur raken. De Landsrecherche doet alleen onderzoek na opdracht daartoe van de Procureur-generaal (PG).

Ambtelijke corruptie vormt een bedreiging van de rechtstaat. De Landsrecherche Curaçao en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao geven dan ook prioriteit aan onderzoek naar dergelijke vormen van corruptie.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Twee aanhoudingen vanmorgen in verband met ambtelijke corruptie

 1. Volgens mij wist men het allang, geruchten over corruptie bij T.O. doen al een hele tijd de ronde… Wanneer komt Drov aan de beurt, daar viert ambtelijke corruptie ook hoogtij..
  Navarro, dé ex-min. v. justitie met de grootste mond ever, heeft verzuimd zijn echtgenote over die seatbelts te vertellen… 😆

 2. Heel goed werk van Landsrecherche Curaçao, Korps Politie Curaçao (KPC) en het Team Bestrijding Ondermijning (TBO)

  Ga zo door.

 3. De douane,rijbewijs en kranshi staan ook op het lijst van corruptie.
  Aanpakken die criminelen in de bovenwereld.Heeft veel te lang geduurd.

 4. Mevr.Navarro voor het geld hoefde zij het niet te doen.Mischien een loverboy in het spel?
  Plukse wet al het gederfde geld terug in de staats kas.

 5. Navarro en Rosario kiezen ze wel uit he!

 6. Miss Navarro: fasten your seat belts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *