26 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 06:29

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnfM | Schorsing Huurman loopt af, nog geen vervolgactie

Volgens de minister is het gedrag van Huurman onacceptabel, volgens de Inspecteur tast de bemoeienis van Römer de onafhankelijkheid van de Inspectie aan | Extra

De schorsing van Inspecteur Jan Huurman loopt zondag af, maar wat er nu gebeurt is onduidelijk. Een verlenging van de schorsing is nog niet afgegeven.

Dit terwijl minister Suzy Römer gezegd heeft af te willen van de inspecteur van de Volksgezondheid. Volgens de minister is het gedrag van Huurman onacceptabel, volgens de Inspecteur tast de bemoeienis van Römer de onafhankelijkheid van de Inspectie aan.

Bron: DolfijnfM

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. Tip @KKC redactie:
  Als alle reaguurders alleen domme, lompe, racistische reacties plaatsen is er geen ‘conflict van siftware’. Probleem opgelost.

  Vervolgens zullen zulke ‘zinvolle intelligente reacties’ duidelijker in de ‘echokamer’ weerklinken.

 2. Trui weg, La Stiwz weg.

  Dan hebben we alleen nog maar Joep Meloen over als lezer met zinvolle intelligente reacties.

  Ik doe een beroep op La Stiwz om te blijven, en daar ben ik unaniem in.

  KKC zonder La Stiwz is als Gerrit Schotte zonder 50 centimeter achter hem een ja knikkende Amerigo Thode.

  Zelfs La Stiwz’s arrogantie zullen we gaan missen.

 3. @Beste mensen,

  LaStiwz heeft gelijk. Enkele reageerders hebben steeds last van dezelfde bug. Het zit vermoedelijk in het feit dat we verschillende zware security software gebruiken die met elkaar conflicteren. Een heel lastig probleem waar iedereen al heel veel tijd en moeite heeft gestoken, en onoplosbaar lijkt tot nu toe.

  Het spijt ons deerlijk de door ons gewaardeerde LaStiwz te moeten zien gaan, we zijn bezig met een (tijdelijke) oplossing en zullen er alles aan doen hem toch te doen terugkeren. De vervelende ervaringen hiermee spijt ons oprecht,

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 4. @Jantje LaStiwz,
  Deze “bug” is wel erg selectief!!
  Na een tijdje niet gereageerd te hebben gaat het af en toe goed.
  Naar mijn mening is het ‘by design’ en dus op te lossen indien KKC dat zou willen. Maar je hebt gelijk het heeft geen nut om zelf tijd en moeite in te blijven steken.
  Wij hebben ministers die liegen in het parlement (m.b.t. RVA); wij hebben een kabinet die het parlement (gelijke orgaan van de overheid) middels wetgeving, in relevantie verder wilt reduceren; en wij leven in een land waar de persvrijheid niet bestaat (KKC leeft in haar ‘eigen’ bubbel).

  George W. Bush: ‘You can fool some of the peoplel all the time, and those are the ones you want to concentratie on’.

  Take care

 5. Dames, heren,

  hoe jammer ik het ook vind, maar het is tot nu toe onmogelijk gebleken dat ik rechtstreeks kan posten op KKC. Het blijkt e.o.a. bug of iets te zijn, waar volgens de redactie nog enkele reaguurders mee te maken hebben.

  Aangezien sommige van mijn posts pas na enkele uren tot soms een dag pas op KKC verschenen waren deze vaak niet meer actueel.

  Ook het feit dat sommige van mijn posts, die ik vaak via mail aan de redactie moest sturen waarna deze de posts plaatsten soms in de bulk aan mails bij de redactie verdwenen, heeft voor mij de zin weggenomen verder nog iets te posten.

  KKC bedankt voor jullie hulp en keep up the good work.

  Joep, Trui, Enri, Drechi, Hoedanook, Brian, Wim (1), Djaka, Mossel e.a. het was leuk.

  Lapas: een advies, ach laat ook maar.

  LaStiwz en Jantje zijn verdwenen.

 6. De minister heeft Huurman al een keer vernederd door hem met politie uit zijn kantoor te verwijderen. Laten we hopen dat Huurman de eer aan zich zelf houdt en maandag niet op het werk verschijnt.

 7. Laat hem gewoon zijn werk doen zodat de specialisten in het sehos eens hun werk naar behoren gaan doen. ik heb opnieuw weer een klacht weggelegd over de behandeling in het sehos bij een internist. Je mag niets zeggen, en zeker niet aangeven dat ze iets fout heeft voorgeschreven. Ik ben nu uitbehandeld want alles was in orde, terwijl de lab uitslagen totaal iets anders laat zien. Er moet gewoon een bezem door dat sehos heen en daar is Huurman een goede voor.

 8. Huurman ontbreekt de ‘diplomatieke’ vaardigheden voor de functie. Dit was misschien niet nodig voor het doel waarvoor hij in eerste instantie was ingehuurd (de in Nederland mislukte ‘Medisch Specialistisch Bedrijf op Curaçao doordrukken). Maar hij kon zijn ogen niet sluiten voor al de misstanden in de gezondheidszorg Curaçao. In plaats van onpartijdig op te treden koos hij ervoor om feiten subjectief te beoordelen en in casus na casus, doordat hij het geheel ‘tegen de haren in’ streek, koos om de strategie ‘trail by media’ te hanteren.
  Kwaliteit van Gezondheidszorg op Curaçao is, mede door de eerste opdrachtgeverschap Huurman, tijdens zijn gehele aanwezigheid niet vooruit gegaan. Opnieuw verspillingen publieke gelden aan iemand die duidelijk geen affiniteit had voor het werkveld hier en dat ook niet wilde verbloemen.

 9. Bah Suzy, je hebt geen eigen mening. En ja, we kunnen nu eenmaal niet tegen kritiek hier op het eiland. Hebben we een goeie inspecteur en dan moet hij het veld ruimen, voor wie? Een vriendje van je?

 10. Huurman heeft een zeer lompe manier van communiceren, wie weet verre familie van “Dagobert” Trump. MAAR hij let wel op HOGE KWALITEIT van de gezondheidszorg op Curacao, hij legt de lat terecht(!) hoog en daar wringt de schoen Maar ja, kritiek en Curacao is onverenigbaar en dus ……….
  Trouwens niemand minder dan de voorzitter van de vereniging van medisch specialisten durfde op de radio tijdens een interview te zeggen, dat gezien de omstandigheden (??) op Curacao men maar minder kwaliteit van de zorg genoegen moet nemen. I beg your pardon! Misschien kan hij eens mee gaan draaien bij een missie van Artsen zonder Grenzen.
  De kennis van een medisch specialist zit in zijn hoofd. Net als de passie, die hij voor zijn vak dient te hebben. En moet niet een afgestompte lopende rekenmachine zijn : de praktijk = een winkel.
  De goeden onder de specialisten, zeker, die zijn er ook, spreek ik hiermede niet aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -