29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Schakelen door tekort aan stroom

Te warm en te weinig wind

Aqualectra verwacht deze week een tekort aan elektriciteit. Vier generatoren zijn op dit moment in onderhoud en er is weinig wind.

Door de warmte wordt er momenteel overdag meer stroom verbruikt. Dat betekent dat er geschakeld gaat worden.

- Advertentie -

Mogelijk dat de BOO-centrale op het Isla-terrein extra stroom kan produceren, maar zeker is dat nog niet.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. Dan denk ik dat hij permanent ceo wil worden.
  Afserveren die man met zijn a-produktief kantoor personeel. Komt in de geschiedenis boeken als de schakelaar van aqualectra.

 2. Het is wel off-topic maar wil het hier even aanhalen.
  1x pm huur ik een busje en gaan mijn vrouw en ik met de klas van onze tweeling (school doet even niet ter zake) naar het Parque Tropical. Gisteren was het weer vaste prik.
  Er vielen ons een paar dingen op en we hoorden ook het e.e.a. die ons aan het denken hebben gezet. Ter ore is ons gekomen dat de regering binnen 3 wken wil stoppen met subsidiering. De dieren de afgelopen weken weinig eten hebben gekregen, omdat er onvoldoende geld was en is.
  Dat deze regering Jonis in het bestuur wil hebben. Wat moet een Aqualectra dir in zo’n bestuur mag je je afvragen.
  De ‘oude’ dieren wil de overheid laten inslapen, de overigen gaan naar Sambil(?).
  Misschien weet iemand er meer van. Mij lijkt dat je niet zo maar exoten kunt laten inslapen omdat ze te oud zijn. Ook Curacao zal een overenekomst hebben.

 3. Jonus cs zit gewoon constant de boel te saboteren. Hij wil iets vd regering, maat wat? Iets klopt er niet met die vogel.

 4. Bedrijven zonder concurentie ontwikkelen zich nu eenmaal tot het soort inefficiente autoritaire gedrocht wat Aqualectra inmiddels is.
  Het zou goed zijn als er een concurerend energiebedrijf zou komen, maar de schaal zal daarvoor wel te klein zijn.
  De verwevenheid met onze (r)overheid doet daar ook geen goed aan.

 5. Er is weinig wind ? In veel landen noemt men het gewoon Storm en draaien de windmolens maximaal. Alleen hier noemt Aqualectra het windstilte.
  Zullen we het maar gewoon wanbeleid noemen ? Want dat is het !

 6. Aqualectra verzint steeds excuses om te kunnen schakelen. En elke keer hetzelfde excuus. Weinig wind, generatoren in onderhoud en boo centrale. En door warmte meer stroom gebruik. Volgens mij is de temperatuur het gehele jaar overdag rond de 30 graden. Behalve ‘s-nachts.
  Ik ben geen technicus, maar vraag me af wat zij bedoelen met weinig wind. Ja weinig wind in kantoor aqualectra. Is het noodzakelijk dat 4 generatoren tegelijk in onderhoud zijn?

 7. Er is niet eens genoeg stroom voor de huishoudens.En dan hebben we het over electrisch rijden op Curacao., laat me niet lachen!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -