27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Maat is vol voor taxichauffeurs

Stap twee is de overheid voor de rechter dagen | Persbureau Curacao

Taxichauffeurs hebben het helemaal gehad met illegaal taxivervoer. De maat is vol, meldt de Èxtra.

Volgende week zaterdag willen ze hun protest laten zien door in een karavaan door de stad te rijden en illegale taxi’s te blokkeren.

- Advertentie -

Stap twee is de overheid voor de rechter dagen. Die zou niet naar de chauffeurs luisteren en het probleem aan willen pakken.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

8 reacties

 1. Volgens @Lionfish, “Laat de hotels samen een goede vervoersdienst organiseren”. Dios libra, yu di terra tambe tin ku hanja trabou, straks krijgen wij alleen maar meer auto’s op de weg en misschien zelfs van die gekke tuk tuks dat maakt het alleen maar onveiliger.

  Een taxi chauffeur is een ondernemer dus die moet een cursus onderneming volgen, er zijn taxichauffeurs die nog in een dure amerikaan rijden nou dat slurp benzine.

 2. Het zou de locale taxis totaal verboden moeten worden om toeristen te vervoeren zonder speciale vergunning en een verplichte opvoedcursus. Alleen dat zal het vele kaf van het koren kunnen scheiden. Laat de hotels samen een goede vervoersdienst organiseren, die weten wel wat service is.

 3. Ik dacht vanavond is toch ladiesnight dus ik neem de proef op de som en bel even met een taxi centrale om te vragen wat het kost voor brengen en halen.

  Nou ik kan nergens een telefoonnummer vinden dus ik denk dat ik gewoon bij Brionplein een bus neemt en de chauffeur mij voor een tientje bij de deur laat uitzetten.

 4. Alle taxi’s verplichten om in dezelfde kleur te rijden. Bijvoorbeeld Wit met Rood dak. Alle chauffeurs een zelfde uniforme kleding. Elk half jaar verzekering, belastingkaart, meter en technische staat taxi controle. Tevens een cursus klantvriendelijkheid.

 5. Als ik de overheid was, dan zou ik de hele taxibranche vrijgeven aan marktwerking. Welkom Uber en co. Het is van de zotte dat men zich laat chanteren door een kleine groep taxichauffeurs die denken alleenrecht te hebben op vervoer.
  Als lokale bewoners naar de luchthaven moeten op moeten worden opgehaald, dan nemen ze echt geen taxi. Dan vragen ze een vriendendienst en betalen voor het ongemak. Dat is vanzelfsprekend, want de tarieven zijn onbetaalbaar voor de burger.
  Overheid, toon aan dat je ballen hebt.

 6. Het probleem is dat de taxi chauffeurs dit aan zichzelf te danken hebben, ik ken taxichauffeurs die over het algemeen aan één rit per dag genoeg hebben en de rest van de dag doen ze wat anders.

  Ik heb zelf ooit een zielig iets meegemaakt met een taxi, de taxichauffeur was zo ziek dat hij zijn vrouw liet rijden terwijl hij naast haar zat, de auto zelf viel ook bijna uit elkaar.

  De taxiprijzen kunnen ook niet naar beneden want er zijn te veel vergunningen af gegeven en onderling is de concurrentie ook moordend.

  Wellicht kan de taxi’s met 2 tarieven komen, één voor de lokale bevolking en één voor toeristen, misschien kunnen die randdebielen die weekend uit drinken gaan, dan een taxi nemen.

 7. Curacao heeft de meest ongemanierde taxichauffeurs en meest smerige taxi’s ter wereld, ook nog eens veel te duur, maar hierin geef ik hen wel gelijk,

  Als je taxi’s meer wegenbelasting en voor hun vergunningen laat betalen, moet je handhavend optreden tegen illegale taxi’s.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -