27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 22:50

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidDolfijnFM | Saba vaccineert 85 procent bevolking in ruim een week

DolfijnFM | Saba vaccineert 85 procent bevolking in ruim een week

Volgens het eilandsbestuur heeft Saba nu de hoogste vaccinatiegraad binnen het Koninkrijk en heeft het ook wereldwijd een van de hoogste dekkingen.

Na een hele week vaccineren, is meer dan 85 procent van de volwassen bevolking van Saba ingeënt. Het gaat in totaal om 1328 personen.

De vaccinatiecampagne begon maandag 22 februari, nadat Nederland drie dagen eerder 1500 Moderna-vaccins had afgeleverd. Eind maart is de tweede vaccinatieronde.

Volgens het eilandsbestuur heeft Saba nu de hoogste vaccinatiegraad binnen het Koninkrijk en heeft het ook wereldwijd een van de hoogste dekkingen. Bedoeling is nu om op 1 mei weer open te gaan voor toerisme.

Bron: DolfijnFM

5 reacties

 1. Saba heeft 1.933 inwoners per 2020 en is het practisch en efficiënt om gelijk iedereen van vaccins te voorzien.

  Dit staat los van het feit dat het, het blankste eiland c.q. men van Ierse/Europese komaf is.

  Deze aanpak had ook voor de andere eilanden gekund, gezien de inwonersaantallen en het was veel goedkoper geweest….

  Miljarden vaccins gaan naar het Westen, en er blijft weinig over voor ontwikkelingslanden. In Brazilië steken momenteel gevaarlijke mutanten de kop op.

  Canada heeft zoveel vaccins dat ze hum bevolking 5 keer kunnen vaccineren….Te bizar voor woorden.

  ‘Of iedereen veilig of niemand veilig’……

 2. Saba is het blankste eiland van de voormalige Nederladnse Antillen. Het is ook het schoonste eiland , super schoon.
  52% van de bevolking Saba is van Ierse/Europese komaf.

 3. Vaccinatie is het enige wat kan helpen. Al dat gedoe met afstand houden, mondkapjes en hele economie dichtdraaien heeft eigenlijk weinig invloed.
  Desnoods halen we vacines uit Rusland en China.

 4. @ericlapas

  You’re damn right…..!

  In plaats van alsmaar te focussen op de code ‘geel’ om hun hotels en restaurants te kunnen (eigen zakken) vullen ….moest de focus op het ‘algemeen welzijn’ liggen m.a.w. vaccineren ‘beschermen van alle inwoners’ ..en dan komt de rest weer op gang…..

  ‘Chata wil, samen met alle stakeholders, pleiten bij de Nederlandse regering-Rutte om Curaçao vanaf 1 maart weer op code geel te zetten, zodat mensen weer verzekerd en met een pakketreis naar Curaçao kunnen reizen. Dat is heel hard nodig omdat het kommer en kwel is in de lokale toerismebranche.7 feb. 2021’

 5. Nou zo moet dat, alle horeca en hotel eigenaars hebben niet bij de overheid aangedrongen voor meer vaccins maar zaten wel te klagen dat er geen omzet is.

  De meesten herinneren zich nog dat bij de eerste tranche Ruggenaath plotseling met die maffe Daisy Carolus te voorschijn kwam die 16 miljoen voor consultants van Nederland los wilde krijgen.

  Met een fractie van die 16 miljoen hadden we via Nederland genoeg vaccins voor iedereen kunnen bestellen en hadden we nu een weer draaiende economie.

  Als ik de bevolking een advies mag geven, ga vooral weer op die eikels stemmen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties