DolfijnFM | Saba buigt niet voor Cft

Saba weigert haar reserves aan te spreken om het tekort op te lossen. En is niet tevreden over het financiële beleid van Den Haag.

Saba heeft dwingende adviezen van het College financieel toezicht naast zich neergelegd.

De begroting kent een tekort van 1,3 miljoen dollar en voldoet daarom niet aan de eisen die de wet stelt. Saba heeft net als Bonaire en Sint Eustatius te maken met lagere inkomsten en hogere lasten als gevolg van de coronacrisis.

Saba weigert haar reserves aan te spreken om het tekort op te lossen. En is niet tevreden over het financiële beleid van Den Haag.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Saba buigt niet voor Cft

 1. Corona crisis lijkt wel een geschenk uit de hemel voor de corrupte politici.
  Vroeger was het land en eiland bestuur de boosdoender en nu corona.
  En ondertussen worden de zakken gevuld door de elite.

 2. Je zou ook eens naar de begrotingen van de laatste jaren kunnen kijken. En die vergelijken met de dwingende ‘adviezen’ van de Nederlandse overheid. Op alle eilanden zie je de posten voor adviseurs drastisch toenemen (soms verstopt). Van eigen inbreng of out-of-the-box-denken is geen sprake.

  In absolute getallen wordt voor Saba zo’n 6000 dollar per inwoner per jaar begroot.
  Nederland geeft ruim 20.000 euro per inwoner uit, dus lijkt het alsof voor de inwoners van Nederland ‘beter’ wordt gezorgd.
  Maar ook daar krijgen de inwoners dat niet. Er zit veel verspilling tussen, paar miljard voor gevangenen en processen, paar miljard voor gelukzoekers, vele miljarden in de Brusselse bodemloze put, buitenlandse speeltuinen voor de jongetjes die pauw-pauw willen doen, de oranjes die nog verder gespekt worden, etc.

  Maar alle gekheid op een stokje, het is erg bedroefd dat er zo weinig effort en succes is in het opzetten van het verwerven van eigen inkomsten. Crisis, corona, hurricane, meteorieten, het maakt niet uit, je kunt je niet altijd en eeuwig achter smoezen blijven verschuilen. Het is zo gemakkelijk om achterover te leunen en te denken, het geld komt vanzelf wel. Kom eens in actie!

 3. Tja, corruptie verdient nu eenmaal lekker is op de andere rotsen hier te zien. En goed voorbeeld doet volgen.

 4. Saba werd door Ned. alom geprezen als beste jongentje van de klas omdat zij als enige hun financiën redelijk op orde hadden. Totdat zij tot het inzicht kwamen dat ze niet goed bezig waren omdat er in Ned. nog veel meer geld te halen is. Gevolg: in no time een aanzienlijk tekort van 1,3 miljoen dollar op de begroting. En dat met nog geen 2000 inwoners!
  Het duurde even maar nu hebben ze het door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *