28 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 19:49

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021DolfijnFM | Ruim 115.000 kiezers mogen straks stemmen

DolfijnFM | Ruim 115.000 kiezers mogen straks stemmen

Een op de vijf kiezers komt uit het buitenland. De grootste groep zijn Nederlanders die hier niet geboren zijn: 8.000 mogen straks hun stem uitbrengen | Persbureau Curacao

Ruim 115.000 kiezers kunnen vrijdag 19 maart op Curaçao naar de stembus. Dat zijn er ruim 4.000 minder dan bij de vorige verkiezingen in 2017.

De daling wordt grootendeels veroorzaakt doordat in de leeftijdsgroep tussen 40 jaar en 54 jaar oud veel kiesgerechtigden zijn vertrokken, bijna 5.000. Ruim 6.000 jonge mensen kunnen voor het eerst stemmen.

Een op de vijf kiezers komt uit het buitenland. De grootste groep zijn de Nederlanders die hier niet geboren zijn: ruim 8.000 mogen straks hun stem uitbrengen.

Bron: DolfijnFM

14 reacties

 1. @Vluggertje, als een pastoor? Hoe spreken Antillianen Nederlands?

  Aaloh, met surfis aafdilling Akwoea-liktra!
  Loop oew Friezkaas nok na blekout, meeuwfrow?
  Ahaang ja, zij loop nok?
  Kijk daat ze niet weklop
  !

 2. Stembiljet ongeldig maken door het bekende Red Cross te tekenen.
  Dat is een andere optie.
  Maar als iedereen content is met de huidige coalitie dan zou ik zeggen what the heck.

 3. Met achtduizend van die medelanders hier en de beste stuurlui op dit forum verbaasd het mij dat die gasten nog geen eigen partij hebben opgericht. Moet een fluitje van een cent zijn. Dan voelen zij zich eindelijk niet meer buitengesloten.
  De naam?
  Partido macamba nos cu nos y Dios pa nos tur.
  of
  Ban salba Corsow,

  zou een werktitel zijn.
  Afgekort maar niet afgeknepen; PM of BS.
  Symbool?
  Kaas als kop of gespierde behaarde witte ballen.
  Om de rest van het electoraat te bedienen zouden deze heren van fatsoen wel de taal, papiaments, vloeiend moeten beheersen en niet als een pastoor papuamens spreken, en de cultuur leren en begrijpen.
  Werk aan de winkel voor de salon redenaars.

 4. Mijn motto:
  Stem niet op MAN, PAR, PIN
  Maar ook niet op PS MFK, KdnT, Democrat, PNP
  Zeker niet op Corsow pa nos tur
  Curacaouwenaars maken er een potje van.

 5. Vorige verkiezing was de PNP gewoon weggevaagd. Die stemmen gingen naar PIN, PAR en MAN. Gaat de PNP weer wat terug winnen? En pakt Democraat nog iets.

  Dan had je nog Hustu (Leeflang) stemmen. Gaan die naar PAR?

  PS lijkt me verleden tijd maar dat gaat naar KdnT, MFK of KEM.

  MKP en MP zullen wat stemmen pakken maar niet voldoende.

  Lijkt spanned te gaan worden. En PAR en MAN hebben laten zien net zo corrupt te zijn maar zullen toch wel wat scoren.

  Vishon en Jacobi lijkt me tekort komen

 6. @ Dislect: Ik deel je analyse. Ik ga ook op een nieuwe partij stemmen. Inderdaad onzeker wat dat op gaat leveren maar als je gaat stemmen op bestaande partijen weet je zeken dat het niets gaat opleveren. dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien. Lijsttrekker PNP is eigenlijk PS, lijsttrekker Democraat is eigenlijk MAN… deze partijen bestaan bij de gratie van wat ze in een ver verleden wellicht goed hebben gedaan maar dit heeft niets te maken met de mensen die nu op de lijst staan.
  Denk dat veel Europese Nederlanders wel weer PAR zullen stemmen als ze niet de moeite nemen zich in de lokale politiek te verdiepen en natuurlijk omdat Eugene zo’n sympathieke vent is.

 7. Het is op TV openlijk te zien hoe Amparo dos Santos voedselpakketten en andere goederen uitdeelt. Doet hij dat om stemmen te kopen? Of is het zoals hij zegt dat hij van die mensen houdt?

  Zag dat hij een laptop aan een arme gezin gaf. Nou stel je voor dat daardoor een nieuwe EriclaPas ontstaat dan heeft hij het land toch een grote dienst bewezen..

 8. Stemmen op de coalitie man, par en pin. Betekent de voortzetting van wat we nu hebben.
  Stemmen op de oppositie is een stem op hun “trackrecord” en dat Is niet beter als de huidige coalitie.
  En dan zijn er nog maar een paar keuzes over;
  -stemmen op een partij die niet in de staten zit. Maar dan moet er gekeken worden naar het partijprogramma en de mensen op de lijst. Zitten daar mensen met bestuurservaring? Dan zijn ze gevlucht uit een oude partij en gaan ze voor eigen succes (gewin)
  Stemmen op een onbekende is een risico maar het is wel een signaal aan de bestaande politiek. Ik stem niet op Julie omdat Julie geen verandwoordelijkheid willen nemen.
  Niet of blanko stemmen geeft dit signaal niet.
  En dan bevestigd de bevolking de politiek van wegkijken en geen verandwoordelijk nemen.

 9. En dat is dan exclusief die YDK die in het buitenland verblijven: Ieder beschaafd land laat ook zijn burgers die in het buitenland wonen meestemmen, maar dat is Curacao kennelijk niet!

 10. Het beste signaal dat de bevolking aan de politiek kan geven is door massaal niet te gaan stemmen. Maar ja, nu al zien we auto’s met vlaggetjes van politieke partijen rondrijden en dan denk ik soms, de eigenaar van Miles Café heeft het heel goed verwoord.

 11. De grootste groep zijn de Nederlanders die hier niet geboren zijn.

  Maar dat is wel inclusief YDK die in Nederland geboren zijn of zijn dit 8000 Piet, Anita en John?

  8000 stemmen. Wellicht een Partido Makamba beginnen dan zouden ze 2 Statenzetels hebben als alle makambas op hun stemmen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties