DolfijnFM | Rijkswaterstaat gaat groot onderhoud Julianabrug doen

De brug heeft veel last van roestvorming, op sommige plekken kun je er doorheen kijken | Antilliaans Dagblad

De grote onderhoudsbeurt aan de Julianabrug wordt uitgevoerd in samenwerking met Rijkswaterstaat. Dat zegt minister van Verkeer en Vervoer, Zita Jesus-Leito.

Ook de schade door de aanvaring op 16 februari wordt gerepareerd. De brug heeft veel last van roestvorming, op sommige plekken kun je er doorheen kijken. Maar volgens de minister is de brug wel veilig. Het project gaat twee tot drie jaar duren en kost ruim vier miljoen gulden. Rijkswaterstaat was ook de bouwer in 1967.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Rijkswaterstaat gaat groot onderhoud Julianabrug doen

 1. Met welke onderaannemer Van Curacao gaat RWS werken ?

 2. De Rechtsstaat

  Jan, ik denk wel goed gelezen te hebben. In de kop staat RWS gaat groot onderhoud doen, dus welk van de twee is aannemelijker?

 3. De Rechtsstaat goed lezen.
  In samenwerking met Rijkswaterstaat. Als je bedoeld het niet over te laten aan Verkeer en Vervoer dan geeft ik je gelijk!

 4. van de site: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/onderhoudsrapporten-onacceptabel-risico-op-instorten-bruggen-en-viaducten-noord-holland/

  Tientallen bruggen en viaducten in de provincie Noord-Holland vertonen dusdanig ernstige problemen door achterstallig onderhoud dat er ‘onacceptabel’ risico bestaat op instorten. Dat blijkt uit onderzoek door EenVandaag en NHnieuws na het bestuderen van 212 interne rapporten.

  Het gaat om scheuren, verzakkingen, falende wapening, vervorming en extreme roest. Dat zijn slechts enkele van de vele gebreken bij bruggen en viaducten in het rijkswegennet in de provincie Noord-Holland. NHnieuws schreef uitgebreid over het onderzoek naar de bruggen.

  Bij sommige locaties is er zelfs sprake van instortingsgevaar. Die informatie werd verkregen uit ruim 200 inspectierapporten van Rijkswaterstaat via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

 5. ‘Op sommige plaatsen kun je er doorheen kijken’ ??

  Dat mag je gerust behoorlijk achterstallig onderhoud noemen en dan nog vol blijven houden dat alles geheel veilig is ? Waarom zat dat staal (toen het nog niet verroest was) dan op die plek ? Omdat het allemaal overbodig was ?

  Dit is weer de typische ‘ach, maakt niet uit’ mentaliteit van Curacao en dan vragen mensen zich nog af waarom dit eiland geen vooruitgang kan boeken ?
  Waar is het geld van het jaarlijks onderhoud gebleven ? Want dat dit nooit is uitgevoerd moge wel duidelijk zijn.

 6. De Rechtsstaat

  Laat mij niet lachen, RWS gaat onderhoud uitvoeren.

  Die gasten hebben geen enkel kennis in huis, enkel alleen andermans geld over de brug gooien.

  Moet ook bij vermelden, hun (RWS) kaders (de z.g. V&V) waarin het resultaat moet worden gerealiseerd is klinkklaar.

 7. Niet de schuld van Nederland ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *