28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

AntilliaansDagblad | Klimaatverandering treft Bonaire keihard

Een vijfde van het eiland dreigt in zee te verdwijnen Kralendijk/Amsterdam - Bonaire wordt hard geraakt door klimaatverandering als er niet wordt ingegrepen. Dit blijkt uit een gisteren...

AntilliaansDagblad | ‘Cft op stoel van Staten’

Oranjestad - De Arubaanse parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) vindt dat het College financieel toezicht (Cft) te veel op de stoel van bestuurders en Statenleden zit en eigen...

AntilliaansDagblad | Fundashon Verriet belandt in de min

Directie: Zorgvuldige aansturing heeft verlies lager gehouden Willemstad - Fundashon Verriet, dochterstichting en onderdeel van De SGR-Groep, heeft het jaar 2021 afgesloten met een exploitatietekort van bijna vier...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Toerisme als vak op school

Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen. De introductie van toerisme als vak op school zal helpen...

AntilliaansDagblad | ‘Afhankelijkheid steeds groter’

Tijdens Ipko: Calamiteiten verstoren de cohesie en samenwerking Willemstad - Na elke calamiteit wordt het afhankelijkheidsvraagstuk binnen het Koninkrijk benadrukt. Dat leidt niet tot meer cohesie en samenwerking. Ipko,,In...

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | RDK-directeur ontslagen

Interim directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy | Jeu Olimpio

De Raad van Commissarissen van RDK heeft directeur Roderick van Kwartel ontslagen. RDK is eigenaar van de Isla-raffinaderij.

Volgens de Raad zijn er bij het biddingproces voor een nieuwe Isla-partner ernstige fouten gemaakt. Van Kwartel zou banden hebben met een andere partij die een partnership met de raffinaderij wil. Ook twee van zijn naaste medewerkers zijn weggestuurd.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

12 reacties

 1. @Jan Haarlem. Excuus voor mijn taalgebruik. Zal het woord niet meer gebruiken. Ik was in mijn reactie vergeten te vermelden dat dit voor een bepaald aantal afro curacaoers en ook voor een aantal blanken alhier geldt. Want niet alle inwoners hier zijn hebzuchtig.

 2. John Bash en Clapas hebzucht zit in de mens,met een beetje historisch besef, natuurlijk als dat niet teveel is gevraagd, zie je hebzucht overal terugkeren. Daily and worldwide!
  En voor Bash past het al helemaal niet om de term negers te gebruiken, dat een ex psychiatrisch patient dit doet is tot daar aan toe! Ongepast die papegaaientaal.

 3. Dit is inderdaad een vaag verhaal, Van Kwartel is pas directeur en zijn hoofd ligt al op het schavot en dit terwijl José van der Wall-Arneman en Wiels ongestoord jaren hun gang mogen gaan.

  In 2017 al hebben twee ex medewerkers aangegeven dat er financieel niets klopt bij Rdk, uitgaven kunnen niet verantwoord worden en Arneman huurde bevriende relaties in die maar declareren zonder te leveren.

  Van Arneman wordt eerst geschorst vervolgens ontslagen maar wordt niet vervolgd en moet ook niets terugbetalen, Wiels is ook via een achterdeur vertrokken en zal nu waarschijnlijk multimiljonair zijn.

  De 200 miljoen die in de perioden Van der Dijs en Schotte verdwenen zijn, horen we ook niets meer van.

  Durf te wedden dat straks niet eens geld is voor een sociale afvloeiingsregeling voor de arbeiders is als het mis gaat.

 4. Het blijft een vaag verhaal. ”

  Volgens de Raad zijn er bij het biddingproces voor een nieuwe Isla-partner ernstige fouten gemaakt. Van Kwartel zou banden hebben met een andere partij die een partnership met de raffinaderij wil. Ook twee van zijn naaste medewerkers zijn weggestuurd”

  Wat voor ernstige fouten zijn er dan gemaakt? Fouten is geheel iets anders dan fraude! Wat voor banden zou van Kwartel dan hebben? Van Kwartel kan nooit en te nimmer alleen optreden. Hij moet support hebben van het Management Team (verdeling van taken) en staat onder Toezicht van de Raad van Commisarissen. Dus iets klopt niet, maar dat zal de tijd wel laten zien in de toekomst wat de echte waarheid is.

 5. Volgens mij is er geen aangifte nodig en kan het OM ook uit zichzelf een onderzoek doen en vervolging instellen, maar ons laffe OM doet dat niet.

  Daarom zal er weer een burgerinitiatief nodig zijn om die nietsnutten tot actie te bewegen.

 6. @ Wim, zolang er nog geen aangifte is gedaan bij het OM tegen deze laaie lichters familie word er niks nada tegen hun gedaan.

 7. Het verhaal blijft onduidelijk, in de Curaçaose pers wordt gesproken van “soborno”. Maar als ik dit lees lijkt het meer een kwestie van belangenverstrengeling. Als het echt een poging tot omkoping was zoals in andere pers wordt vermeld, moeten we concluderen dat hebzucht toch in de DNA van de negers hier zit.

 8. Worden de ontslagen werknemers niet vervolgd dan?
  Volgens mij moet RDK aangifte doen en het recht zijn beloop laten.
  Anders zijn deze werknemers straks wederom elders aan het werk en gaan ze weer brokken maken.

 9. Staan de Latina bysides van Wacko Werner Wiels daar nog op de payroll?

  En waarom is Wacko Werner nooit vervolgd, evenmin als zijn geestelijk gestoorde zus Fraudelyne Wiels?

  Come in, Norman Serphos!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -