DolfijnFM | RDK-directeur ontslagen

Interim directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy | Jeu Olimpio

De Raad van Commissarissen van RDK heeft directeur Roderick van Kwartel ontslagen. RDK is eigenaar van de Isla-raffinaderij.

Volgens de Raad zijn er bij het biddingproces voor een nieuwe Isla-partner ernstige fouten gemaakt. Van Kwartel zou banden hebben met een andere partij die een partnership met de raffinaderij wil. Ook twee van zijn naaste medewerkers zijn weggestuurd.

Bron: DolfijnFM

12 Reacties op “DolfijnFM | RDK-directeur ontslagen

 1. @Jan Haarlem. Excuus voor mijn taalgebruik. Zal het woord niet meer gebruiken. Ik was in mijn reactie vergeten te vermelden dat dit voor een bepaald aantal afro curacaoers en ook voor een aantal blanken alhier geldt. Want niet alle inwoners hier zijn hebzuchtig.

 2. Jan Haarlem

  John Bash en Clapas hebzucht zit in de mens,met een beetje historisch besef, natuurlijk als dat niet teveel is gevraagd, zie je hebzucht overal terugkeren. Daily and worldwide!
  En voor Bash past het al helemaal niet om de term negers te gebruiken, dat een ex psychiatrisch patient dit doet is tot daar aan toe! Ongepast die papegaaientaal.

 3. Het is opvallend dat geen journalist, ook Dick Drayer niet, deze mogelijk financiële malversaties onderzoekt.

 4. Dit is inderdaad een vaag verhaal, Van Kwartel is pas directeur en zijn hoofd ligt al op het schavot en dit terwijl José van der Wall-Arneman en Wiels ongestoord jaren hun gang mogen gaan.

  In 2017 al hebben twee ex medewerkers aangegeven dat er financieel niets klopt bij Rdk, uitgaven kunnen niet verantwoord worden en Arneman huurde bevriende relaties in die maar declareren zonder te leveren.

  Van Arneman wordt eerst geschorst vervolgens ontslagen maar wordt niet vervolgd en moet ook niets terugbetalen, Wiels is ook via een achterdeur vertrokken en zal nu waarschijnlijk multimiljonair zijn.

  De 200 miljoen die in de perioden Van der Dijs en Schotte verdwenen zijn, horen we ook niets meer van.

  Durf te wedden dat straks niet eens geld is voor een sociale afvloeiingsregeling voor de arbeiders is als het mis gaat.

 5. Freedomwriter

  Het blijft een vaag verhaal. ”

  Volgens de Raad zijn er bij het biddingproces voor een nieuwe Isla-partner ernstige fouten gemaakt. Van Kwartel zou banden hebben met een andere partij die een partnership met de raffinaderij wil. Ook twee van zijn naaste medewerkers zijn weggestuurd”

  Wat voor ernstige fouten zijn er dan gemaakt? Fouten is geheel iets anders dan fraude! Wat voor banden zou van Kwartel dan hebben? Van Kwartel kan nooit en te nimmer alleen optreden. Hij moet support hebben van het Management Team (verdeling van taken) en staat onder Toezicht van de Raad van Commisarissen. Dus iets klopt niet, maar dat zal de tijd wel laten zien in de toekomst wat de echte waarheid is.

 6. @Laplas. Je slaat de spijker op zijn kop betreffende dat hebzucht in het dna van de negers alhier zit.

 7. Volgens mij is er geen aangifte nodig en kan het OM ook uit zichzelf een onderzoek doen en vervolging instellen, maar ons laffe OM doet dat niet.

  Daarom zal er weer een burgerinitiatief nodig zijn om die nietsnutten tot actie te bewegen.

 8. Abraham Mossel

  @ Wim, zolang er nog geen aangifte is gedaan bij het OM tegen deze laaie lichters familie word er niks nada tegen hun gedaan.

 9. Jan Haarlem

  Idd, daar zeg je wat @Wimj

 10. Het verhaal blijft onduidelijk, in de Curaçaose pers wordt gesproken van “soborno”. Maar als ik dit lees lijkt het meer een kwestie van belangenverstrengeling. Als het echt een poging tot omkoping was zoals in andere pers wordt vermeld, moeten we concluderen dat hebzucht toch in de DNA van de negers hier zit.

 11. Worden de ontslagen werknemers niet vervolgd dan?
  Volgens mij moet RDK aangifte doen en het recht zijn beloop laten.
  Anders zijn deze werknemers straks wederom elders aan het werk en gaan ze weer brokken maken.

 12. Staan de Latina bysides van Wacko Werner Wiels daar nog op de payroll?

  En waarom is Wacko Werner nooit vervolgd, evenmin als zijn geestelijk gestoorde zus Fraudelyne Wiels?

  Come in, Norman Serphos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *