DolfijnFM | Plaza verkocht voor 6,4 miljoen

Twee eerdere pogingen om het hotel te veilen mislukten vanwege problemen met bankgaranties. Die zou voor deze koop inmiddels afgegeven zijn | Jeu Olimpio

Het Plaza Hotel is vanochtend op de veiling voor 6,4 miljoen gulden verkocht. De koper is onbekend. Wie het hotel heeft gekocht is onbekend, maar de koper zou volgens de Èxtra uit het buitenland komen.

Twee eerdere pogingen om het hotel te veilen mislukten vanwege problemen met bankgaranties. Die zou voor deze koop inmiddels afgegeven zijn.

Het Plaza hotel kwam in 2014 in de problemen en sloot uiteindelijk in 2018 zijn deuren door onder andere hoge schulden bij nutsbedrijf Aqualectra. Het hotel in Punda was een maand later geveild, maar de koop ging toch niet door. Ongeveer 60 mensen verloren hun baan.

Bron: DolfijnFM

17 Reacties op “DolfijnFM | Plaza verkocht voor 6,4 miljoen

 1. Pauletta heeft gelijk, APC heeft onverantwoord hoge vorderingen op de porkeria-bank van het kleine Zuurzak patsertje Stephen ‘Capone’ Capella.

  Daar zien ze nooit wat van terug. Koop daarom maar zoveel mogelijk vast en vlottend actief dat Girobank gaat veilen, betaal gewoon de hoogste prijs en schrijf het af van je vordering op Girobank. Dan zie je daar tenminste nog iets van terug.

 2. APC heeft Plaza gekocht.

 3. Het viel op dat tijdens de veiling een aantal zwervers aan het bieden waren. Waarschijnlijk om de prijs op te drijven.

 4. APC daar gaat het pensioengeld

 5. Commentpolis

  @Pauletta. @Woudje: het is niet toegestaan onder 2 aliassen te posten.
  Dus OF Pauletta OF Woudje.

  Commentpolis

 6. Vestzak broekzak, sigaar uit eigen doos. Apc is zelf eigenaar van de girobank en hebben zelf 300 miljoen tegoed van de Girobank. Zullen ze die 6,4 miljoen van hun eigen deposito afschrijven? Of de andere depositohouders uitbetalen?

 7. Curacao revisited

  ik vind de nieuwe opzet van KKC waarbij je een comment kan achterlaten maar het niet gepubliceerd kan worden echt super top! Je kan zo mensen voor van alles en nog uitmaken zonder dat het gepubliceerd wordt.

  Beflapas jij bent een viespeuk!

  Zo dat is eruit!

 8. De 8 Reacties zijn niet zichtbaar!

 9. @ Zon,

  Alleen zitten we nu in de coronatijd en zijn vluchten vanuit de VS al meer dan een half jaar niet meer toegestaan. Mocht de uiteindelijke investeerder dus uit de VS komen en alsnog van de koop afwillen dan zal hij zich daar op gaan beroepen, ook al wordt het hotel ‘as is, where is’ verkocht.

  Dan krijg je rechtszaken die jaren gaan duren en daar is het eiland ook niet bij gebaat.
  Laten we hopen dat het niet zover gaat komen.

 10. We gaan het beleven .
  En toch vind ik het vreemd , heel vreemd .

 11. @Joep zegt: “…De koper kan immers niet naar het eiland komen, kan het pand niet goed bekijken en zal zich vervolgens gaan beroepen op ‘verborgen gebreken’…”

  Helaas gaat die vlieger niet op, en wel om 2 redenen:
  1. Je hebt als koper ook een onderzoeksplicht.
  2. Je kunt je niet op een verborgen gebrek beroepen als een “normaal” persoon iet had kunnen zien of weten. Met een beetje googlen als koper weet je al dat je een bak ellende koopt.

 12. elmer durand

  joep,
  abraak en wederopbow van eem nieuw gebouw zal minder kosten dan herstellen en dan omse 3 maanden onderhoud plegen

 13. Wie het hotel heeft gekocht is onbekend, maar de koper zou volgens de Èxtra uit het buitenland komen.

  Klinkt wat vreemd, want iedere bieder / deelnemer aan de veiling moet zich registreren en een bankgarantie afgeven. Voor de overdracht dient een KYC onderzoek plaats te vinden en laten we eerst maar even wachten op de uitkomst daarvan….

 14. @Joep
  Je kunt je niet op verborgen gebreken beroepen als je alle tijd hebt gehad de gebreken met eigen ogen te aanschouwen voordat de koop gesloten werd.
  Ik hoop voor alle ondernemers in de buurt dat Plaza weer een fatsoenlijk hotel wordt

 15. Pracht lokatie, laten we hopen dat er iets geweldigs komt.

  Voor Hard Rock, dat eerder interesse toonde, zou het een super spot zijn.

  Na het verlies van Hyatt en Hilton kunnen we wel weer een grote naam, een magneet voor Amerikanen, gebruiken.

 16. Wanneer de koper uit de VS komt dan loopt men nog het risico dat de koop alsnog afketst. De koper kan immers niet naar het eiland komen, kan het pand niet goed bekijken en zal zich vervolgens gaan beroepen op ‘verborgen gebreken’. Dan gaat hij een schadevergoeding eisen en vervolgens wordt de Giro weer veroordeeld tot betalen.

  Dit pand is alleen geschikt voor 1 ding en dat is afbraak. Herstel van de toren gaat meer kosten dan de nieuwbouw en met name in deze tijden zou dat een zinloze investering zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *