27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 20:53

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieToerismesectorDolfijnFM | Plaza verkocht voor 6,4 miljoen

DolfijnFM | Plaza verkocht voor 6,4 miljoen

Twee eerdere pogingen om het hotel te veilen mislukten vanwege problemen met bankgaranties. Die zou voor deze koop inmiddels afgegeven zijn | Jeu Olimpio

Het Plaza Hotel is vanochtend op de veiling voor 6,4 miljoen gulden verkocht. De koper is onbekend. Wie het hotel heeft gekocht is onbekend, maar de koper zou volgens de Èxtra uit het buitenland komen.

Twee eerdere pogingen om het hotel te veilen mislukten vanwege problemen met bankgaranties. Die zou voor deze koop inmiddels afgegeven zijn.

Het Plaza hotel kwam in 2014 in de problemen en sloot uiteindelijk in 2018 zijn deuren door onder andere hoge schulden bij nutsbedrijf Aqualectra. Het hotel in Punda was een maand later geveild, maar de koop ging toch niet door. Ongeveer 60 mensen verloren hun baan.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Pauletta heeft gelijk, APC heeft onverantwoord hoge vorderingen op de porkeria-bank van het kleine Zuurzak patsertje Stephen ‘Capone’ Capella.

  Daar zien ze nooit wat van terug. Koop daarom maar zoveel mogelijk vast en vlottend actief dat Girobank gaat veilen, betaal gewoon de hoogste prijs en schrijf het af van je vordering op Girobank. Dan zie je daar tenminste nog iets van terug.

 2. Vestzak broekzak, sigaar uit eigen doos. Apc is zelf eigenaar van de girobank en hebben zelf 300 miljoen tegoed van de Girobank. Zullen ze die 6,4 miljoen van hun eigen deposito afschrijven? Of de andere depositohouders uitbetalen?

 3. ik vind de nieuwe opzet van KKC waarbij je een comment kan achterlaten maar het niet gepubliceerd kan worden echt super top! Je kan zo mensen voor van alles en nog uitmaken zonder dat het gepubliceerd wordt.

  Beflapas jij bent een viespeuk!

  Zo dat is eruit!

 4. @ Zon,

  Alleen zitten we nu in de coronatijd en zijn vluchten vanuit de VS al meer dan een half jaar niet meer toegestaan. Mocht de uiteindelijke investeerder dus uit de VS komen en alsnog van de koop afwillen dan zal hij zich daar op gaan beroepen, ook al wordt het hotel ‘as is, where is’ verkocht.

  Dan krijg je rechtszaken die jaren gaan duren en daar is het eiland ook niet bij gebaat.
  Laten we hopen dat het niet zover gaat komen.

 5. @Joep zegt: “…De koper kan immers niet naar het eiland komen, kan het pand niet goed bekijken en zal zich vervolgens gaan beroepen op ‘verborgen gebreken’…”

  Helaas gaat die vlieger niet op, en wel om 2 redenen:
  1. Je hebt als koper ook een onderzoeksplicht.
  2. Je kunt je niet op een verborgen gebrek beroepen als een “normaal” persoon iet had kunnen zien of weten. Met een beetje googlen als koper weet je al dat je een bak ellende koopt.

 6. Wie het hotel heeft gekocht is onbekend, maar de koper zou volgens de Èxtra uit het buitenland komen.

  Klinkt wat vreemd, want iedere bieder / deelnemer aan de veiling moet zich registreren en een bankgarantie afgeven. Voor de overdracht dient een KYC onderzoek plaats te vinden en laten we eerst maar even wachten op de uitkomst daarvan….

 7. @Joep
  Je kunt je niet op verborgen gebreken beroepen als je alle tijd hebt gehad de gebreken met eigen ogen te aanschouwen voordat de koop gesloten werd.
  Ik hoop voor alle ondernemers in de buurt dat Plaza weer een fatsoenlijk hotel wordt

 8. Pracht lokatie, laten we hopen dat er iets geweldigs komt.

  Voor Hard Rock, dat eerder interesse toonde, zou het een super spot zijn.

  Na het verlies van Hyatt en Hilton kunnen we wel weer een grote naam, een magneet voor Amerikanen, gebruiken.

 9. Wanneer de koper uit de VS komt dan loopt men nog het risico dat de koop alsnog afketst. De koper kan immers niet naar het eiland komen, kan het pand niet goed bekijken en zal zich vervolgens gaan beroepen op ‘verborgen gebreken’. Dan gaat hij een schadevergoeding eisen en vervolgens wordt de Giro weer veroordeeld tot betalen.

  Dit pand is alleen geschikt voor 1 ding en dat is afbraak. Herstel van de toren gaat meer kosten dan de nieuwbouw en met name in deze tijden zou dat een zinloze investering zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties