ParadiseFM | Martina: Nadruk op export

informatie technologie, de haven en de maritieme sector, het onderwijs, internationale financiële diensten, toerisme en de creatieve sector. | Antilliaans Dagblad

Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft vandaag tijdens een persconferentie het belang van economische groei voor Curaçao benadrukt.

Daarbij ging hij in op een Nationale Strategie voor het bevorderen van Export, waaraan de ministerraad woensdag haar akkoord heeft gegeven. Martina onderscheidt zes belangrijke export sectoren: informatie technologie, de haven en de maritieme sector, het onderwijs, internationale financiële diensten, toerisme en de creatieve sector.

Tijdens de persconferentie heeft hij vandaag de plannen behandeld om de export vanuit de haven en de maritieme sector te bevorderen. Daarbij wil hij onder meer jachten naar Curaçao trekken.

Ook reageerde Martina op de persconferentie van de Venezolaanse president Nicolas Maduro gisteren. Maduro gaf aan de banden met Curaçao, Aruba en Bonaire te willen aanhalen. Martina noemde dat ‘positief nieuws’.

Hij benadrukte dat er al lang hele hechte banden zijn met Venezuela, zowel op commercieel, sociaal, cultureel als politiek vlak, maar ook wat betreft familiebanden. Tegelijkertijd benadrukte hij dat Curaçao nooit de grenzen met Venezuela heeft gesloten.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Martina: Nadruk op export

 1. De narcotraficantes willen wel jachten sturen naar de haven van don Martina. Goh, wat zou er dan aan boord zijn? En zou stap 2 dan niet zijn dat Martina daarmee op de Most Wanted List komt van de DEA en uitgeleverd moet worden aan de States?

 2. Abraham Mossel

  Martina Giraf nek en de Clown van Curacrim wil exporteren, kokosnoten zeker, maar ook daar is hij te laat mee, dat doen die jongens van 12/15 jaar al langs de weg, dus als je aan die handel komt kan het wel eens slecht met hem aflopen, net zo als veel andere dingen die langs de weg te verkopen zijn. Curacrim en exporteren, uit welk ei is Martina gekropen?.

 3. Hij is verward zou ik zeggen .
  Export van wat Martina ,van wat .

 4. Curaçao wordt wakker.
  Steeds meer mensen beginnen in te zien dat dit soort “zoete praatjes” politici totaal niets toevoegen aan dit eiland, behalve enorme schulden en problemen.

  Martina, ik zou zeggen, exporteer je zelf.
  Daarmee zou je het eiland eindelijk eens een keer een dienst bewijzen.

  Een hele grote zelfs!

 5. Zout scheppen en exporteren zou voor deze gast een goede keuze zijn. Ligt voor het opscheppen, is activiteit die zelfs hem intellectueel prima zou passen, en zout past prima bij opzouten. Daar kan hij dan iedere dag over nadenken.

 6. Die man voegt toch ook werkelijk niets toe, export van wat ? Denk dat hij s’nachts in de Efteling slaapt. Het ene sprookje na het andere.

 7. De Rechtsstaat

  Ja zeker schaamteloos (hij en de rest) om nu gebruik (c.q. misbruik) te maken van een ooit in het leven geroepen dagelijks “persbriefing” t.a.v. de pandemie om nu partijpolitiek te gaan opvoeren.

  Intriest dat als betalende burgers wij net als met nationale audiëntie dit toneelspel moeten aanschouwen.

 8. Wat heeft deze failliete rots met zijn derderangsburgers te exporteren?

  Criminelen ja, zoals we iedere dinsdagavond zien in het tv programma https://www.npostart.nl/opsporing-verzocht/AT_2046088

 9. Oh ja, Martina noemt het aanhalen van de banden met Venezuela positief nieuws.
  Ook hij – samen met Cleopa – gaan voorbij dat Maduro een domestic terrorist is, verantwoordelijk voor duizenden doden die en het op de vlucht slaan van honderdduizenden landgenoten.
  Wat een schaamteloos mens bent u Martina.
  Ik mag toch wel hopen dat de kiezer de MAN zal afstraffen!

 10. Hij wil zijn 1000 koeien eerst importeren en daarna exporteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *